Artech Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 @zamker Twoje obrotówki wyglądają rewelacyjnie, można wiedzieć jak wypadly ich testy - bo niestety wątek został jakoś brutalnie urwany a chętnie dowiedziałbym się jak spisują się takie przeciążone blaszki. Obrotowki są moją ulubioną przynętą, niestety te dostępne w handlu nie zawsze spełniają moje oczekiwania a zwłaszcza jeżeli chodzi o ich ciężar dlatego, z powodu swoich mizernych zdolności manualnych, tylko przerabiam kupne. Możesz zdradzić jakich materiałów i narzędzi używasz do produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 17 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 @Artech te widoczne na fotce powyżej można prowadzić zwykłym tempem nie trzeba nimi szarżować.Ta z czerwonym koralem ma tendencję do kolebania się na boki prawdopodobnie dlatego że ma b.wysoko pod samą paletką ciężarek.Druga od góry równie dobrze kręci paletką i przy wolnym jak i szybkim prowadzeniu.Pewnie dlatego że korpus jest długi a paletka z cienkiej blaszki.Korpusiki grzecznościowo pozwala mi toczyć kolega na swojej mini tokarence .Drut to dental. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Dzięki serdeczne za odp. Myślę że po woblerkach muszę teraz wykonać kilka własnych obrotówek. Z drutem nie powinno być problemu kożej niestety z tą tkarką - będę musiał wymyślić coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 18 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 kożej niestety z tą tkarką - będę musiał wymyślić coś innego Toczenie nie jest problemem można tokarke zastąpić wiertarką a nóż tokarski brzeszczotem do metalu lub pilnikiem.Najgorszy problem to wywiercenie symetrycznie cienkiego otworu w korpusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Mam jeszcze pytanie, jakiego materiału używasz do wykonywania skrzydełek (jakiej blachy) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Jeżeli ma być żółta to mosiężnej grubość od 0.4 mm do 0.8 mm a jeżeli srebrny kolor to nierdzewkę grubości te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Dzięki - pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Zamker Próbowałeś zastosować minimalnie niesymetryczny korpus, żeby się nie obracała i nie skręcała linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Zamker Próbowałeś zastosować minimalnie niesymetryczny korpus, żeby się nie obracała i nie skręcała linki? Ten problem rozwiązałem w troszkę inny sposób ale tę wiedzę chcę zostawić dla siebie. W sumie to może @Friko coś by napisał jak moje blaszki chodzą , szkoda tylko że w jego blaszkach nie było tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Załamanie w postaci L przed oczkiem do mocowaina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi