zayl990 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Witam.Panowie i Panie, pytanie mam odnosnie kija po gumy. Dlugosc tak do 2,6m a cw...hmmm... chce lowic szczupaki na gumy do 10cm na glowce od 7g ale i tez sandacza na glowkach. Myslalem o TD, ale jest ich za duzo zeby sie zdecydowac na konkretny model. Dlatego pisze i pytan sie Was. Pozdrawiam zayl990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 To dość lekko: 7g i 4 cale... Łowisz na płytkim akwenie? Z brzegu, czy z łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 z brzegu. Lowie na wisle, ale najczesciej na jej zastoiskach, gdzie woda stoi, jest polaczenie z wisla. Szczupak wchodzi jak glupi. Ale to ze napisalem ze 7g i max 10cm guma, to nie znaczy ze jest takie zestawienie. Najczesciej 7g do 7cm daje, czest tez 10g do 7cm. Ale chce miec wrazie co do 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Do takich zastosowań moim zdaniem fajny byłby kij CD z serii XLS, ale zdecydowanie nie jest to półka cenowa Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A troszke dokladniej, wszystkich skrotow nie znam ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 http://fishingcenter.com.pl/composite_developments_blanki_sp inningowe.php Ja testowałem ten: BLRXLS296MH blank, ale nie wiem, czy do Twoich wymagań nie byłby lepszy ten: BLRXLS2102M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 no rzeczywiscie, za gotowy kij to moge kupic 3 TD ;pale na razie nie posiadam takich srodkw, a sezon jeszcze trwa.Bo moj guide select 2,10 okazuje sie za twardy i za krotki do gum, ale polecam do jerkow, mi przypasowal bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Kup ten kijek, co prawda to szklaczek, ale nowej generacji i moim zdanie do tego co chcesz nada się znakomicie. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=21529&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A ja myślę, że może być za potężny. To był kij robiony pod trola - o ile mnie pamięć nie myli. Trzeba by najpierw pomacać, co nie będzie łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Być może masz racje, ale szklaki maja to do siebie że ładuje się od bardzo niskich gramatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 BLRXLS296MH mam, używam, polecam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Szkło do jigowania za szczupakiem, sandaczem... ja tego nie widzę. Zdecydowanie szedłbym w węgiel, nie musi być od razu super wypas, wystarczą podstawowe materiały tzw. pierwszej generacji / standard modulus - ale jednak węgiel. Z budżetowych propozycji - rozejrzyj się wśród MHXów, Batsonów, coś powinno się znaleźć. Może warto też trochę zejśc w dół z długością kija np do 7'6 - będzie poręczniej. EDIT:Przypomniało mi się że @Mekamil ostatnio na spotkaniu w Warszaweie pokazywał fajny kijek długosci 240cm robiony na blanku ściąganym z Niemiec, myślę że bylby w sam raz - napisz na priv do Mekamila, może Ci ukręci na tym samym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Sorki że tak wyszło ale akurat ten kijek jest już w drodze do Wwy, co prawda nie wiem czy będzie następny ale zapytać rzeczywiście warto - super kontakt z @Mekamilem a i jego kijki są podobno extra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 dlugosc to raczej chce 2,4m. A co do tych patykow, sie rozejrze i sie zastanowie dziekie bardzo.Pozdrowiam zayl990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi