Macku12345 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Cześć.Przeglądam forum JB od dłuższego czasu ,wiele się tu nauczyłem ,dzięki Wam wkręciłem się w tzw.,,Hand made’’,za co bardzo dziękuje !Od około 1,5 roku coś tam sobie dłubię ,inspirując się,pracami tutejszych Twórców .Jeśli mam czas wolny na rybki to wybieram się w poszukiwaniu kleni i brzan .Swoje przynęty wykonuje w 100% ręcznie z balsy ,samby lub lipy ,choć ostatnio chodzą mi po głowie blaszki i cykady .Maluje ręcznie ,pędzelki farbki i uczę się posługiwać aerografem .Wiec co jakis czas ,będę zamieszczał swoje wynalazki .Pozdrawiam wszystkich .Maciej Wrzucam kilka smużaków na początek {dodam tylko ,ze kiedyś wrzucałem je do poczekalni } 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Dezynsekcja wskazana ????. Fajne robale Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Wreszcie Ciszę się, że dałeś się przekonać i wyemigrowałeś z "Poczekalni". Tutaj jest właściwsze miejsce dla Twoich prac. Witaj we własnym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Dzięki panowie ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ok w związku z moim 1 wyjazdem do Szwecji przyszła pora na troszkę wiekszy kaliber pierwsze łamańce Drewno to samba stelaże -łączenia z jednego odcinka drutu 0,8 -grubszego nie miałem a szkoda .Do poprawy oczka na łączeniach i może coś jeszcze , prosze o komentarze .Dzięki .Maciej Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ladne to to..takie inne ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Dalszy ciąg hand made :Jerki :3 x samba ,9cm ,waga od 25-29 gr oraz gotowiec który dostał tylko kolorki I żywice .Woblery : samba ,lekko tonące ,waga 14gr I 17 grW zamyśle był pstrąg I szczupak Myślę,że jak na poczatkujacego udało mi sie w miaré osiągnąć cel .Miłej soboty ???????? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Nastepny do kolekcji Materiał samba waga 28gr ,dł.9cm Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Trochę robactwa I kilka wobkow Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Kilka smużaków do kolekcji .Balsa ,waga 2gr-3gr ,długość ok 3cm ,pracuje przy najmniejszym ruchu wédki lub nawinieciu żyłki praca nie.za.mocna nie za słaba taka w sam raz ????.zjeda kilka centymetrów pod wode przy przytrzymaniu szczytowki blisko wody .Mam nadzieje ze znajda sie w menu kleni juz w czerwcu ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 dosłownie piękne ciśnij dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Bardzo oryginalne woblerki a i smużaki bardzo inspirujące Faktura u niektórych smużaków bardzo ciekawa, malowanie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Czy nie za blisko steru w niektórych smużaka będą mocowane kotwiczki, mogą haczyć się za ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Te ostatnie smużaki będę testował w czerwcu ,zobaczymy jak to wyjdzie ,moze ten pierwszy od dołu być moze ,masz racje dzieki za uwage .[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam po malej przerwie .Wyprawa do Szwecji bardzo udana . Padło dosc dużo ryb na 6 chłopów , ponad 400 ryb głównie szczupaki większość 50-70cm kilka 80+i kilka 90+trochę okoni kilka sandaczy w tym dwie moje życiówki 65cm I 62cm .Co najważniejsze mogłem wypróbować swoje hand made I jak.sie okazało większość przynęt dała rybe lub kilka ,także uświadomiło mi to ze.ide w dobrym.kierunku ,kilka padlo tez.na.enigmy od.Piotra . 1największy szczupak I jedyny jaki padł ponad metr to 101cm kolegi na wahadło trociowe .A tu kilka fotek .???????????? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Byłem tam Ellensjon@Ostersjon u Svena,fajne jeziora tylko jak powieje dupa z łowienia na Elleno. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Bardzo fajne jeziora ,reszta ekipy oprócz mnie była juz tam 4 razyCo.do wiatru to tez.mielismy w jeden dzień nieciekawa sytuację ,rano fajna.pogoda po 2 Godzinach zaczęło padać wiatrzysko I fale się zrobiły jak ta lala trzeba było schować się za jedna.z.wysp zrobiło się naprawdę niebezpiecznie Ogólnie polecam każdemu .Plan.byl taki zeby bylo 500+ heh ,ale ok 70 rybek braklo . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 A teraz z racji tego ,ze w UK zaczyna się sezon I można znów wędkować na.rzekach ukończyłem kilka woblerów .Drewno :samba ,długość 2,5cm waga od 2gr-5gr kilka pływających kilka tonących .Mam nadzieje ze wejdą w skład menu kleni Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Niestandardowe kształty a i malowanie oryginalne. Coś nowego, bardzo ciekawe, tak dalej. Relacja z wyprawy super a zdjęcia ryb i widoczków znakomite. Pogratulować udanych połowów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Dzięki za pochwały ,w sobotę startuje ok 4 rano.Nad rzekę mam 30min,mam nadzieje potestowac wszystko co przygotowałem dla kleni , trochę się tego nazbierało ,moze uda sie poprawić życiówkę ,a fajnie by było jak.by brzana przywaliła .???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 No na brzanę to jeszcze za wcześnie, ma okres ochronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Tu w Uk juz od piątku można śmiało wędkować .A całkowity zakaz wędkowania na rzekach jest każdego roku od 15 marca do 15 czerwca, bardzo długa przerwa za to ryby.ktore są w rzekach w jakiś sposób to wynagradzają wiec można wytrzymać heh .???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Jedna z kilku jakie złowiłem ,brzany są tutaj w świetnej kondycji są bardzo silne nawet takie po 60-70 cm potrafią kilka razy tak odjechać ze hej emocje podczas holu rewelacja polecam każdemu . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgadza się, brzana może dostarczyć nie zapomnianych emocji. Nawet takie mniejsze potrafią nieźle narozrabiać. Piękna rybka na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Dzięki serdeczne ????.Mam nadzieje ze w tym roku padnie jakas 80+ pozdrawiam???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi