termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Pierwsza fotka 500WDruga fotka 1000W Edytowane 7 Listopada 2016 przez Paprykarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jeśli jeszcze będę pływał z dwoma to postaram się zrobić.Problem polega na tym, że gdy płynę równocześnie to nakłada się sygnał i śnieżą oba ekrany więc muszę najpierw przepłynąć na jednym, później tę samą trasę na drugim.W skrócie wygląda to tak, że 1kw humminbirda pokazuje bardziej szczegółowo i wyraźniej, garmin ma ten obraz jakby odrobinę zamazany choć dramatu nie ma i idzie się przyzwyczaić, niemniej czuć przesiadkę z humminbirda na garmina. Jak już przy porównaniu jestem to na duży plus dla garmina jest QDC, mapa topo Polski, bardzo szybki GPS, nakladki liczbowe nie przesadzonych rozmiarów, możliwość konfiguracji ekranu w dowolny sposób, dziennik podróży ale to bajer, kopaktowość - waga choć do końca nie jestem przekonany, że to na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 To podam przykład z tego roku jak to mój humminbird 998(antena 50 kanałowa zewnętrzna) uratował kolegę z mojej przystani z drugą łodzią na której był garmin.Płyniemy na Gunki do Serocka mgła jak diabli,do zawodów 30 minut ,start ZZ z przystani "13-ki",kolega wypłynął 10 min wcześniej,ale doganiam go przy przystani Kuśnierewicza,płynie wolno ,pytam coś z silnikiem,odpowiada ,że nie,coś mu gps wariuje,mówi ,że przy tak gęstej mgle ponoć garminy maja problem z gps-em,płyniemy razem już pełną prędkością zdążyliśmy.Następnym razem jak ma dalej płynąć,a będzie mgła to mówi,że chyba sobie odpuści ryby,albo zadzwoni czy jadę, to będzie pływał za mną.Miałem garmina gps-a żółtka nigdy nie miałem problemów,pytanie co się stało ,że w sondach zrobił się taki kłopot,czy to tylko jego egzemplarza przypadłość.Co do map ,mam Naviconics z mapami na Polskę za 600zł i mi styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jak ma takie cuda to niech odda do serwisu, bo mgła może pogorszyć odczyt, zmniejszyć dokładność, nawet uniemożliwić odbiór sygnału WAAS. Ale nie zablokować całkiem sygnału GPS w odbiorniku garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Nie miałem w garminie problemu z gps-em nawet we mgłę, a z humminbirdem tak . Co prawda był to model internal ale problem pojawiał się przy bardzo dużym zachmurzeniu i mgle, szacunkowy błąd pozycji wzrastał do 30 metrów i więcej.To jest tylko elektronika, w dodatku tania, że tak powiem podstawowa i może się zdarzyć, że zawiedzie. Profesjonalne urządzenia w jakie wyposażone są duże jednostki czy okręty kosztują majątek i w tym przypadku mowy o pomyłkach być nie może. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Sądzę, że antena zewnętrzna zrobiła tu swoją robotę. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Plywalem po morzu i po jeziorach w mgle gdzie widzialnosc spadala do kilkudziesieciu metrow. z humminbirdem (mialem 2) nigdy w mgle mi nie robil jaj. Za to nie wlaczyl sie z 3 razy w ladna pogode wcale. Zwykle po odlaczeniu od aku na kilka dni gps sie odnajdywal... Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 GPS jeśli długo nie był używany, albo wyłączony został przewieziony kilkaset km, musi sobie najpierw ściągnąć almanach, najlepiej żeby wtedy odbiornik się nie przemieszczał. Nie wiem dlaczego, ale ~15 lat temu potrafiło to trwać nawet godzinę. Teraz najczęściej kilka, kilkanaście minut (pomijam urządzenia które sobie ściągają almanach via internet, albo ustalają wstępne położenie na podstawie GSM).Może właśnie problem z almanachem był przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 GPS jeśli długo nie był używany, albo wyłączony został przewieziony kilkaset km, musi sobie najpierw ściągnąć almanach, najlepiej żeby wtedy odbiornik się nie przemieszczał. Nie wiem dlaczego, ale ~15 lat temu potrafiło to trwać nawet godzinę. Teraz najczęściej kilka, kilkanaście minut (pomijam urządzenia które sobie ściągają almanach via internet, albo ustalają wstępne położenie na podstawie GSM).Może właśnie problem z almanachem był przyczyną?Nie na self tescie pisze gps not connected. Wogole brak komunikacji a nie fix'a i nawet caly dzien plywanua mu nie pomogl. A po 2ch tskich numerach dziala ok.... Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Fajne ? : ) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Fajne ? : )Kolego a z jakiego HB masz te zrzuty? Ogólnie bardzo fajne [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Świetne, co to za echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 999CI HD SI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 To na rzece czy woda stojąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Jezioro. Edytowane 13 Listopada 2016 przez Sady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Cmentarz, stary most i filary... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Kamil, zrzuty na kartę rób . Bo tak to trochę słabo widać To z 1197 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Kamil, zrzuty na kartę rób . Bo tak to trochę słabo widać To z 1197 ?Niestety nie miałem włożonej karty.Tak, 1197. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Toudinho Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Panie toż to Titanic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Rozmiarami i kształtem przypomina kadłub omegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Jakiego edytora użyć żeby zdjęcia po zmniejszeniu miały lepszą jakość , straszna lipa tu wychodzi : / Edytowane 17 Listopada 2016 przez Sady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Dodawaj przez Tapatalka... Widok ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Nawet bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czirs Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Zdjęcie słabe ale może coś widać Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi