Macku12345 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dokładnie jest tak jak pan napisał.Kiedyś dawno, bardzo dawno temu zacząłem przygodę z ołówkiem i węglem .Czasy szkoły podstawowej ,pamiętam mieliśmy konkurs na patrona szkoły ,moim był Mieszko 1 .Za wzór posłużył mi banknot 2000 zł , przeniosłem go na papier o wymiarach ok 1 metr na 80 cm pochwalę się ,udało mi się zdobyć 2 miejsce heh .Z farbami miałem mało kontaktu , ale ostatnio sprawia mi to przyjemność i jak mam wolną chwilę to próbuje coś tam malować , tylko kto będzie strugał wobki ,choć troszkę ,,golasów" jeszcze mam .[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Macieju, że tak sobie pozwolę , najważniejsze chęci, efekty przyjdą z czasem same.P.s. Mam na imię Piotr, "Panom" dajmy spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Medium zamówione , pędzle zamówione także będę działał .[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 2 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Dziś rybki za bardzo nie współpracowały cisza spokój ,bardzo niska woda ,ale kilka udało się przechytrzyć wszystkie na nowe woblery .Oczywiście malowane akwarelami .Zdjęcia powyżej.Woblery zrobione z samby, waga ok 3 g,bardzo wąskie ok 6mm , neutralne ,praca bardzo drobna, pięknie migają w nurcie .A tu kilka dzisiejszych kleni . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Nowe próby malowania .Woblery z 50/50 lipa i samba.Jeden z mini grzechotką ,praca bardzo drobna o dużej częstotliwości ruchòw .Długość 6 cm waga niecałe 5g . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Tak mnie naszło na owady to machnąłem kilka os. Materiał lipa długość od 2,5 cm do 4 cm ,waga od 2g do 4 g[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Wow ładnie Ci to wyszło,super kształt korpusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Wow ładnie Ci to wyszło,super kształt korpusu Dzięki .Pierwszy raz używałem Hartzlack-a i trochę ,zareagował mi z pisakiem ,,FABER -CASTELL .Sytuacja opanowana i zostaje przy Hartzlacku .Szybciej schnie ,szybciej twardnieje .[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Super, świetna robota. Tak patrzę na te wasze owady, bo jest jeszcze w tym dziale trochę osób wykonujących piękne robactwo i kusi żeby samemu coś popróbować, bo to bardzo wdzięczny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Super, świetna robota. Tak patrzę na te wasze owady, bo jest jeszcze w tym dziale trochę osób wykonujących piękne robactwo i kusi żeby samemu coś popróbować, bo to bardzo wdzięczny temat To juz prawdziwa dłubanina heh,ale myślę ,że z takim talentem jaki Piotrze posiadasz to robactwo w Twoim wydaniu pewnie było by z najwyższej pòłki ,także zapraszam serdecznie do ,,roboty" .[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Następne dwa zrobione [emoji6]Jednak.dobre rady Piotra pomogły -media świetnie się sprawdzaja ,po mału łapie o co chodzi w tym malowaniu [emoji6],ale wiem ,że może być lepiej . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Wszystko idzie w dobrym kierunku, właśnie o te łagodne przejścia mi chodziło. Trochę drażnią te"sztuczne" oczy, przelaseruj je trochę i będzie git A że będzie lepiej, to tylko kwestia tak zwanych roboczogodzin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Wszystko idzie w dobrym kierunku, właśnie o te łagodne przejścia mi chodziło. Trochę drażnią te"sztuczne" oczy, przelaseruj je trochę i będzie git A że będzie lepiej, to tylko kwestia tak zwanych roboczogodzin Dokładnie ,trochę oczka chińczykiem śmierdzą ,muszę popracować nad tym .Tak sobie myślę ,że właśnie dobre oko daje ładny efekt końcowy Zobaczymy co da się zrobić w tym temacie. Teraz tylko praktyka w malowaniu .Piotrze co.miałeś na myśli pisząc ,,przelaseruj je"[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dokładnie ,trochę oczka chińczykiem śmierdzą ,muszę popracować nad tym .Tak sobie myślę ,że właśnie dobre oko daje ładny efekt końcowyZobaczymy co da się zrobić w tym temacie. Teraz tylko praktyka w malowaniu .Piotrze co.miałeś na myśli pisząc ,,przelaseruj je"[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu TapatalkaOdrobinę farby w odcieniu występującym na woblerze, najlepiej o kilka tonów delikatniejszym mieszasz z medium, ładnie wychodzi w połączeniu z lakierem i podmalowujesz oko, fajnie scala się z resztą i wygląda po prostu naturalnie. Chyba, że malujemy konkretną imitację, wtedy to już kolorek oczu "z góry narzucony" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Odrobinę farby w odcieniu występującym na woblerze, najlepiej o kilka tonów delikatniejszym mieszasz z medium, ładnie wychodzi w połączeniu z lakierem i podmalowujesz oko, fajnie scala się z resztą i wygląda po prostu naturalnie. Chyba, że malujemy konkretną imitację, wtedy to już kolorek oczu "z góry narzucony" Dzięki serdeczne ,następna porada heh .Zrobiłem kilka korpusów łamanych i na pewno wykorzystam to przy ich malowaniu.Pozdrawiam Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Kolejne próby malowania następny trening heh ,tym razem łamańce . Długość od 7cm do 8 cm ,waga 9g ,materiał lipa z samba .Lekko tonące . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Witam Kolejna dwa łamańce ,długość7cm waga ,7g neutralne Dziś pierwsze testy nad rzeką dały okonia 32 cm na woblera oklejanego holo[emoji3] . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Bardzo fajne, ostatnio i mi się sprawdza taka wielkość przy okoniowaniu, nawet chyba i trochę większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Bardzo fajne, ostatnio i mi się sprawdza taka wielkość przy okoniowaniu, nawet chyba i trochę większe.Dzięki ,przyznam się , że kilka dni temu pomyślałem nad dłuższymi łamańcami ,takimi ,9cm-12cm .Narazie są wyważone , i dostały podkład .Pierwsza część z lipy a ogon z czegoś bardziej żwawego .Ogólnie trochę więcej czasu schodzi na łamańce ale bardzo jestem zadowolony z ich pracy . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Dwie 5 -ki tym razem , pływające .Jeden jakoś z tuńczykiem mi się kojarzy heh [emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Fajnie je pomalowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Fajnie je pomalowałeś.Dzięki ,spoko wciąż się uczę ,zawsze następne są lepsze ,teraz męczę łamańce i kilka maluchów i wyglądają jeszcze lepiej oczywiście wg mnie [emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Specyficzne malowanie bardzo fajne ps jedna rybka jest chora oczka jej wyszły hhihih . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Malowanie jest super tak zwany nieład artystyczny jeśli możesz na priw prosze te porady co do malowania też maluję pędzlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Specyficzne malowanie bardzo fajne ps jedna rybka jest chora oczka jej wyszły hhihih .Rybka miała branie podczas 1-go dnia nad rzeką ,metrowe klenie ja ścigały [emoji3]to dostała wytrzeszczu z wrażenia heh.A zamiast malować oczy to koraliki sobie przykleiłem ,fajnie pracuje . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi