zamki Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zrobiłem sobie dzisiaj takie blaszki na okonia.Jeżeli Macie jakieś sugestie chętnie skorzystam.Waga blaszek w okolicach 10 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 znać fachowca! @klang patrz i sie ucz chłopaku bo wiele masz jeszcze do osiągniecia @zamker ja bym moze gustowal w nieco węższym skrzydełku ale to moje widzimisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Bardzo obiecująco się prezentują, zwłaszcza ta z wezszym skrzydelkiem. Podobnie jak mifek uwazam ze z jeszcze ciutke wezszym tez moglaby byc ciekawa. Tylko czy takie wezsze uciagnie ten korpus @zamkerwidze ze robisz korpus w ksztalcie kropli - czuli ze srodek ciezkosc skupiony jest przy kotwiczce. CO sadzisz o blaszkach z korpusem w ksztalcie odwroconej kropli (środek ciezkosci przy starterze) - czy Twoim zdaniem zmienia to jakosc charakterystyke pracy blaszki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Szkoda że nie dałem nic obok blaszek w celach porównawczych co do wielkości. Blaszki sa małe.W mniejszej skrzydełko ma wysokość 2 cm a szerokość 1,6 cm korpus długi na 1,6 cm. Nie widać na fotce profilu paletki a jest ona dosyć mocno wklęsła co daje pracę blisko korpusu i faktycznie może trzeba bedzie ją prowadzić dosyć siłowo żeby nie opadała na dno,problem ten powinna zniwelować szerokość paletki.Blaszki nie testowane. Jutro będę testował to coś więcej napiszę o pracy. @Mifek a i owszem ja też wolę węższe skrzydełka i raczej to jest również moje widzimisie bo nie potrafię tego uzasadnić @Friko Kilka lat temu zaczełem łowić zestawami z plecionką i to jakby z lekka zmusiło do odstawienia obrotówek ale teraz wracam do tej przynety.Kiedyś kupowałem teraz mam możliwość wykonać samemu a na eksperymenty z łezkowatym korpusem przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Uuu, takie małe i takie ciężkie - to faktycznie ciekawe. koniecznie napisz jak wyniki testow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 .Blaszki nie testowane. Jutro będę testował to coś więcej napiszę o pracy. @zamker Tak myślę, że paletka będzie wirować wokół osi wirówki, jak sądzisz?? <_< Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A co powiesz na dołożenie metalowego koralika między korpus a stożek? Trudno się wypowiedzieć jak się nie widzi przynęty na żywo. Przyślij kilka do testów Próbowałeś innego rodzaju mocowania skrzydełka do osi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Próbowałeś innego rodzaju mocowania skrzydełka do osi ? Poxipol ale się nie obracało A na serio to jak najbardziej. Z tym że do tej wielkości paletek takie jarzemko wystarcza w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Tak myślę, że paletka będzie wirować wokół osi wirówki, jak sądzisz?? <_< Pozdr. Salmo Salmo też myslę że bedzie wokół osi tylko nie wiem z jaką prędkością co dla mnie jest ważne.Ważne jest również to czy nie będzie ryła w dnie ze wzgledu na przeciążony korpus.No i sprawa w sumie chyba pierwszoplanowa mianowicie skręcanie linki.Czyli jest kilka niewiadomych do sprawdzenia w naturze ps.Młodyś jeszcze to nie kumasz że każdy powód wyskoku nad wodę jest dobry.Choćby to były testy super przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 ps.Młodyś jeszcze to nie kumasz że każdy powód wyskoku nad wodę jest dobry.Choćby to były testy super przynęty CZekać tylko jak będziesz odlewał własne gumy Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 CZekać tylko jak będziesz odlewał własne gumy Pozdr.Salmo Już od jakiegoś czasu to robię.Jest taka guma na bolki której kupić nigdzie nie można. ps.nie,nie, nie sprzedaję jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 zamker to może kolejna edycja mifkobarteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 zamker to może kolejna edycja mifkobarteru Zaraz po testach dogadamy warunki ps.jest już po testach jedna taka 25 gr chodzi jak ta lala pracuje nawet z nurtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 CZekać tylko jak będziesz odlewał własne gumy Pozdr.Salmo Już od jakiegoś czasu to robię.Jest taka guma na bolki której kupić nigdzie nie można. ps.nie,nie, nie sprzedaję jej. Widzę że samowystarczalny jesteś.Tylko patrzeć jak na rynku nowa firma zaistnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Widzę że samowystarczalny jesteś.Tylko patrzeć jak na rynku nowa firma zaistnieje Firma istnieje ponad 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klang machine Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 znać fachowca! @klang patrz i sie ucz chłopaku bo wiele masz jeszcze do osiągniecia @zamker ja bym moze gustowal w nieco węższym skrzydełku ale to moje widzimisie @mifek spokujnie, jeszcze troche : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Niestety szereg przeciwności losu uniemożliwił mi wyjazd nad wodę w celu testów blaszek Dlatego z zemsty zrobiłem jeszcze kilka i następny wyjazd siłą rzeczy będzie duuuuużo dłuższy Niestety brak dobrego oświetlenia uniemożlił zrobienie dobrej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Wiesz co @zamker.... te blaszki naprawde wygladaja na bardzo profesjonalna robote... az mnie przytkało - pięknie Ci to wyszło. Teraz trzeba trzymac kciuki zeby pracowaly rownie dobrze jak wygladja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Teraz trzeba trzymac kciuki zeby pracowaly rownie dobrze jak wygladja Mam nadzieję że będą. W testach w wannie chodza nieźle.A co najważniejsze startują zaraz po podciągnięciu ps.@ Friko w lewym górnym rogu fotki jest coś co Ciebie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 fiu fiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A ja własnie mam mozliwosc podziwiac dwa cacuszka, dzieki niespodziankowej przesylace od @Zamkera Zbyniu, one w realu wygladaja jeszcze lepiej niz na fotce! Bardzo fajny jest mat srebrnego skrzydelka w tej typu long, i bardzo fajny pomysl na zmatowienie tego zlotego skrzydełka faktura w tej wiekszej. Trudno mi sobie wypobrazic zeby te blachy zle pracowaly, juz za poltora tygodnia zobaczymy czy zasmakuja skandynawskim okoniom i szczupakom Dziekuje i pozdrawiam ps. tak, w lewym gornym rogu jest to co mnie interesuje - czekam na Twoje przemyslenia wciaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 przecietniaki... wygladaja jakby byly poskladane z kupnych czesci czy to prawda @zamker? P.S. @mifek widziales juz @klanga obrotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 przecietniaki... wygladaja jakby byly poskladane z kupnych czesci czy to prawda @zamker? Tak prawda @Benito kupiłem wszystko i poskładałem.Jestem mistrzem no nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 hahaha tak myslalem przecietniaki bo niepomalowane i wygladaja tak blado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 @zamker jedyne na co bym namawial - zastrzegam ze nie mam żadnych podstaw i jest to bardziej moje widzimisie - to zebys dawal czerwony koralik miedzy kotwiczka a korpusem. Jestem wyzawca terorii ze okonie celuja sobie w ten czerwony koralik - to może być kompletna głupota, ale ja w to wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi