termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 A ten obiekt na dnie to co sadzicie ? jest to okolo 60m od brzegu , namierzylem kilka sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 skąd pewność ? zaraz po zrobieniu zdjęcia, z tego miejsca w ciągu 20 min złapałem 2 sandałyWiec właśnie , pewność mamy jak ją zweryfikujemy empirycznie , następnie mogą to być szczupaki albo inne większe ryby nad którymi przepływają mniejsze . Gratuluję zdarzenia mimo że gapie się w echo parę lat takiego obrazka nie widziałem Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 P@DEK Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Witajcie. Ja niedawno stałem się posiadaczem Garmina 70DV . I przyznam że jestem zielony w czytaniu echo. Oglądałem już setki filmów, przeczytałem wiele artykułów i wypowiedzi i dalej czuje się jak "dziecko we mgle". Może ktoś z kolegów pokusi się o próbę zinterpretowania załączonych obrazów, bo mi przychodzi do głowy wiele odpowiedzi. Dodam że nie udało mi się z miejscówek złapać nic poza kilkoma ok 25 cm okoniami. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez P@DEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witajcie. Ja niedawno stałem się posiadaczem Garmina 70DV . I przyznam że jestem zielony w czytaniu echo. Oglądałem już setki filmów, przeczytałem wiele artykułów i wypowiedzi i dalej czuje się jak "dziecko we mgle". Może ktoś z kolegów pokusi się o próbę zinterpretowania załączonych obrazów, bo mi przychodzi do głowy wiele odpowiedzi. Dodam że nie udało mi się z miejscówek złapać nic poza kilkoma ok 25 cm okoniami. Zamiast robić zdjęcia telefonem, przytrzymaj chwilę ikonę ekran główny. Echo zrobi zrzut ekranu i zapisze na karcie jpg-a.Co do interpretacji to niektórzy widzą sandacze inni okonie Jedno jest pewne, że na ostatnim zdjęciu jest stadko drobnicy. Natomiast na wcześniejszych, jeśli byłby to "moje miejsca" gdzie jest dużo drapieżnika to zaryzykowałbym stwierdzenie że MOŻE to być sandacz który stoi przy dnie. Nie znam jednak Twojej wody i może równie dobrze to być jaka/ś biała ryba. Na szczęście echa jeszcze nie rozróżniają gatunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 P@DEK Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tak jak mówiłem dopiero się uczę. Dzięki za wskazówki Miejsce gdzie robiłem te zdjęcia to wejście starego portu , między dwoma główkami. Podczas zdjęć byłem na kotwicy. Powiem szczerze, że byłem pewien że na zdjęciu 2 i 3 to sum. Widać jeszcze wiele czasu i wody pod łódką upłynie zanim się nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Jak stoisz na kotwicy to mała płotka może na echu wyglądać jak wielki sum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witajcie. Ja niedawno stałem się posiadaczem Garmina 70DV . I przyznam że jestem zielony w czytaniu echo. Oglądałem już setki filmów, przeczytałem wiele artykułów i wypowiedzi i dalej czuje się jak "dziecko we mgle". Może ktoś z kolegów pokusi się o próbę zinterpretowania załączonych obrazów, bo mi przychodzi do głowy wiele odpowiedzi. Dodam że nie udało mi się z miejscówek złapać nic poza kilkoma ok 25 cm okoniami. 1.jpg2.jpg4.jpg3.jpg5.jpg6.jpgNa 2 foto widać mega krewetkę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 P@DEK Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Łukasz,Lubię krewetki ale w innej postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bednar14 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Koledzy potrzebuje pomocy. Używam echosondy firmy Garmin a dokładniej modelu fishfinder 350 C. Co zmienić w ustawieniach żebym mógł pływać na łukach? Nie wiem jak to ustawić a bardzo mi na tej opcji zależy. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Nie znam Garmina ale powinna w nim obowiązywać ta sama zasado co we wszystkich innych: wyłącz ustawiania "auto" przejdź na "manual" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 manual to podstawa i wyłączenie wszystkich opcji w postaci fish id, fish depth lub temu podobnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 może tu: http://jerkbait.pl/topic/9183-interpretacja-obrazu-echosondy/?hl=%20interpretacja%20%20echosonda ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bednar14 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Dzięki za pomoc, teraz chyba dam radę już to ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Wczoraj w koncu udalo mi sie wyruszyc nad wode, celem przetestowania structurescan 3d . Pierwsze podejscie okazalo sie wielka klapa - zle warunki pogodowe , oraz bledy w konfiguracji sprzetu. Jednak po przejsciach sie udalo:)Zalaczam kilka fotek ukazujacych jak to wyglada w rzeczywistosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Adam, przepraszam Ciebie, ale nie czaję. Piszesz, że zapis z wody, a na ekranie symulacja? I drugie. Te kolorowe punkty w świetle stożka, to drobnica, czy powietrze od łopat śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Symulacja dla tego gdyż już mnie dziś szlag trafił jak w edycji loga nie mogłem wbić obrazu z 3d tylko tradycyjny i boczny. Dopiero jak dałem symulacje i wskazalem loga .sl3 to łaskawie się ukazał. Kolorowe kropeczki to obiekty zawieszone w toni najprawdopodbniej ryby. Napewno nie jest to powietrze gdyż nie wszędzie tak obrazowalo. Chciałem fotki z pod rm wstawić . Jednak póki co RM nie trawi .sl3 i tylko z echa zrzuty są dostępne. Może z kolejną aktualizacja matt się postara i ogarnie ten temat Edytowane 6 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Logi jak widać po współrzędnych zebrane na Polskiej wodzie i odpalone na symulatorze(podejrzewam ze Amerykańce raczej tego nie testowali pod Legnicą i wrzucili do echa jako demo ,hehe)Potwierdzam,Adam już nie wytrzymal i musial się zwodować choć na dworze jeszcze piż......,chłodno ,głodno i wilki dookoła były,hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Tu jeszcze jedna fotka z placu boju Edytowane 7 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) . Edytowane 7 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Rafał nie czepiam się Adama za jego dobre chęci, tylko tam gdzie jest symulacja nie ma współrzędnych.Adam dzięki za poświęcenie, wszak pogoda nie zachwyca. A obraz ciekawy, choć myślę, że na echu to pewnie jeszcze lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Bardzo zgrabne złącza Ja rozumiem wydajność prądową, ale żeby aż tak? A structure scan robi wrażenie. Ciekawe jak poradzi sobie ze skomplikowaną strukturą dna z bujną roślinnością. Jakbyś kiedyś trafił na ciekawy zapis, poczęstuj nas proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Wtyki są 32A~ na stały prąd były by trochę mniejsze ale cena szybuje. ..w szczycie obciążenie może być do 50A także gniazda 16a nie wchodziły w grę. A zrobiłem na zasadzie wtyka-gniazdo gdyż spinanie akumulatorow na śrubki juz zaczęło mnie słabic. A tak ciach i gra jeszcze musze jakieś mocowanie kabli zrobić na dętce i baju baju kulo kabli. A jak trafię coś ciekawego to się podziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 50A?! Zwykły przetwornik w Elite 7 pobiera 1.1A, a tu 50A? W takim razie trzeba pamiętać, że przy tych zabawkach elektrownia też jest do gruntownej modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Sa 3 gniazda 2 na akumulatory a 1 na silnik sąm silnik max do 45A + echo około 2 i ss3d tez do 2 także w zaokrągleniu daje 50A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Ok, teraz wszystko jasne. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi