termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Możliwe, że to sumek Ale może być też inny duży drapieżnik przyklejony do dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Głębokość dość spora jak na Wisłę w Krakowie.Prędkość pontonu ok 1,5-2km.Zauważcie że na górnym obrazie na tym cieniu przy dnie jest jaśniejsza plamka,jakby pęcheż pławny.Cień jest niebieskawy ,to znaczy że jest miękki jeżeli przyjmiemy że sondy Lowrance pokazują przeszkody miękkie(tak podobno jest)na niebiesko a całe dno jezt żółte czyli twarde.To faktycznie prawdopodobnie duża ryba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 To mala prędkośc. W taki sposób łuki się "wydłużają" Niedawno jeden z ytberów pokazywał "taaakie ryby" na echu stojąc na kotwicy............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 yyyyyy... Czy ja wiem... Głębokość dość spora jak na Wisłę w Krakowie.Prędkość pontonu ok 1,5-2km.Zauważcie że na górnym obrazie na tym cieniu przy dnie jest jaśniejsza plamka,jakby pęcheż pławny.Cień jest niebieskawy ,to znaczy że jest miękki jeżeli przyjmiemy że sondy Lowrance pokazują przeszkody miękkie(tak podobno jest)na niebiesko a całe dno jezt żółte czyli twarde.To faktycznie prawdopodobnie duża ryba..Yyyyy..... Pęcherz? No weź... Kuźwa, muszę sprzedać swoje echo i kupić coś tańszego, bo widocznie moje nie ogarnia.Ale że ryba spora - możliwe. Że nie spora, ale mała też mozliwe.A jak miałeś ustawione odświeżanie echa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Odświeżanie miałem ustawione na szybkie.Jest jeszcze najszybsze.Echo miałem ustawione tak(czułość) że gume rippera 12cm było ledwie co widać.Gdzieś tu czytałem że echo jest wrażliwe bardzo na pęcherz pławny u ryb,a czy to prawda to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Tak, jest w stanie pokazać puste przestrzenie. Podobnie jest, że lodu z pęcherzami powietrza sygnał nie przejdzie po dotknięciu przetwornikiem zmoczonej powierzchni. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Ktoś pomoże rozkminić ? Rok temu przepłynąłem nad czym takim teraz to zauważyłem przeglądając stare logi,cóż to za odbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Upps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Tunel kolejowy w którym ukryty jest „złoty pociąg”. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 coma Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Upps Dzięki kur... teraz muszę szukać nowego miejsca dla teściowej Edytowane 14 Marca 2018 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 ... to tam jest ten słynny "złoty pociąg" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Napisz coś więcej o tym miejscu. Wygląda na dzieło człowieka. Czy to nie przypadkiem jakaś zalana żwirownia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Chciałbym ci powiedzieć coś więcej ale naprawdę nie potrafię. Zacząłem przeglądać te logi z powodu jednego dziadka z którym rozmawiałem przed wczoraj ,wspomniał mi coś o rurze która przechodź głęboko pod droga i łączy dwa jeziora ,przy tym właśnie miejscu trafiają się duże ryby tak twierdz które czekają wlasnie przy niej ( nie ma tam żadnej pompowni itd zwykła droga,później może więcej zdjęć wrzucę)Ten starszy pan ma 75 lat dalej wędkuje ale jego wiedza tkwi właśnie z tego ze całe życie tam wędkuje i mieszka nie używa żadnych wyszukanych sonarow jak my teraz może jakiś podstawowy posiada Z drugiej strony wydaje mu się ze płynąłem za daleko od drogi żeby ta rura tyle wystawała w głąb jeziora to raz,a dwa nie zabardzo łącza się dwa najgłębsze miejsca pomiędzy droga. Pomyślałem ze ta rura dała taki cień ale tez mi to do końca nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Teraz sobie tak pomyślałem ,ale nie jestem pewien swojej koncepcji. Skoro to jest rzut side image czy to może być właśnie ta „ rura” o której mówił ten człowiek ? Tylko to nie rura a zwykły tunel i to jest właśnie z niego ten wlot lub wylot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Tak to własnie wygląda. Dlatego interesowało mnie, co wiadomo o tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 DziękiJa przepłynąłem wzdłuż tej drogi pod która niby jest ta „rura” (teraz wyglada to na tunel) a nie w stronę do drogi, myślisz ze takie odbicie zrobił unit czy poprostu ten tunel jest jeszcze skręcony po wyjściu spod drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Bez zobaczenia tego w terenie, po obejrzeniu jednej fotki nie podejmę się takiej oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Spróbuje to zgrać lepiej i dać ci więcej informacji. W niedziele powinnem tam wrócić bo ciekawość mnie rozwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A czy to nie jest przypadkiem zaporówka i zalany most na rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Michał może i masz racje to tez miało by sens,w każdym bądź razie jak pogoda pozwoli to w ten weekend chce trochę popływać i zobaczyć co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Czołem koledzy, Czy mógłby mi ktoś udostępnić jakieś przykładowe logi z echosondy z kanałem bocznego sonaru [najlepiej w formacie Lowrance SL2] ?Chciałem zobaczyć jak to wygląda w ReefMasterze a niestety nie mam logów z SideScanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aerosmith Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Witam , mam pytanko jak zinterpretować niniejszy obraz co oznacza ten kolor zielony i czerwony ?? wedlug rozumowania zielony to jakaś roślinnośc a czerwony ? i tak w ogole mam kilka pytań odnosnie echo tf500 , pomoze ktos jak go chwile pomęcze na priv ? <a href=https://zapodaj.net/e452e4ff28ff0.jpg.html>echo.jpg</a> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Czerwony to dno i jego rodzaj jak dla mnie raczej miękkie bo mało żółtego koloru który w większości echo oznacza twarde podłoże ustaw zakres głębokości na auto to będzie to lepiej widać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Marca 2018 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Witam , mam pytanko jak zinterpretować niniejszy obraz co oznacza ten kolor zielony i czerwony ?? wedlug rozumowania zielony to jakaś roślinnośc a czerwony ? i tak w ogole mam kilka pytań odnosnie echo tf500 , pomoze ktos jak go chwile pomęcze na priv ? <a href=https://zapodaj.net/e452e4ff28ff0.jpg.html>echo.jpg</a>gdybac to mozna, ja bym Ci polecil wziasc instrukcje od tej maszyny i sprawdzic jaki kolor jest przypisany do dna twardego ,a jaki do miekkiego...Nigdy sie nie spotkalem z ta firma . wiekszoc uzytkownikow bazuje na firmach znanych jak humminbird , garmin, lowrance czy rayimarine. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 To jest echo do wywożenia zestawów karpiowych. Przetwornik bezprzewodowy, mocowany do łódki zanętowej. Coś w stylu deepera tylko z własnym ekranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi