Skocz do zawartości

Rodbuilding w TV Trwam

nyny

Rekomendowane odpowiedzi

Natomiast co do wyrobu finalnego widać że nie widziałeś jeszcze wiele :D Są kije wykonane z większą dokładnością, pietyzmem i dbałością o szczegóły.. Widziełem wiele korków na rękojeście wędzisk i mówię całkowicie obiektywnie - FC w tej materii szału nie prezentuje :D Mam za sobą ponad 3tys. wykonanych własnymi rękoma wędzisk w przedziale cenowym 800-1300zł wiec nie jestem chyba gołosłowny..

Owszem, wiele nie widziałem :D Wciąż się uczę nowych rzeczy, wciąż nowe rzeczy poznaję. Jestem młody, mam czas i mam nadzieję wiele jeszcze zobaczyć

Czy FC ma wiele do zrobienia w temacie rękojeści, korków czy czegoś innego, nie będę się rozwodził. Nie znam się po prostu. Ale skoro tak twierdzisz i masz jakąs fachową wiedzę to nie mam powodu Ci nie wierzyć :D Nie mniej dzerkbajtowi eksperci wędki Pana Irka chwalą, sam też miałem jedną i w sumie byłem zadowolony :D

Wiem natomiast, że są kije które mi się bardziej podobają od kijów z FC, którymi mi się lepiej łowi i takowymi sobie łowię :D

Co do uchwytów fuji soft touch.. Owszem gdy są nowe pięknie się prezentują ale niestety szybko się wycierają i owa magiczna warstewka antypoślizgowa zostaje spolerowana przez naszą dłoń, ponadto są wrażliwe na zarysowania..

To nie jest takie jednoznaczne. Pierwsza rzecz. Jeśli ktoś używa repelentów zawierających znaczne ilości deet'a i smaruje ręce, to załatwić można uchwyt a nawet powłoki na stopkach kołowrotów bardzo szybko. To samo tyczy się potu. Jedni mają łagodny a inni agresywny, to też jest nie bez znaczenia.

Ja ostatnio usłyszałem w jednej pracowni, że Fuji zaprzestaje produkcji uchwytów soft touch właśnie z powodu zbyt wielu reklamacji...

Ja softy miałem/mam w kilku kijach i jeden drugiemu nie równy. W jednym zeszła powłoka dość szybko w innym mam przeszło 5 lat i jeśli nie liczyć zarysowania mechanicznego to jest dalej bez zarzutu - dla niedowiarków, uchwyt z kawałkiem kija jest obecnie w FC