Skocz do zawartości

obrotówki

zamki

Rekomendowane odpowiedzi

@zamker

Twoje obrotówki wyglądają rewelacyjnie, można wiedzieć jak wypadly ich testy - bo niestety wątek został jakoś brutalnie urwany a chętnie dowiedziałbym się jak spisują się takie przeciążone blaszki. Obrotowki są moją ulubioną przynętą, niestety te dostępne w handlu nie zawsze spełniają moje oczekiwania a zwłaszcza jeżeli chodzi o ich ciężar dlatego, z powodu swoich mizernych zdolności manualnych, tylko przerabiam kupne. Możesz zdradzić jakich materiałów i narzędzi używasz do produkcji :D

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

@Artech te widoczne na fotce powyżej można prowadzić zwykłym tempem nie trzeba nimi szarżować.Ta z czerwonym koralem ma tendencję do kolebania się na boki prawdopodobnie dlatego że ma b.wysoko pod samą paletką ciężarek.Druga od góry równie dobrze kręci paletką i przy wolnym jak i szybkim prowadzeniu.Pewnie dlatego że korpus jest długi a paletka z cienkiej blaszki.Korpusiki grzecznościowo pozwala mi toczyć kolega na swojej mini tokarence :mellow: .Drut to dental.

kożej niestety z tą tkarką - będę musiał wymyślić coś innego :D

Toczenie nie jest problemem można tokarke zastąpić wiertarką a nóż tokarski brzeszczotem do metalu lub pilnikiem.Najgorszy problem to wywiercenie symetrycznie cienkiego otworu w korpusie.

• 3 tygodnie później...

Zamker

Próbowałeś zastosować minimalnie niesymetryczny korpus, żeby się nie obracała i nie skręcała linki?

Ten problem rozwiązałem w troszkę inny sposób ale tę wiedzę chcę zostawić dla siebie. W sumie to może @Friko coś by napisał jak moje blaszki chodzą , szkoda tylko że w jego blaszkach nie było tego rozwiązania.