mega2006 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam. Szukam wiadomości co mo?źna zastosować na przypon podczas łowienia okoni. Łowię na ?źyłkę, ale mam du?źo obcinek przez szczupaki.Macie jakieś sposoby? Myślałem ?źe mo?źe plecionka 0,06 na przypon będzie lepsza? Fluorocarbon wydaje mi się za sztywny, ale mo?źe się mylę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Spinwal ma w swojej ofercie przypony do tego przeznaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 cienki wolfram spinwala załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam. Szukam wiadomości co mo?źna zastosować na przypon podczas łowienia okoni. Łowię na ?źyłkę, ale mam du?źo obcinek przez szczupaki.Macie jakieś sposoby? Myślałem ?źe mo?źe plecionka 0,06 na przypon będzie lepsza? Fluorocarbon wydaje mi się za sztywny, ale mo?źe się mylę? PozdrawiamSiemanko.Plecionka odpada. Cienka, czy gruba-bez znaczenia, szczupak tnie jak nitkę.Wszystko kwestia przynęt jakich u?źywasz. Jeśli łowisz na najmniejsze plemniki i inne ultralajty,na bardzo delikatnym zestawie, to niestety, ale jakikolwiek drut będzie pasował tu jak pięść do nosa... PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 http://www.szczupak.pl/produkt,1873od biedy mo?źesz zacząć stosować taką plecionkę. Mo?źna ją zawiązać na jeden (wa?źne) supełek i będzie trzymać takiego plemnika na małej gł?łwce. Wybierz taką, kt?łra ma 2,5kg wytrzymałości. Ja u?źywam tej 5,4 jako zabezpieczenie podczas łowienia kleni... im nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Jak najcieńszy tytan, zminimalizowany w zestawie. Wymiarowym okoniom nie za wiele przeszkadza. A zresztą, jeśli chodzi o okonia, to nikt gwarancji Ci nie da. Ostatnio na Bzurze walnął mi szczupły na : Salmo Tiny.Jakim cudem nie obciął zestawu? Co prawda, był poni?źej wymiaru, ale te mniejsze mają niezgorsze no?źyczki do obcinania ?źyłek i plecionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 http://www.berkley.se/catalogue/lines,748/fluorocarbon,762/t rilene-fluorocarbon,5342.html Rozmiar wedke uznania , mogie smialo polecic ,napewno nie zabezpieczy to w 100 % ale zniweluje delikatnie obcinki .Osobiscie uzywam dosyc dlogich okolo 80 cm przyponow 0,34 a nawet 0,38 i jak do tej pory jest ok.Oczywiscie strzepi sie to po jakims czasie i trzeba wymieniac ale od czego jest rolka 50m .Za sztywny tez nie jest ,moze delikatnie sztywniejszy od zylki ale uratowal mi nie jedna gume wiec moze warto .pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 http://www.szczupak.pl/produkt,1873od biedy mo?źesz zacząć stosować taką plecionkę. Mo?źna ją zawiązać na jeden (wa?źne) supełek i będzie trzymać takiego plemnika na małej gł?łwce. Wybierz taką, kt?łra ma 2,5kg wytrzymałości. Ja u?źywam tej 5,4 jako zabezpieczenie podczas łowienia kleni... im nie przeszkadza trochę niefortunne por?łwnanie- chyba ze łowiłeś klenie w jakiejs stojacej wodzie- bo w rzece, w napływach itp to kleniom nieiwke przeszkadza jeśli chodzi o przypony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 http://www.szczupak.pl/produkt,1873od biedy mo?źesz zacząć stosować taką plecionkę. Mo?źna ją zawiązać na jeden (wa?źne) supełek i będzie trzymać takiego plemnika na małej gł?łwce. Wybierz taką, kt?łra ma 2,5kg wytrzymałości. Ja u?źywam tej 5,4 jako zabezpieczenie podczas łowienia kleni... im nie przeszkadza trochę niefortunne por?łwnanie- chyba ze łowiłeś klenie w jakiejs stojacej wodzie- bo w rzece, w napływach itp to kleniom nieiwke przeszkadza jeśli chodzi o przypony. Fakt, łowiłem klenie w Odrze. Odrzańskim kleniom to nie przeszkadzało. Jakiego koloru jest ta woda to chyba wszyscy wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Najcieńszy tytan Drennan'a i mini agrafka i krętliczek i działa. W Szwecji testowałem. Mni?łd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 zed69: gdzie te tytaniki mo?źna obejrzeć i kupić najlepiej przez net? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja kupuję w Anglii, kolega mi dowozi ale LORPIO powinien mieć : http://www.lorpio.pl/Katalog/469_380_drennan/5981_drennan/Pr odukt/27482_linka-e-sox-titanium-pike-wire-5-m.aspx Do ka?źdej średnicy sa odpowiednie zaciski ale czy w PLu dostaniesz Zaciski znalazłem te?ź jednak! http://www.lorpio.pl/Katalog/469_380_drennan/7076_linki-stal owe/Produkt/27483_tuleja-do-zaciskania-linek-stalowych.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 dzięki, napiszemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Najcieńszy tytan Drennan'a i mini agrafka i krętliczek i działa. W Szwecji testowałem. Mni?