termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Adam, wygląda jakbyś miał agregat kilka KW na łajbie Ja bym zastosował np tego typu sprzęt:Zgrabne wtyki i gniazda. Można dobrać do wielkości prądu.Bezpieczniki automatyczne. Stosuje 80A do silnika i się sprawdza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Szukałem tego . Na hurtowniach u nas nie mieli , i tak zboczeniem zawodowym poszedłem w to. Te co pokazałeś są dedykowane do do prądu stałego i rozwiązań aku. Kto wie na przyszłą zimę czasu zas będzie więcej , to może przerobie rzeźbe jedno co wiem napewno, to za nic nie powrócę do rozwiązań przykrecania kabli do aku za każdym wyjazdem.jeśli chodzi o zabezpieczenia. To te są dedykowane na prąd stały. I zaś zboczenie zawodowe i system szyny Th... Edytowane 7 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 U siebie też nie mam na hurtowniach. Polecam zaglądać na Olx, tam znalazłem znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Rafał nie czepiam się Adama za jego dobre chęci, tylko tam gdzie jest symulacja nie ma współrzędnych.Adam dzięki za poświęcenie, wszak pogoda nie zachwyca. A obraz ciekawy, choć myślę, że na echu to pewnie jeszcze lepiej wygląda.Krzysku na dwóch pierwszych fotkach masz okienka ze współrzędnymi,po wbiciu w GE pokazuje (bajoro kolo legnicy-Kunice)Oczywiście ze nikt tu nikogo się nie czepia,male niedostrzeżenie to nie powód do afery koperkowej.Niejednokrotnie już sobie pomagaliśmy nawzajem i o to chodzi- w życiu i na tym forum tez,takze zadnych aluzji nie było.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Powracajac jeszcze do samego ss3d i pierwszych spostrzezen to tak:- Odwzorowanie uksztaltowania dna robi bardzo dobre wrazen. , ladnie widac spady, dolki , gorki . Boczny sonar moim zdaniem wymieka przy tym .-Zasieg : najdalej udalo mi sie ujrzec dno, do okolo 25m na boki . Obraz jest "malowany" tylko do tej odleglosci , do ktorej jest czytelny. Tutaj jest widoczna roznica miedzy ss a ss3d. W ss maluje , badz probuje do lini zasięgu wskazanego przez uzytkownika, -Obiekty zawieszone w toni obrazowane jako kolorwe pkt. mieniace sie roznymi kolorami.- NIe odnalazlem, badz niema mozliwosci zmiany kolorow obiektow w toni czy tez , calkowietego ich usuniecia celem nie zasmiecania ekranu rzeczami zbednymi-Na ta chwile brak mozliwosci zdefiniowania na jakiej glebokosci znajduja sie obiekty w toni-Po najechaniu kursorem na dowolny fragment obrazu mozna odczytac glebokosc (czego w ss niema) , dodac pointa , odczytac wspolrzedne-Plynnosc dzialania rzeklbym zadowalajaca , jednak nie jest to mega plynne . co widac na filmach z YT , kazdy kolejny fragment dodawany jest jak by to nazwac "przeskokiem"-Mozliwosc obracania obrazem jak bryla w 3d , - dla mnie bomba-Wielki "minus" za brak mozliwosc przegladania loga z obrazem 3d , aby moć pogloadac na spokojnie w domu, nalezy log uruchomic w symulatorze demo ( w echu) . - brak mozliwosci przewijania do przodu , historia wsteczna tez ograniczona-Przetwornik kawal grzmota i niestety, nie wmontowali w niego sonaru tradycyjnego.... przedstawiciel lowranca na targach sie tlumaczyl cos tam bla bla bla... , ze niby nie da rady , pierdu pierdu.. Jednak w Total scan sie jakos dalo ?, czestotliowosc 455khz , ponoc podowojna jakosc obraz ss. Ja po pierwszej wyprawie nie zauwazylem mega roznicy przy ss . Chodz moze na innych akwenach , lepszej pogodzie one sie ukaza-Do przetwornika dodatkowy element "mózg operacji" black box o rozmiarach dosc sporych , Do niego wpiety jest kabel zakonczony dwoma w tyczkami od przetowrnika, a z niego kablem sieciowym przekazywane dane do echa. Oczywiscie , co by kabli nie bylo za malo, to trzeba jeszcze nasze pudeleczko zasilic Ogólna ocene koncowa dla tego produktu daje 4 na 5. Mysle ze kolejne aktualizacje softu , troche wniosa poprawek i usuna niuanse wymienione powyzej.. Cena ow cuda do najtanszych nie nalezy , bo katalogowo 5500.... , za wielka woda sporo taniej , chodz i w europie mozna taniej kupic, niz w cenniku dla PL.Tyle z mojej strony na temat ss3d . Jak trafie jakies fajne obrazy , to napewno cos podzuce I jeszcze jedno , 7cali to malo...zona mnie z chaty wywali za te pomysly. Musze teraz nabyc tableta ;p zeby obraz przezucic na cos wiekszego Edytowane 7 Marca 2016 przez siarq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Adam, dzięki za tak rzeczowy opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 a tu kilka fotek z zalanego mostu i drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wczoraj pogoda dopisała i obrazowanie tez jak się okazało obiekty w toni można całkowicie wyeliminować - Opcja kontrastu obiektów. W.tonii.Zasięg przy głębokości 18m wzrósł do około 100m .jak przetrawie loga i odnajde to dozuce jeszcze fotki z dużego zasiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 a tu kilka fotek z zalanego mostu i drogiA dałoby radę zaznaczyć strzałkami, które to most a gdzie jest droga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 wyleczyłem się z SS3D :)wole klasyczne SI/SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 A dałoby radę zaznaczyć strzałkami, które to most a gdzie jest droga ?Jasne wieczorem postaram wkleić fotkę jak most był nad powierzchnią. I zaznaczę. wyleczyłem się z SS3D :)wole klasyczne SI/SSTwój wybór. Ja po dwóch pływaniach chyba sprzedam przetwornik od ss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) myślę, że u mnie (Wisła i płytkie zbiorniki 2-7m) SS3D, to były strzał w kolano ps. no i jak doświadczony Kolega prosi o strzałki, to też coś znaczy ja tu nie mam problemu z interpretacją : droga z płyt i droga żwirowa Edytowane 18 Marca 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 narazie jest kicha , gdyz nie ma mozliwosci przegladania loga na zasadzie jak normalnego sl2. czyli odpalasz leci od poczatku/konca przewijasz. trzeba wzucac w demo. To stwarza problem. gdyz jesli masz fajne ujecia na logu 1gb pod koniec 2h zapisu to trzeba czekac az do tego momentu dojdzie symulacja... jedyne co mozna to w trybie symulacji wlaczyc nagrywanie od ktoregos momentu , i pozniej juz nie trzeba 2h. czekac tylko ogladasz od momentu zapisu. Kolejna rzecza jest to , ze nie mozna edytowac/ogladac .sl3 na PC. w tedy jest wieksze pole manewru w ustawieniu obrazu. i zorbienia fajnych prtscr. Nie mowie , ze zwykly SS jest be i do d. na plaskich dnie , blatach d. nie urywa ss3d. Jednak przy dnie zroznicowanym , gdzie sa dolki , zawady itp. to naprawde ss3d obrazuje to bardzo fajnie. nie trzeba sie domyslac Plywalem wczoraj z kolega , i sam stwierdzil , patrzac jednoczesnie na ss i ss3d przy dnie wyboistym , ze na samym ss g. widac.zalaczam dwie fotki z przed kilku miesiecy, gdy pozimo wody byl o ponad 3m nizszy -. most byl odsloniety. Cala droga lacznie z mostem znjaduje sie na wale, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 A to ja puki co zostanę przy tym co gówno widać. Jak trochę popracują na jakością te pewnie się skuszę.A może mam nie przygotowaną wyobraźnię na takie w 3 D ?? Stary trochę jestem to może nie ogarniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 ja z checia bym poplywal z kims kto uzywa panoptixa garmina i porownal te dwa obrazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Kurcze też się pisze na Panoptix jakby ktoś zaprosić chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 lista chetnych na testy duga bedzie a uzytkownikow jak na lekarstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 No ja też jakoś przekonany nie jestem co gdzie jest... Gdyby ktoś zamienił strzałki też bym różnicy czy to most czy droga nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Proszę mnie źle nie zrozumieć, ja wcale nie mówię że to kicha. Być może to kwestia dłuższego poobcowania z ta technologią ? Może należy dobrać bardziej wyraziste dno aby pokazać zalety tej technologi... Czas pokaże co jest warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Dlatego też nie wychwalam tego pod niebiosy. Zapewne kolejne odsłony softu cos zmienia , pływanie się dopiero zacznie jak sezon się rozkręcić na dobre. Póki co to testy i spostrzeżenia z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam. Czy te mocne echo oznacza sporego szczupaka? Jak sądzicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Moim zdaniem trudno określić. Może to być wspomniany przez Ciebie szczupak, a może sum. Porównując do skali głębokości na pewno nie mały obiekt. Niestety wielkość obiektu jest uzależniona od prędkości przetwornika względem obiektu (jak płyniemy), czy obiektu względem przetwornika (jak jesteśmy zacumowani). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Prędkość 3,5km/h,także dostał tylko kilka pingów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 kilka pingów? a jaka prędkość pingów ustawiona jest w urządzeniu? poza tym obiekt mógł się poruszać w kierunku płynięcia łodzi, przetwornik nie był idealnie ustawiony w poziomie, o wielkości obiektu nie świadczy jego długość a szerokość i intensywność łuku. na pewno jest to obiekt większy niż ten leżący na dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Mi się wydaje ze to okon nilowy . Bez urazy . Echo za 50k zl Ci nie zdraci CO to za ryba. Albo kamerka albo domysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi