Skocz do zawartości

Shimano Twin Power- kompatybilne szpule

Kamil Lisiecki

Rekomendowane odpowiedzi

No trochę ją przeszlifować na drobno i będzie a szukać i czekać na 2500 ale z metalowym rantem :mellow: .

No to wziąłem tą catanę, okazało się,?źe n?łwka zapakowana i parametry te?ź są ok.zmierzono sufmiarką - pasuje.Na zdjęciu na allegro była oblepiona, a jak przysłał mi pan zdjęcia okazało się, ?źe funkiel n?łwka za 25zeta z przesyłką:-)))

UWAGA !!!

Sprawdziłem dzisiaj w sklepie, do xtr2500 pasuje szpula od alivio rb 2500 model kolor czarny.Ale do xtr3000 nie pasuje ju?ź szpula z alivio rb 3000.

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • 11 miesięcy temu...
Gość EdekZfabrykiKredek

do tp15 4000 jakie szpulki pasują  ? od biomka 4k pasi ?

Szpulki pasują od Stradica CI4+ FB od Stradica FK, np od Rarenium też pasuje ale trzeba wymienić też pokrętło hamulca a najlepiej kupić oryginał ;-)

Edytowane przez FlyFisherman

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Chyba będzie ciężko o typowo płytką szpulą do tego modelu, jedyne jakie widziałem to takie oznaczone jako 4000M które występują w exsence i stradicu Ci4+ FB 4000xgm oraz w 15 4000xgm i hgm ale tych modeli nie ma w dystrybucji na europe. Chyba najłatwiej dostępna będzie szpula od exsence 4000mxg

Edytowane przez 19john92

• 2 miesiące temu...

Po prostu lubię mieć dobrze wyważony zestaw, nie lubię jak kij leci na pysk i nie rozumiem nowego trendu w kołowrotkach- im lżej tym lepiej. Takie o to moje widzi mi się.

Bez złośliwości, ale może większy rozmiar kołowrotka lepiej wyważyłby zestaw?

Mam to samo zdanie, odchudzanie wagi kołowrotków, jest zupełnie nieracjonalne, parę dekagramów nie robi różnicy, tak jak w wędce, szczególnie w górnej części. A jeśli jeszcze waga ma wpływ na trwałość i sztywność konstrukcji, to już zupełnie niewytłumaczalny ten pęd ku niskiej wadze.