radim_78 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 tzn.chodzi Ci mniej nawiniętej linki tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radim_78 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Tak zrobię.dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 tzn.chodzi Ci mniej nawiniętej linki tak?Tylko zrób to poprzez zmniejszenie podkładu, bo szkoda odcinać "nadmiar" plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radim_78 Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Moze po prostu jeszcze nie czas na plecionkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Miałem problem z brodami na shimano nexave i pletce spiderwire. Od pełnego nawoju co kilkanaście rzutów robiła się broda ito niezależnie od wagi przynęty. Jak zostało ze 30 metrów to wywaliłem założyłem o połowę tańsza od wake'a i mam spokój. Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radim_78 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Zostawiłem więcej przy rancie i dziś przez cztery godziny łowienia zero splątań,zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Gdy miałem Red Arca z nawiniętą żyłką około 2 mm od krawędzi to tylko ten kołowrotek robił mi brody, pozostałe inne tańsze modele, które miałem nie sprawiały mi problemów, dopiero gdy odwinąłem trochę żyłki i było do krawędzi około 4 mm wtedy problem ustąpił. Po pewnym czasie kupiłem Ryobi Applause, na zewnątrz jest to praktycznie taka sama konstrukcja (kabłąk, szpula, obudowa) natomiast wnętrze różni się głównie tym, że Red ma wormshaft czyli ulepszony posuw szpuli, natomiast w Ryobi było zwykłe rozwiązanie. W moim Ryobi nigdy nie powstała żadna broda, mimo tego, że żyłka była nawinięta 2 mm od krawędzi szpuli. Dlatego uważam, że to wormshaft był przyczyną splątań żyłki. Może podobna sytuacja występuje również z plecionką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 4 czy nawet tylko 2 mm od krawedzi szpuli to zawsze estetyczny koszmarek ???? A widzialem kolowrotki z niedowojem po 2 cm! Nigdy zaden Shimano dowiniety do samej krawedzi nie robi sam z siebie najmniejszych problemow z plataniem, polecam ???? Zbyt grube sztywne linki, jesli jest ich nieco za duzo, same sie skoryguja, nie wyobrazam sobie jednak tej prawie pol cm pustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi