termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesny01 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Cześć. Jestem tu nowy. Dopiero się będę wdrażał w to forum. Mam nadzieję, że jest tu mocna ekipa z pomorza Jestem Wojtek, Pracuję w Gdańsku. Pochodzę z Kujaw (tereny Brodnicy). Wędkuję od dzieciaka ale tak naprawdę ostro za temat wziąłem się dwa lata temu. Preferuję spinning. Szczupaczka, okonia i sandałka dorwać fajna sprawa. Jako, że będę miał teraz (mam nadzieję) trochę wolnego czasu zamierzam z braciakiem ściągnąć łódkę z kujaw do Gdańska i tutaj będziemy operować. To tyle tamtem wstępu. Kupiliśmy niedawno echo Garmin Striker 5DV i dopiero co się go uczę. Z racji tego, że był długi weekend byłem troszkę posondować jeziorko na kujawach, na którym łowię od lat. Nic nie złapałem, znowu od jakiegoś czasu. Ale próbowałem czytać trochę sondę. Wrzucam kilka zdjęć z moją "interpretacją". Miłoby było gdy będę w błędzie, żeby mnie ktoś naprostował Zdjęcie 1 - stado okoni czekające na ławicę białej rybyZdjęcie 2 - poruszająca się ławica rybzdjęcie 3 - szczupaki pilnujące ławicy, szczupaki podążające za ławicą zdjęcie 4 - ławica ryb (szczupaki pod ławicą przy dnie?) zdjęcie 5 - tu nie wiem. sumy na zboczu? zdjecie 6 - to samo co w zdjęciu 5. ciężko mi określić. zdjęcie 7 - obstawiam tu suma zdjęcie 8 - tu ławica ryb i tyle zdjęcia czytamy od 1 - 8 (od lewej do prawej i wierszami normalnie w dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Powiedzcie jakiego stozka uzywacie na wodzie do 5m?? Chodzi mi o szybkie szukanie miejscowek i wiekszych ryb, jutro jedziemy na nowe jezioro za sandalem.83hz 200hz , a moze chripa hi/medium. Echo Elitka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 83 to szerszy stozek , wieksze pokrycie ,200 to wezysz stozek mniejsze pokrycie lepsza dokladnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Tyle to wiem ale czy na 4 metrach ten szerszy stożek będzie dokładny czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Tyle to wiem ale czy na 4 metrach ten szerszy stożek będzie dokładny czy nie Ustaw sobie dwa stożki na ekranie pół na pół i zobacz na którym widzisz lepiej interesujące Cię obiekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Panowie kolega dziś był na jeziorze i takie fotki mi przysłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Szczególnie 3 i 4 fota co to za linie ? Węgorze w poprzek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Na pierwszym zdjęciu można dywagować co tam było, na reszcie raczej białoryb przy czym na 3 i 4 zły pomiar bo robione na zatrzymywaniu się i postoju, na 4 być może drapieżnik przy dnie, ale kiepski odczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Szczególnie 3 i 4 fota co to za linie ? Węgorze w poprzek ? Te ukośne kreski idące od dna do powierzchni to bąbelki powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Napewno martwa materia.Żywy organizm zostawiłby nieregularne linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A dlaczego nie bierzecie pod uwagę zakłóceń ? Nic "normalnego" nie wygeneruje takiej ilości odczytów od dna do powierzchni. Tym bardziej, że na jednym ze zdjęć jest odbicie ryby przy dnie, która jest nakryta tymi fałszywymi odbiciami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam kolegówMam mała prośbę odnośnie interpretacji zdjęciaChodzi mi o to ze według mnie na zwykłym obrazowaniu przy dnie widać termokline lecz ze zdjęcia DI widać przy dnie luki ryb i czy to aby jest normalne ? Mam dziwne jezioro bo od wiosny do późnej jesieni od 4 m zaczyna się termoklina a jezioro ma 15 m głębokości i nie wiadomo gdzie tu łowić czy może poprostu echo robi mnie w konia? Pomóżcie mi to zinterpretować Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA możecie mi wytłumaczyć co to za syf przy dnie ? Skoro to nie termoklina Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A nie zastanawia kolegę widok w trybie DI ? Dlaczego tam tego syfu nie ma ? Może by tak trochę czułością się pobawić. Echo pracujące w trybie 83/200 kHz ma swoje ograniczenia i właśnie efekt tych ograniczeń jet zaprezentowany w postaci owego "syfu" przy dnie. Wniosek: jak masz możliwość korzystania z DI to z tego korzystaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A możecie mi wytłumaczyć co to za syf przy dnie ? Skoro to nie termoklina Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKolego, termoklina o tej porze roku zanika praktycznie- wiatry, deszcze i ochłodzenie wyrównały temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Wydaje mi się że koledzy przesadzają mocno z czułością odczytów. Czy nie lepiej ustawić niską czułość, by pozbyć się tak pomazianych widoków?Ja osobiście ustawiam echo tak, by przede wszystkim widzieć ukształtowanie i twardość dna. Następnie rejestr z toni taki, by obraz był w miarę czysty, nie zależy mi na obrazie małych i średnich pojedynczych rybek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Tam gdzie małe, kręcą się duże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A nie zastanawia kolegę widok w trybie DI ? Dlaczego tam tego syfu nie ma ? Może by tak trochę czułością się pobawić. Echo pracujące w trybie 83/200 kHz ma swoje ograniczenia i właśnie efekt tych ograniczeń jet zaprezentowany w postaci owego "syfu" przy dnie. Wniosek: jak masz możliwość korzystania z DI to z tego korzystaj Czulosc w skali 1-20 mam ustawiona na 7 wiec nie jest az tak mocno czula i dodatkowo mam wylaczona ta smieszna opcje Switchfire ale popracuje jeszcze nad czuloscia No wlasnie to DI mnie bardzo zastanawia i dlatego z niego korzystam bo mam dzieki kolego @Paprykarz pobawie sie z ta czuloscia zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Takie tam Edytowane 6 Listopada 2016 przez Sady 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stafford Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Rzuciłeś w lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 ładniutko pilnują drobnicy proszę się nie śmiać :-D dla mnie to normalnie zedziorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Kurde program do zmniejszania zdjęć mocno psuje ich jakość,co do ryb hmm , dziś nie brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 I co, 1kW robi różnicę, co nie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Może i robi , trza by mieć dwa zapisy równolegle .by móc porownac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Może i robi , trza by mieć dwa zapisy równolegle .by móc porownacPorównane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 A mógłbyś z tych testów jakieś zrzuty ctrscr wstawić ? Kiedyś gdzie trafiłem na niezły test kolesia który porównywał lowrance przetwornik ss3d z lss2. Zamontowane na jednej łodzi dwa echa ta sama trasa v i cala reszta. I efekt końcowy był taki ze roznice nie za duże. Jakieś tam detale niuanse. Lecz d nie urywalo. Za to w marketingu jakość x2 dla ss3d , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi