termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 no wlasnie wysokosc dzieli stozek na 2 trojkaty prostokatne nie?i masz dane 3 katy (90,60i30 stopni)+jedna przyprostokatna (10m). Gumo ma racje narysowalem sobie taki trojkat i tak mi wyszlo, ale dalej nie rozumiem czemu moja metoda nei dziala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W sumie malo wazne...ryby to na szczescie nie liczenie slupkow.Istotne jest to, ze producenci podaja najprawdopodobniej BARDZO przyblizone info n.t. owych kątów.Jak juz bylo powiedziane wiaze sie to scisle z oddzialywaniem na wyobraznie potencjalnych klientow.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W sumie malo wazne...ryby to na szczescie nie liczenie slupkow.Istotne jest to, ze producenci podaja najprawdopodobniej BARDZO przyblizone info n.t. owych kątów.Jak juz bylo powiedziane wiaze sie to scisle z oddzialywaniem na wyobraznie potencjalnych klientow.. Gumojak wszystko...w katalogach wysylkowych niedawno zauwazylem, ze moc kkosiarek w elektrykach podawana jest w KW a w spalinach w pojemnosci silnika (tak by przypadkiem nie zgadnac, ktora naprawde najmocniejsza).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Czy ktoś mógłby pomóc w interpretacji? To Lesławy? (zdjęcie kiepskie niestety, robione na szybko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Apropos obrazu echa od Spy, to mifek ma racje. Są to bąbelki albo inne smieci które oderwały się od dna i się wynurzają. Często po starcie suma od dna pojawia się taki obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryzykfizyk1323 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 witam uztykownikow:) czy moglbym liczyc na pomoc odnosnie interpretacji zdjec ? jako ze jestem nieoswiadczony chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej:) z gory zieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryzykfizyk1323 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 kolejne zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryzykfizyk1323 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryzykfizyk1323 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 i ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) A to rybka ,czy inna foka ?Martwa Wisla na "styku"Śmiałej Edytowane 6 Października 2012 przez Welski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 @Welski ten obiekt na środku ekranu to ławica przecież nie potwór z loch ness w martwej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) To w okolicy powinny być okoniewczoraj test głowki =ta zygzakowata amplituda Edytowane 8 Października 2012 przez Welski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witajcie, by nie zaśmiecać podepnę się pod wątek.Mam 2 obrazy, których interpretacji nie jestem pewien i proszę o wasze opinie... Waszym zdaniem jest to termoklina i stojące na jej granicy ryby, czy może jakieś obumarłe pozimowe organiczne cząstki zgromadzone przy dnie, czy może jeszcze inne propozycje... Czasami też mam coś co wygląda na "echo echa" dobrze to interpretuję? Rozumiem, że prawdziwym obrazem jest ten przy dnie a ten bliżej powierzchni jest jego echem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witajcie, by nie zaśmiecać podepnę się pod wątek.Mam 2 obrazy, których interpretacji nie jestem pewien i proszę o wasze opinie... echo1.jpg Waszym zdaniem jest to termoklina i stojące na jej granicy ryby, czy może jakieś obumarłe pozimowe organiczne cząstki zgromadzone przy dnie, czy może jeszcze inne propozycje... echo2.jpg Czasami też mam coś co wygląda na "echo echa" dobrze to interpretuję? Rozumiem, że prawdziwym obrazem jest ten przy dnie a ten bliżej powierzchni jest jego echem? Co do pierwszego to "zapewne" termoklina, zapewne, bo to tylko zrzut z ekranu a termoklinę najłatwiej zinterpretować jak się jest nad wodą z echo i płynie cały czas. Występuje w linii ciągłej, widać najbardziej jak się dopływa do jakiegoś podwodnego wzniesienia które wznosi się ponad termoklinę, wtedy taka linia praktycznie wchodzi w górkę a nie wędruje wraz z jej grzbietem. Odnośnie drugiego to raczej obraz poniżej jest echem tego co masz wyżej, nie odwrotnie. Jeśli jest to echo i w dodatku tak silne to spokojnie powinno odbić się i 3 raz z tego co widzę, ale nie masz zasięgu ustawionego tak daleko. Wygląda na sporą ławicę, mocno zbitą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Dzięki...Co do echa z ławicą, to zrobione zostało jesienią jak ryby grupowały się na głębszej wodzie, dlatego zasugerowałem się, że to ławica na większej głębokości jest prawdziwa a ta druga artefaktem... ale chyba rzeczywiście to co bliżej sonaru powinno najpierw odbijać fale... więc raczej masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Odnośnie drugiego to raczej obraz poniżej jest echem tego co masz wyżej, nie odwrotnie. Jeśli jest to echo i w dodatku tak silne to spokojnie powinno odbić się i 3 raz z tego co widzę, ale nie masz zasięgu ustawionego tak daleko. Wygląda na sporą ławicę, mocno zbitą. Gdyby doszło do odbicia, druga (dolna) ławica byłaby na podwójnej głębokości pierwszej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Gdyby doszło do odbicia, druga (dolna) ławica byłaby na podwójnej głębokości pierwszej. No proszę niby jeden szczegół a jednak tak ważny, masz całkowitą rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Gdyby doszło do odbicia, druga (dolna) ławica byłaby na podwójnej głębokości pierwszej.Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale chyba właśnie tak jest... górna granica górnej ławicy znajduje się na 5 metrach a dolnej na 10...Z boku masz oś głębokości, na pierwszy rzut oka wygląda, że jest inaczej bo obraz jest powiększony x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak można zinterpretować to co widać na zdjęciu , echo ustawione na wolny troling , czesto gęsto pokazywało słupy czegoś od dna a i też w toni, czy to mogły być bańki powietrza ? Jeśli tak to tak szeroko pokazuje to obraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Jak zachowuja sie banki powietrza wydobywajace sie z dna zostalo pokazane kilka postow wczesniej.Wstaw kilka zdjec, jakie byly sytuacje na ekranie. Bo czulosc raczej widze, ze nieprzesadnie ustawiona...Jedno co mi przychodzi do glowy to to, ze to glownie drobnica idaca w zasadzie z przerwami od gory do dolu. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Podłącze się pod temat. Jest jezioro, są w nim sandacze, czasami ktoś z przypadku złowi, ale nie słyszałem żeby komuś się udało docelowo go chwycić. W ostatni weekend sobie popływałem z echo i już wiem że mam problem z interpretacją.Akurat woda zakwitła i widoczność do 40-50 cm byłaMoże ktoś się podjąć interpretacji tych łuków. góreczka 1, po lewej jakieś długie łuki - co to może być? góreczka 2 - tu to pewnie biała sama? Blat i jakieś niby łuki przy dnie, może to sandacz przyklejony? (ten fragment to w samo południe dnia zrobiony) We wszystkich trzech miejsca stałem po około pół godziny i machałem gumami i kogutami - co prawda kijami uniwersalnymi, ale coś tam szczytówki pokazywały i nic. Edytowane 1 Lipca 2013 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Jak zachowuja sie banki powietrza wydobywajace sie z dna zostalo pokazane kilka postow wczesniej.Wstaw kilka zdjec, jakie byly sytuacje na ekranie. Bo czulosc raczej widze, ze nieprzesadnie ustawiona...Jedno co mi przychodzi do glowy to to, ze to glownie drobnica idaca w zasadzie z przerwami od gory do dolu. GumoJeśli chodzi o bańki i jak dobrze patrzę zdjęcie z pierwszej strony gdzie idą echa''linie po skosie''to trochę dziwne że wszystko idzie po skosie , chyba że to było na rzeczce gdzie jest uciag wody to się zgadzam, ja zauważyłem u siebie też identyczne echa jak na tym zdjęciu ale według mnie to lina od kotwicy , gdy stałem niezakotwiczony nigdy tego nie miałem , przy zakotwiczeniu tak.Zdjęć więcej nie mam ale porobię jak będę pływał, wyczytałem że można też to sprawdzić czy to drobnica stając za nią i rzucając ponoć czuć na plecionce ocieranie się drobnicy, spróbuję też to sprawdzić. Jak będą zdjęcia to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 nie jest dziwne ze echo baniek / powietrza idzie po skosie. i nie ma znaczenia czy woda stojaca czy plynaca to proste. obraz z echo to seria nastepujacych po sobie interpretacji kolejnych PINGow. jeden pink i przesuniecie obrazu w bok. kolejny ping i dalej.... czyli w duzym uproszeniu - ping1 - banka przy dnie, ping2 banka oderwana od dna - obraz przesuniety o jedna linie w bok, ping 3 banka jeszcze wyzej - kolejne przesuniecie i tak do konca... suma summarum - tak wlasnie MA WYGLADAC obraz baniek powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 (edytowane) Tak , Mifek masz rację zgadzam się z Tobą, trochę nieprzemyślałem.Ale myślę że też może to być lina od kotwicy. Edytowane 2 Lipca 2013 przez manonegra13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 no z tym bym polemizowal... pamietaj ze echo to obraz nestpujacych po sobie odczytow a nie obraz dna live view. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi