Skocz do zawartości

wedka na sandacze z "kiwokiem"

selk

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

potrzebuje porady

w czasie pobytu w Szwecji w tamtym tygodniu na jeziorze koledzy łapali sandacze na wedki z tzw "kiwokiem"

Wiekszośc miał Dragon Mystery XT filling Zander 2,4 m cw do 40 gram

Słyszałem od nich ze ta wedka nie jest juz produkowana

może ktos z kolegów z forum wie ze gdzies jeszcze sa te kije do nabycia (poprosze o info na priv)  lub wie o podobnym produkcie porównywalnym jakościowo ?

Edytowane przez selk

cześć

potrzebuje porady

w czasie pobytu w Szwecji w tamtym tygodniu na jeziorze koledzy łapali sandacze na wedki z tzw "kiwokiem"

Wiekszośc miał Dragon Mystery XT filling Zander 2,4 m cw do 40 gram

Słyszałem od nich ze ta wedka nie jest juz produkowana

może ktos z kolegów z forum wie ze gdzies jeszcze sa te kije do nabycia (poprosze o info na priv)  lub wie o podobnym produkcie porównywalnym jakościowo ?

Pozatym nie lepiej znaleźć kij który przekazuję wszystko do łapki i jeszcze pokazuje szczytowka a nie jest to wklejka

Ja znalazłem swój ideał a szukanie trochę mi zajęło ale kiedy znajdziesz zmienia się twój pogląd na łowienie sandacza :o

Cześć tylko się pospiesz bo ktoś Podlasie i ci zwinie :P

http://woblerek.com.pl/mystery-xt/3335-dragon-mystery-xt-feeling-zander-.html

Chyba to nie o ten kijek się rozchodzi koledze Zbyszkowi, ten widzę ma dzieloną rękojeść, tamta seria - a miałem zarówno ,,feelinga,, jak i zwykłego Dragona Mystery xt 10-40 205cm  jednolita rękojeść coś w ten deseń http://www.wedkarski.com/wedki/2981-wedka-mystery-xt-feeling-zander-dragon.html

Najszybciej do zdobycia na portalach ogłoszeniowych OLX lub Alle...

Edytowane przez kornik1978

"Uprawiałem" ten sport ;) miałem dwie czy trzy wędki tego typu. 

To rozwiązanie mocno zastępcze ale przyznam że naprawdę niezłe jak na budżet jaki trzeba zainwestować.

Po zmontowaniu Legend Extreme od STC wyszły różnice. Wiem że STC jest jakieś 10 razy droższe ale jak dla mnie 20 razy lepsze.

Szczególnie w ciemności :)

No i kark nie boli od wpatrywania się w kiwok  :D

Na rynek francuski produkowane są tego typu wędziska do metody Tirette (to coś pośredniego między naszym bocznym trokiem a amerykańską Caroliną).

Część ma wlejoną na stałe pełną węglową szczytówkę, a część ma szczytówki wymienne, najczęściej nie więcej niż dwie.

Na tamtejszym rynku można kupić poprawnie wykonane wędki tego typu także za rozsądne pieniądze.

koledzy jest jeszcze mikado z takim patentem i na prawdę to działa :) wiem bo mam a kolega ma dragona i tez na niego łapie:)  wydaje mi się że czuć ( widzieć) wszystko. minus że jest strasznie sztywny, ale widać czy trzyma w dziobie czy nie.

Witam wszystkich

Mam taką wędkę Dragona mistery xt filling kupioną 6-7 lat temu. Łowiłem nią 2 razy i nie przypadła mi do gustu. Próbowałem złowić nią na Odrze pierwszego sandacza w życiu, ale się nie udało. Jedną z trzech szczytówek połamałem przedzierając się przez krzaki. Kolega polecił mi Millenium Power jig i na nią złowiłem pierwsze sandacze. O wiele przyjemniej się łowi na taką tradycyjną wklejankę niż na tą wędkę z kiwokiem.