łd! Przy połowie okoni jako zabezpieczenie przed atakiem szczupaka mo?źe być,ale og?łlnie to lipa ma b.mocno zawy?źoną wytrzymałość,nie polecam.Przeczytaj: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=7665& ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=20Pozdrawiam.PawełZaciski jak dla mnie te?ź do d..y.Są wykonane ze zbyt miękkiego materiału i mają cieniutkie ścianki.Obawiam się ?źe przy du?źej rybie mogą nie utrzymać linki.Zdecydowanie lepsze są tulejki Dragona lub Maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja ze swojej strony polecam gotowe spinwale wytrzymałosci ok 2-2,5kg cieniutkie mocne a kretlik i agrafka malutka ze ciezko odpiac i z jednego kawałka drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja ze swojej strony polecam gotowe spinwale wytrzymałosci ok 2-2,5kg cieniutkie mocne a kretlik i agrafka malutka ze ciezko odpiac i z jednego kawałka drutu. Jak juz uzywam to wlasnie wymienionych spinwali i sobie bardzo chwale, fakt ze nie sa wieczne ale ogolnie na plus. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Nie wiem jak te delikatne okoniowe spinwale, ale grubsze zepsuły się strasznie, ostatnio 2 pękły podczas rzutu, a w dw?łch innych zostało pol krętlika. Wcześniej nigdy mi się to nie zdarzało. Poza tym kiedyś, a miałem jego pierwsze przypony bo wystawiał się u mnie na stoisku na targach jak zaczynał produkcje, splot był inny, gęstszy. Być mo?źe oszczędność materiału, sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja stosuje przypony wolframowe firmy Konger o dokladnej nazwie MICRO WOLFRAM LEADERSWytrzymalosc 2,5 kgDlugosc 25 cmSztuk 2 <paczka>Przetestowane od mikrus?łw do 5 cm przynet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega2006 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Tak się zastanawiam czy mo?źna wiązać linkę wolframową tak jak plecionkę? Są do kupienia takie lineczki po 5 m. Np. 50 centymetrowy wolfram wiązany bezpośrednio do plecionki i do gł?łwki.Są te?ź linki kevlarowe. Właśnie taką kupiłem (3kg) ale wydaje mi się za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Jak masz mozliwosc dostania tego co napisalem Ci wyzej to kup paczke i przetestuj a nie powinienes zalowacWiazanie bezposrednio do plecionki jakos mi sie to nie widzi a jak zawiazesz bezposrednio do gl?łwki to jak sobie wyobrazasz zmienic np obciazenie gl?łwki nie wspominajac o zmianie np na obrot?łweczkeChyba ze w gre wchodza tylko mikruski i bialoryb <wzdrega,plotka> to pozostaje Ci tylko dobrej jakosci zylka bez jakiego kolwiek zabezpieczenia przed zebatymWolframik bez otuliny i mnie sie jeszcze zaden nie poskrecalDo tego dobrej jakosci kretlik i agrafkaZ szczupaczkami 60cm daje sobie rade wiekszego nie mialem podczas okoniowego przylowu Decyzja nalezy do CiebiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega2006 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Jak masz mozliwosc dostania tego co napisalem Ci wyzej to kup paczke i przetestuj a nie powinienes zalowacWiazanie bezposrednio do plecionki jakos mi sie to nie widzi a jak zawiazesz bezposrednio do gl?łwki to jak sobie wyobrazasz zmienic np obciazenie gl?łwki nie wspominajac o zmianie np na obrot?łweczkeChyba ze w gre wchodza tylko mikruski i bialoryb <wzdrega,plotka> to pozostaje Ci tylko dobrej jakosci zylka bez jakiego kolwiek zabezpieczenia przed zebatymWolframik bez otuliny i mnie sie jeszcze zaden nie poskrecalDo tego dobrej jakosci kretlik i agrafkaZ szczupaczkami 60cm daje sobie rade wiekszego nie mialem podczas okoniowego przylowu Decyzja nalezy do CiebiePozdrawiam Mam ju?ź takie kupione, jutro będą na d wodą Mam te?ź zamiar wypr?łbować kilka innych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Odkopie temat.. Minęło sporo czasu od statniej wypowiedzi. Moje pytanie czy coś się zmieniło w temacie, który z dzisiejszych przyponów polecicie do UL? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Które z fabrycznych przyponów mają najmniejszą agrafke i można zastosować przy główka jgowych 1-2 g + 2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciaas Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 FC wydaje się najlepszy na oksy 0.20 radzi sobie bez zarzutu z 40+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Ja stosuję stanmara 2,5 kg / 15 cm, jednak fabryczne agrafki są do wymiany z uwagi na wielkość. Szukam produktu ktorego nie trzeba będzie przerabiać. Jednocześnie aby wolfram nie w pływał na pracę przynęty np. 2" kajtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi