termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Obstawiam że to coś większego. Zgoda, na podstawie długości łuku niewiele można wywnioskować. Zwróćcie uwagę że w pionie łuk rozciąga się od siódmego do ósmego metra, a na to nie ma wpływu prędkość lodzi, kierunek płyniecia obiektu itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Ma wpływ prędkość im szybciej tym luki robią się krutsze i bardziej spiczaste. gdzieś kiedyś był reportaż o tym. Łyk się rozciąga masz rację . Jednak może się równie dobrze poruszac Edytowane 4 Maja 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 cokolwiek by to nie bylo ja bym probowal to zlowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Ma wpływ prędkość im szybciej tym luki robią się krutsze i bardziej spiczaste. gdzieś kiedyś był reportaż o tym. Łyk się rozciąga masz rację . Jednak może się równie dobrze poruszacKrótsze.... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Tak jest krótsze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze w lewym dolnym rogu szczupak , potem okonie pilnujące stado drobnicy. Czekałem kiedy napiszą, że z lewej same samice a w prawym górnym rogu samce z tego dwa to geje. Idę coś się napić.Mam naderwane więzadła w lewym udzie-łącznie z pachwiną, więc nie życzę sobie takich postów. Nie mogę się śmiać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 no bo trzeba miec fantazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Czytając ten wątek, przypomniało mi się jak pewien starszy gościu, rok temu, trzymał ekran echa w garści, stał w łódce i płynął wzdłuż brzegu po spławikach. Przekazywał informacje na bieżąco łowiącym typu: tutaj dwa leszcze. Jeden i 55, drugi 60, 62 cm. A tutaj dwie patelnie po 4-5 kilo. Jeden przy dnie, drugi wpół wody. Itd. Nawrót łodzi i znowu relacja na żywo. Łowiąca gawiedź, bo inaczej nie mogę ich nazwać, waliła wiadrami zanętę, jak usłyszeli, że dwa metry od ich spławików pojawiła się patelnia-leszcz 4-5 kilo i przekleństwa, że q..y nie biorą.Często słyszę prośby wędkarzy, szczególnie tych starszych, abym przepłynął po ich łowisku i sprawdził telewizorkiem, czy są tam jakieś ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 hehe a pozniej bedzie "uwaga zbliza sie do chaczyka . przyglada sie i wacha , chyba bedzie zarl" pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) szczupak na bank sandacz żadko kiedy ustawiony jest tak bardzo ogonem w dół , przynajmniej takie mam doświadczenia ze swoich wód , a nieraz obserwowałem szczupolki jak tak stoją przy zatopionych drzewach na zbiorniku, poza tym ta ryba stoi , a sandacz pływa ( w toni ) , powoli ale płynie Edytowane 21 Czerwca 2016 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Znajomy dostał w prezencie jakiegoś starszego Humminbirda. Miesiąc temu rozmawiałem z nim i żalił się, że echo pokazywało mu szczupaki po 98cm, 112cm i temu podobne, ale nie brały. Na moją uwagę, że to niemożliwe, aby z obrazu echosondy odczytać długość ryby, On twierdzi, że jego echosonda wymiaruje mu długość ryby, tak jak wymiaruje się rysunek techniczny.Z drugiej strony osiąga gość niesamowite sukcesy wędkarskie, wprost niewiarygodne. Sęk w tym, że nikt nigdy nie potwierdził tych jego sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Oj, koledzy po kiju.... "żadko" - "chaczyk" ? Wiem, że nie jest to forum polonistów ale to tak wali po oczach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Oj, koledzy po kiju.... "żadko" - "chaczyk" ? Wiem, że nie jest to forum polonistów ale to tak wali po oczach....BO SIE PISZE JAK SIE MUWI ANIE JAK SIE PISZE... FANPAG CYTRYNA&GUMIAKA WAM FSZYSKO WYTUMACZY https://www.facebook.com/CytrynGumiak/?fref=ts 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Rzadko kiedy sie myle. A jak sie zdarzy to właśnie we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Panowie co może powodować taki obraz na ekranie echosondy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dareksum Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 druga echosonda ktoś Cię zakłóca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) nie stałeś obok drugiej łodzi? editMiałem post otwarty i jak napisałem odpowiedź, to się ukazała już odpowiedź DarkaW sumie się pokrywają. Pytanie, co odpisze Pickerel... Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Nie, w okolicy nie było innych łodzi. Przetwornik zamontowany na spodzie silnika elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dareksum Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Dopiero teraz się przyjrzałem ta sonda jest tak ustawiona ze niema prawa tam nic poprawnie pokazać.Pierwsze zdjęcie głębokość 31 m a zakres wyświetlania od 38 do 50 mdrugie głębokość 1,8 m a zakres ekranu 8- 10 mWidzisz sygnał odbity od lustra wody i też nie do końcamusisz jeszcze długo poćwiczyć. Moze w końcu się zlituje nad Wami i napisze jak to poprawnie ustawić Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Dareksum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zlituj się i lepiej zjedz snickersa Nie patrz na ustawienia widoczne na ekranie bo obraz wyglądał jak wyglądał więc sprawdzałem wszystkie możliwe opcje. Echo nowe prosto z pudła. Przywrócenie ustawień fabrycznych rozwiązało problem i echo zaczęło działać jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 podczas płynięcia na silniku? Jak wyłączysz nie znika?Miałem kiedyś tak na Lowrance. Usunięcie czujnika z silnika, oraz wprowadzenie oddzielnego zasilania zlikwidowało problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 synek007 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie mam problem z Elite TI.Od ostatniego wypadu pokazuje bzdury.Reset z systemu nie pomógł,zmiana ustawień też.Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Moja Elite 7 Chirp pokazuje czasem podobnie przez kilka sekund po włączeniu, potem wszystko się stabilizuje. Nie uderzyłeś przetwornika, albo nie uszkodziłeś kabla? Obejrzyj dokładnie złącze, czy wszystko jest tam w porządku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Synek007 w ilu tematach piszesz o tym samym?W temacie Ti udzieliłem Ci odpowiedzi. Zrób reset i będziemy dalej debatować. Oczywiście tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubek94 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Witam, na wstępie chciał bym się przywitać. Na imię mam Kuba, a rybki łowię od 13 lat. Głównie zajmuję się Karpiowaniem, ale lubię też wyskoczyć na przygodę spinningową. Poniżej wstawię wam zdjęcie echo z mojej ostatniej zasiadki. Najprawdopodobniej są to karpie ponieważ zdjęcie robiłem w miejscu w którym sypałem kulki. W zeszłym roku jak miałem takie odczyty z echo to po 2/3 godzinach na macie lądował ładny karpik. Echo mam od 3 lat ale cały czas uczę się go czytać i dlatego proszę Was, bardziej doświadczonych kolegów o potwierdzenie, że jednak na echo widziałem karpie, lub też uświadomienie mnie że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi