Skocz do zawartości

obrotówki

zamki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo obiecująco się prezentują, zwłaszcza ta z wezszym skrzydelkiem. Podobnie jak mifek uwazam ze z jeszcze ciutke wezszym tez moglaby byc ciekawa. Tylko czy takie wezsze uciagnie ten korpus :unsure:

@zamker

widze ze robisz korpus w ksztalcie kropli - czuli ze srodek ciezkosc skupiony jest przy kotwiczce. CO sadzisz o blaszkach z korpusem w ksztalcie odwroconej kropli (środek ciezkosci przy starterze) - czy Twoim zdaniem zmienia to jakosc charakterystyke pracy blaszki?

Pozdrawiam

Szkoda że nie dałem nic obok blaszek w celach porównawczych co do wielkości. :wacko: Blaszki sa małe.W mniejszej skrzydełko ma wysokość 2 cm a szerokość 1,6 cm korpus długi na 1,6 cm. Nie widać na fotce profilu paletki a jest ona dosyć mocno wklęsła co daje pracę blisko korpusu i faktycznie może trzeba bedzie ją prowadzić dosyć siłowo żeby nie opadała na dno,problem ten powinna zniwelować szerokość paletki.Blaszki nie testowane. Jutro będę testował to coś więcej napiszę o pracy.

@Mifek a i owszem ja też wolę węższe skrzydełka i raczej to jest również moje widzimisie :mellow: bo nie potrafię tego uzasadnić :lol:

@Friko Kilka lat temu zaczełem łowić zestawami z plecionką i to jakby z lekka zmusiło do odstawienia obrotówek ale teraz wracam do tej przynety.Kiedyś kupowałem teraz mam możliwość wykonać samemu a na eksperymenty z łezkowatym korpusem przyjdzie czas.

Tak myślę, że paletka będzie wirować wokół osi wirówki, jak sądzisz?? :unsure: <_< :mellow:

Pozdr.

Salmo

Salmo też myslę że bedzie wokół osi tylko nie wiem z jaką prędkością co dla mnie jest ważne.Ważne jest również to czy nie będzie ryła w dnie ze wzgledu na przeciążony korpus.No i sprawa w sumie chyba pierwszoplanowa mianowicie skręcanie linki.Czyli jest kilka niewiadomych do sprawdzenia w naturze :mellow:

ps.Młodyś jeszcze to nie kumasz że każdy powód wyskoku nad wodę jest dobry.Choćby to były testy super przynęty :lol: :lol: :lol:

:mellow: B) CZekać tylko jak będziesz odlewał własne gumy :unsure: Pozdr.Salmo

Już od jakiegoś czasu to robię.Jest taka guma na bolki której kupić nigdzie nie można.

ps.nie,nie, nie sprzedaję jej. :mellow:

Widzę że samowystarczalny jesteś.Tylko patrzeć jak na rynku nowa firma zaistnieje :mellow: :D

Niestety szereg przeciwności losu uniemożliwił mi wyjazd nad wodę w celu testów blaszek :( Dlatego z zemsty zrobiłem jeszcze kilka i następny wyjazd siłą rzeczy będzie duuuuużo dłuższy :lol: :lol:

Niestety brak dobrego oświetlenia uniemożlił zrobienie dobrej fotki :wacko:

post-227-1348913270,2281_thumb.jpg

post-227-1348913270,2661_thumb.jpg

Teraz trzeba trzymac kciuki zeby pracowaly rownie dobrze jak wygladja :mellow:

Mam nadzieję że będą. W testach w wannie chodza nieźle.A co najważniejsze startują zaraz po podciągnięciu

ps.@ Friko w lewym górnym rogu fotki jest coś co Ciebie interesuje. :mellow: :mellow:

A ja własnie mam mozliwosc podziwiac dwa cacuszka, dzieki niespodziankowej przesylace od @Zamkera

Zbyniu, one w realu wygladaja jeszcze lepiej niz na fotce! Bardzo fajny jest mat srebrnego skrzydelka w tej typu long, i bardzo fajny pomysl na zmatowienie tego zlotego skrzydełka faktura w tej wiekszej.

Trudno mi sobie wypobrazic zeby te blachy zle pracowaly, juz za poltora tygodnia zobaczymy czy zasmakuja skandynawskim okoniom i szczupakom :D

Dziekuje i pozdrawiam

ps. tak, w lewym gornym rogu jest to co mnie interesuje - czekam na Twoje przemyslenia wciaz :mellow:

@zamker

jedyne na co bym namawial - zastrzegam ze nie mam żadnych podstaw i jest to bardziej moje widzimisie - to zebys dawal czerwony koralik miedzy kotwiczka a korpusem.

Jestem wyzawca terorii ze okonie celuja sobie w ten czerwony koralik :lol: - to może być kompletna głupota, ale ja w to wierze :D