Skocz do zawartości
  • 0

Interpretacja obrazu echosondy

termin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

...Są to łuki koloru czerwonego bo przy polowaniu mają podniesioną temperaturę ciała....

...Sandacze świecą na żółto może dlatego że polują skokami....

Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka

Naprawdę tak uważasz ??? Czy masz takie poczucie humoru??

• 0

Po co echo? Kiedy stado żerujących okoni można namierzyć po gotującej się wodzie.

Tylko tam gdzie nie ma rybaków i kłusoli... W większości akwenów trudno o takie widoki jak gotująca się woda czy uderzenie dechą (czyli żer dużego szczupaka)..

• Like 1

• 0

Po co echo? Kiedy stado żerujących okoni można namierzyć po gotującej się wodzie.

Dobre Jak w Hydrozagadce. Wynika z tego, że polujący okoń osiąga temperaturę ciała ponad 100 stopni Celsjusza. Teoria o zmiennocieplności ryb została obalona! Mikas, jesteś wielki!

• Like 2

• 0

Pisząc o "gotującej się wodzie" autor miał chyba na myśli nie temperaturę wody, a jej wzburzenie spowodowane żerowaniem tych ryb.

Potwierdzam po ostatnim pobycie w Szwecji, że takie widoki są jeszcze spotykane. Trzydzieści lat temu widziałem podobne na Śniardwach ....

Są jeszcze takie wody w Polsce.

• 0

Pisząc o "gotującej się wodzie" autor miał chyba na myśli nie temperaturę wody, a jej wzburzenie spowodowane żerowaniem tych ryb.

Hehe a właśnie, że nie....

W tym przypadku barejowsko antycypowałem w myśl teorii kolegi Bartka. O sandaczach nie będę pisał, bo to temat na osobny wątek.

Przepraszam za offa.

• 0

A to kilkanaście minut później jak woda przestała się gotować i zrobiło się ciemno a drobnica przesunęła się na toń...widać tu drobnicę i na ślepo jeszcze polujące okonie...potem dziwne że nie biorą w dzień a stoją tylko przy dnie i odpoczywają...zaznaczę że w ciągu dnia takich obłoczków 0...9e18cb5530b9039cfd33de4174c5091a.jpg

• Like 3

• 0

...choć parę leżaków w ciągu dnia udało się przechytrzyć ale to na lizanego...także jak kogoś kolory nie bawią to niech liczy ryby w stadzie na echu i na tej podstawie określa czy może to okonie czy polujące kormorany...d5e422bddc4c32e267ccbf19f56f188e.jpg

• Like 1