termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Chłopaki czy widoczne na bocznym sonarze białe punkty to są jakieś kamyki na dnie? Jak na moje na 100% , jasne odbicie o tym swiadczy , moze naplynales na twrda gorke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Mogą to być kamienie ale również rybki, trzeba by przepłynąć kilka razy z różnych stron wtedy można coś bardziej jednoznacznie stwierdzić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Mogą to być kamienie ale również rybki, trzeba by przepłynąć kilka razy z różnych stron wtedy można coś bardziej jednoznacznie stwierdzić. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkByłem kolejnego dnia na miejscówce, zapis ten sam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Więc odpowiedź znasz [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbertzam Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Zrzuciłem dzisiaj trochę fotek z karty i ciekawi mnie czy widzicie na nich to co ja...Zrzut 1 i 2 zatopiona łódka... czy mnie fantazja poniosła? Zrzut 3(na bocznym po lewej) ładny sztuka: np.szczupak? Zrzut 4 (niezbyt wyraźny ale...) cholera wie co, most??? I na koniec zrzut 5 - żerujące makrele(wiem z autopsji); zrzut 6 - górka, która doprowadzała mnie do szału! Trzy godziny rzucania bez dotknięcia... czasami lepiej nie wiedzieć co się dzieje pod wodą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Ten most to chyba jakieś torowisko. U góry w stałych odstępach widać podkłady które dają cień i sprawiają wrażenie słupów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ten most to chyba jakieś torowisko. U góry w stałych odstępach widać podkłady które dają cień i sprawiają wrażenie słupów.Raczej płot ..... i sztachety.Czy to nie jest tak, że z obrazu wynika, że ta cała konstrukcja STOI a nie leży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Leży nie ma cienia, coś w toni daje cień.Dla mnie to pomost/kładka wędkarska zatopiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Nie mówię nie, ale jak na kładkę to bardzo równe równoległe linie na podkładach (szyny?). A cień jest dlatego, że cała konstrukcja jest podmyta i w pewien sposób jest zawieszona. A może tylko moja wyobraźnia to tak interpretuje.Ale łódki ładnie są zobrazowane. Szczególnie ta pierwsza położona dnem do góry.Który Humminbird dał takie odczyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbertzam Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Który Humminbird dał takie odczyty ?HB999...zresztą zakupiony od Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Może to nie łódki, tylko nasze nowe okręty podwodne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Może to nie łódki, tylko nasze nowe okręty podwodne ?Do przmycania silników 2T z ukraniny:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 https://www.youtube.com/watch?v=5087mDcUBwM 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 kamera to jest super sprawa na przyszly sezon tez sie za to biore. Na ostatnim wypadzie, mialem porzyczona od kolegi i spieta z echosonda. Frajda tym wieksza ,ze widac na bierzaco co sie dzieje. Trzeba tylko odpowiedni dociazyc i sprawic aby kamera opadajac patrzyla w przod a nie w dol. Kombinuje teraz nad jakims "kolowrotkiem" do zwijania kabla ze sznurkiem, zeby nie robic bajzlu na pokladzie. Przy malych glebokosciach 5-8m to jeszcze spoko , ale jak sie zanurzy na 15 to juz jest balagan na pokladzie. Podczas pierwszych testow Pan sandacz taki 60-70cm ochoczo podplynal do kamerki na glebokosci 15m i przygladal sie... Echo nie ma mozliwosci nagrywania, tylko podglad, wiec nie nagralem tego... Dopiero dzis mnie olsnilo, ze przeciez moglem sparowac echo z telefonem i wlaczyc nagrywanie...Tak czy siak polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 kamera to jest super sprawa na przyszly sezon tez sie za to biore. Na ostatnim wypadzie, mialem porzyczona od kolegi i spieta z echosonda. Frajda tym wieksza ,ze widac na bierzaco co sie dzieje. Trzeba tylko odpowiedni dociazyc i sprawic aby kamera opadajac patrzyla w przod a nie w dol. Kombinuje teraz nad jakims "kolowrotkiem" do zwijania kabla ze sznurkiem, zeby nie robic bajzlu na pokladzie. Przy malych glebokosciach 5-8m to jeszcze spoko , ale jak sie zanurzy na 15 to juz jest balagan na pokladzie. Podczas pierwszych testow Pan sandacz taki 60-70cm ochoczo podplynal do kamerki na glebokosci 15m i przygladal sie... Echo nie ma mozliwosci nagrywania, tylko podglad, wiec nie nagralem tego... Dopiero dzis mnie olsnilo, ze przeciez moglem sparowac echo z telefonem i wlaczyc nagrywanie...Tak czy siak polecam Widać na bieżąco ? To jaka kamera daje taką możliwość ? [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jarodrozdek76 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Tak z pewnoscią wieksze kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 WitamMam prośbę do Robertzam.Czy w wolnej chwili mógłbyś zrobić foto ustawień SI,DI normalnego trybu swojego echa.Walczę ze swoim sprzętem i mi pomału sił brakuję.Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Kopiowanie ustawień @Robertzam to nie musi być dobry pomysł. Podejrzewam, że używa on zupełnie innej echosondy niż twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) Posiadam Helix7 Chirp SI GPS G2N.Dużo się różnią między sobą?? Edytowane 5 Listopada 2017 przez Tomek Żyrardów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Bardzo. Mają zupełnie inne przetworniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Mój Helix ma przetwornik XNT 9 SI 180 T,echo kolegi którego poprosiłem o ustawienia ma przetwornik XHS 9 HDSI 180 T.Szukam pomocy i podpowiedzi od bardziej doświadczonych użytkowników jakie mają u siebie ustawienia celem przetestowania.Dzwoniąc do dystrybutora,dodzwoniłem się po bodajże 4 dniach i dostałem od pani która odebrała telefon kontakt do człowieka który zajmuje się echosondami.Próba kontaktu telefonicznego przez 10 dni,2-3 razy dziennie w przedziale godzin 9-17,a w słuchawce non stop-abonent jest niedostępny.Przetwornik XHS 9 HDSI 180 T kosztuje u dystrybutora 1390 PLN,więc to nie są małe pieniądze żeby kupić go na próbę i odłożyć do szafy na później i tu jest pytanie.Pływam w 99% po środkowej Wiśle i nie testowałem jeszcze sondy na innej wodzie i stąd moje pytanie.1.Czy ja jestem dupa i nie umiem sobie ustawić sondy.2.Czy woda jest tak zasyfiona że echo nie widzi ryb(głębokość na których łowię to 2-5 m)Ryby są bo spinningując mam po rybach.3.Czy uszkodzony jest przetwornik.4.Może ktoś ma jakiś inny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Wszystko kwestia ustawniania, ja swoją tak dostosowalem że ostatnio nawet głowę mi przeswietlila !Szkida że w kolorze nie dałem, było by widac czy to drapieżnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Pomiń pierwszą część punktu pierwszego dalej masz rację.Potem, stwórz sobie model (kilka gałęzi, opona, itp) zatop go w dogodnym dla siebie miejscu na lince i oznacz bojką ( abyś mógł go wyciągnąć i nie zaśmiecał wody), następnie przy różnych ustawieniach echosondy napływaj na zatopiony model. Dwie trzy godziny napłynięć i będziesz tu robił na forum za eksperta od tego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) Do @PaprykarzZawieszając na agrafkę przyponu 4 oliwki po 30 gr i poruszając nimi góra dół widzę ślad i zmianę na echo.Poniżej zamieszczam też zrzut z ekranu DI ,natomiast po przepływaniu na tym echo 115 h ryby nie widziałem Edytowane 5 Listopada 2017 przez Tomek Żyrardów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 No napisz jeszcze, że to moja wina 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi