ZeBas Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 jak w temacie ,co jest przyczyną i jak pozbyć się tego dzięcioła , za wszelkie porady z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Witam.Wygląda mi to na luz między osią szpuli a pinionem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Jest na to sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Oczywiście.Tulejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Będzie trudno dorobić tak cienką tulejkę chyba że jesteś na tyle dobrym magikiem że to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dobry tokarz sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Prościej dorobić nową oś posuwu , ostatnio takową robiłem do reda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Oczywiście tak też można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Ja zapodaje klej do piniona, przewiercam, następnie szlifuje środek do porządanego wymiaru i jest git. Zrobiłem już tak kilka kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Jak dla mnie to może też być luzik na wormie. Stuka w skrajnych położeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 cześć , na pełnym obrocie są dwa stuki , bodajże w górnym położeniu szpuli ale nie bardzo pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dokładnie jak piszesz,w górze najbardziej stuka bo oś najdłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ja bym stawiał jednak na wormshafta. W przypadku luzu na ośce, częstotliwość stuków jest podobna do obrotów rotora, a tu występuje tylko jedno puk lub dwa. ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 jak pozbyć się tego stuk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 odgrzewam temat , może ktoś usunąłby tą usterkę ? szkoda maszynki ,za odpowiedzi z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Przez neta, bez "pomacania" tematu będzie ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Mam podobny problem ale w daiwie Emblem czy znajdzie się jakiś specjalista który podjałby się naprawy? Chyba, że jakieś chałupnicze razwiazanie myślałem żeby dać podkładkę na worma ale nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 No właśnie to chyba wyrobiła się ta podkładka nr 58 że schematu poniżej:http://schematics.mikesreelrepair.com/displayimage.php?album=8&pid=2526#top_display_media i dlatego w skrajnych położeniach wodzik podskakuje dając efekt stuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Tak właśnie myślałem, podkładka wyglada na trochę wyrobioną ale nie jakoś strasznie. Zastanawiam z czego wyciąć taka podkładkę? Puszka czy to słaby materiał, i czy wyciągnąć starą czy ją zostawić i dodać jeszcze jedną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Jaki wymiar tej podkładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Też bym chętnie z dwie takie podkładki przygarnął :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi