sslonio Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Chodzi mi o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Kolega @robas w korespondencji podesłał mi fajnego linka, szkoda go nie pokazac... http://www.siamfishing.com/board/view.php?tid=638658 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Super sprawa,szczególnie w kontekście wykonania adaptera na różnych rodzajach korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Świetna sprawaJakoś nigdy serca do tego nie miałem, ale po takim instruktażu trzeba będzie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Faktycznie, cwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nie wierze aby za pierwszym razem się udało, ale biorac pod uwagę ceny adapterów.... warto, no i długość już nie będzie stanowic problemu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Na spokojnie i powoli, i powinno sie zrobic bez problemu na tokarce Rozwiercic tez mozna na tokarce, bedzie dokladniej niz wiertarka z reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Można by zrobić taki podpięty watek... ze zdjeciami lub filmikami, typowo technicznyżeby w jednym miejscu zebrac takie właśnie ciekawostki, co Wy na to? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Jak najbardziej za Ps.np. watek z filmami o lakierowaniu juz mamy, trzeba go tylko wydobyc z otchlani forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Jak najbardziej za Ps.np. watek z filmami o lakierowaniu juz mamy, trzeba go tylko wydobyc z otchlani forum Jestem jak najbardziej za, wątek techniczny bardzo się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Super sprawa ,więcej technicznej wiedzy i tutoriali czyli krok po kroku niż gotowych wyrobów . W swoim wątku czasami wstawiam coś co może przydać się innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 nie wiedziałem, że to takie trudne do wymyślenia:) otwór na blank robisz wiertłem do otworów 17mm, a potem jedyny problem to oznaczenie na korku kształtu do zeszlifowania... tego akurat niestety nie ma w opisie, chyba robi na oko... na razie nie mam wiertła i robota stoi, ale wykonanie adaptera (korek burl) jest kwestią odwiedzenia sklepu typu castorama... aha, u mnie będzie do ips-a... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 widziałem to wcześniej i nadal nie kumam jak on wyłapał/wykonał tak idealnie pasującą krzywiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 tu chyba jeszcze pare jego projektów http://www.siamfishing.com/content/view.php?nid=181420&cat=handmade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 ciekawe, takie ARMS z VSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ale ksztalt rekojesci - ciekawe czy ktos sprawdzil nad woda przed montazem tego na wedce. Czy to byla "wizja projektanta". Bardzo sie ciesze Zbyszku, ze wgryzasz sie w takie kwestie . 2016 juz za rogiem ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 O Matko !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 widziałem to wcześniej i nadal nie kumam jak on wyłapał/wykonał tak idealnie pasującą krzywiznę raczej nie wyłapał i dlatego na tym koniec:)i nie musi być idealnie, korek jest elastyczny, da się odrobinę dopasować przy wklejaniu... tak wyszedł mój adapter...próbując zrobić coś takiego ryzykujesz 4 korki plus ewentualnie narzędzia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-pro7 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam ,postanowiłem i ja wykonać taki adapter z jakiegoś ciemniejszego korka. Odrysowałem krzywą z oryginalnej pianki , zeskanowałem i narysowałem w cdr (corel), poprzycinałem kilka plasterków korka,skleiłem i stoczyłem do 23 mm , otwór wew.15 mm i krzywą wyciąłem na ploterze frezującym. Kilka detali jest jeszcze do poprawy ale mniej więcej pasuje. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam ,postanowiłem i ja wykonać taki adapter z jakiegoś ciemniejszego korka. Odrysowałem krzywą z oryginalnej pianki , zeskanowałem i narysowałem w cdr (corel), poprzycinałem kilka plasterków korka,skleiłem i stoczyłem do 23 mm , otwór wew.15 mm i krzywą wyciąłem na ploterze frezującym. Kilka detali jest jeszcze do poprawy ale mniej więcej pasuje.Adapter wyszedł przepięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam ,postanowiłem i ja wykonać taki adapter z jakiegoś ciemniejszego korka. Odrysowałem krzywą z oryginalnej pianki , zeskanowałem i narysowałem w cdr (corel), poprzycinałem kilka plasterków korka,skleiłem i stoczyłem do 23 mm , otwór wew.15 mm i krzywą wyciąłem na ploterze frezującym. Kilka detali jest jeszcze do poprawy ale mniej więcej pasuje. Super wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 no to już jest COŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Szybkie pytanie do Szanownych Kolegow-ma ktos doswiadczenie w wycinaniu adaptera do Fuji VSS?Wytoczylem (po raz drugi) tuleje z odpowiednio nawierconymi otworamiale nie mam pewnosci jak zabrac sie za wyciecie samego profilu, zeby pasowal douchwytu. Mierzyc? Uzyc wzorca? Pila? Nozyk?Nakladka w drewnie, o taka:Z gory dziekuje za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 O cos takiego chodzi? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 @ madmatt to w szczekach tokarki to jest drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi