termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Tu juz prawie nie potrzebna interpretacja. Wszystko widać jak na dłoni. https://buy.garmin.com/en-US/US/p/591379 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 A cóż to za zabawka? Miał ktoś z tym styczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Trochę nie chce mi się wierzyć w takie coś... Tym bardziej w trybie demo, przetwornik zamocowany w jakimś akwarium itp, sztywno, bez falowania i bujania łodzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Powiem tak, na szczęście dla ryb zasięg nieduży, niewiadome obrazowanie na głębszej wodzie. Generalnie wygląda to trochę na wzmocniony klasyczny Panoptix z inną paletą kolorów, co daje dodatkowe wzmocnienie obrazu i czytelności. Tutaj świeży materiał o tym ustrojstwie od echolotzenter:https://youtu.be/_l3NFnmuKPw?t=5m15splus człowiek za burtą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Są już sonary obrazujące jak usg. Z tym że przetworniki wielkości wiadra 10l i ceny w setkach tysięcy $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) No ale jakby to pożenić z obrotnicą - a'la HB 360 view i ten zasięg byłby realnie choć 30m , to miazga byłaby normalnie.Czyli dla widoczków SI - HB megadla map - Lowrance/Simraddla live - Garmin Ciasno na łajbach by było........ Jedna zagwozdka- czy ten scope generuje widok 3D jak panoptix poprzedniej generacji. A wzmocnienie obrazu to wzięło się z blackboxa........530-1100khz. Sprytnie pomyślane. Edyta: tester pisał, że funkcjonalnie i efektywnie pokazuje to do 70ft do przodu... Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Z okołozielonogórskiej Odry ten zrzut? Gdzie znalazłeś taką głęboką dziurę ? Teraz ponad 2 mt to rzadkość, oby nie spadała dalej, bo nie wypłyniemy. Specjalnie dla ciebie z wczoraj (13,06) . Stan Odry ze wskaźnika 145. Rzeczywisty na środku waha się w przedziale 90->130cm. A tu masz moje dołki jest ich jeszcze kilka:https://youtu.be/wHXroWqoW0s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbert 78 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Porównanie skanowania bocznego Lowrance HDS Carbon vs Humminbird SOLIX na rzece 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Nie ma sensu udawadniać, że 1150khz daje bardziej wyraźny obraz niż 455khz a tak pracuje boczny z modułu 3D. To jest oczywiste samo w sobie. Jakiś czas temu linkowałem inne materialy gdzie takiej dysproporcji nie było, ale też nie robiono zbliżeń obiektów na dnie. Jeden z magików rosyjskich - czyli Władymir czujnie zauważył, że lowrance lata na starym sofcie a to zmienia dość dużo. Hz nie przybędzie, ale czytelność obrazu zwiększy się w porównaniu do tego co jest na filmie.Przeklatkowałem kilka momentów, by zobaczyć jakie zakresy na stronę miał ustawiony Solix, 90% że 30m, połowa z tego nieczytelna, zacieniona zgodnie z zasadą działania bocznego sonaru na wyższych częstotliwościach. Oprócz tego pozostaje sprawa ustawień echa w obu przypadkachZ chęcią natomiast zobaczyłbym porównanie 455khz w obu flagowcach, tym bardziej, że HB ma tam chyba jako dopalacz chirp a 3D ma enhanced SS dużego zasięgu, a ta częstotliwość jest najbardziej przydatna do rozpoznania wodyTak czy owak na wschód od nas nie boją się wrzucać testów porównawczych obu producentów , za wielką wodą nie widziałem podobnych materiałów...... Edytowane 14 Czerwca 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Maciek tu nie chodzi o banie sie pokazania co jest grane , tylko o dostepnosc sprzetu , czasu i ludzi. . Prawda jest taka , ze giganci moga pocalowac w czubek nosa uzytkownika i krzyczec marketingiem...porownywanie 455 vs 1100 jest abstrakcaja...kazdy z tych sprzetow ma swoje zalety i wady. zlotego srodka nie ma na dzien dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Nie do końca . Sporo Amerykanów ma na pokładzie różne echa wysokiej półki różnych producentow. Piszą o tym na forach , a pomimo tego nie ma materiałów porównawczych . Nie wierzę, że nie mają umiejętności, by nagrać kamerką obraz z przyłożenia... Może po prostu nie oddczuwają takiej potrzeby, by bawić się zabawkami a po prostu łowią.....Maciek tu nie chodzi o banie sie pokazania co jest grane , tylko o dostepnosc sprzetu , czasu i ludzi. . Prawda jest taka , ze giganci moga pocalowac w czubek nosa uzytkownika i krzyczec marketingiem...porownywanie 455 vs 1100 jest abstrakcaja...kazdy z tych sprzetow ma swoje zalety i wady. zlotego srodka nie ma na dzien dzisiejszyWysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Nie do końca . Sporo Amerykanów ma na pokładzie różne echa wysokiej półki różnych producentow. Piszą o tym na forach , a pomimo tego nie ma materiałów porównawczych . Nie wierzę, że nie mają umiejętności, by nagrać kamerką obraz z przyłożenia... Może po prostu nie oddczuwają takiej potrzeby, by bawić się zabawkami a po prostu łowią.....Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu TapatalkaStać ich na to by mieć na pokładzie po 2-3 echa z najwyższej półki. Może nie widzą sensu nagrywania filmików i nie chcą tracić czasu na niekończące się dyskusje które echo lepsze...?Po sezonie czy dwóch pewnie znów zmienią swoje zabawki na najnowsze modele różnych firm, a wybierać mają w czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 To też nie do końca. Oczywiście są tacy co muszą być na bieżąco,ale też i tacy, co szukają upgrade do HB z serii 8...Niemniej ruscy lubują się w porównaniach na tle Amerykanów i stamtąd jest całkiem sporo dobrych, rzeczowych filmów bez marketingowego abecadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 A na jak tam jest głęboko? To że ich nie widać ,nie znaczy że ich nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Widocznie ryby im biorą i mają ważniejsze sprawy na głowie niż onanizm sprzętowy. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Chicałem sie pochwaliś też bocznym sonarem jak ładnie pokazał drzewo na dnie troche drobnicyA tu pytanie , co to moze być tak blisko powierzchni na takiej glebokosci ??A tu co to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Trzy metry pod lustrem wody to nie tak płytko.Zapewne drobnica Ale nie o tym tak naprawdę chciałem pisać.Tak sobie oglądam Wasze zrzuty, takie one piękne, są i drzewa na dnie, zatopione łódki itp.W moim rozumowaniu to zawsze najciekawsze miejsca dla ryb, albo schronienie przed drapieżnikiem albo miejsce przyczajki drapieżnika.Jakoś nie widzę żadnych ryb na tych zrzutach. nie ma tam ryb? |Czy echo nie umie ich odseparować od czegoś co daje mocne odbicie? Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Trzy metry pod lustrem wody to nie tak płytko.Zapewne drobnica Ale nie o tym tak naprawdę chciałem pisać.Tak sobie oglądam Wasze zrzuty, takie one piękne, są i drzewa na dnie, zatopione łódki itp.W moim rozumowaniu to zawsze najciekawsze miejsca dla ryb, albo schronienie przed drapieżnikiem albo miejsce przyczajki drapieżnika.Jakoś nie widzę żadnych ryb na tych zrzutach. nie ma tam ryb? |Czy echo nie umie ich odseparować od czegoś co daje mocne odbicie? Adam.Ja to widzę tak, że na 3m to pod łodzią zdziwilbym się coś zastać. Drzewo jest bardzo blisko od łodzi. Co do ryb na boczn w ogóle, to o wiele więcej widać w przeglądarce do logów,jeżeli dane echo ma oczywiście opcje zapisu danych na kartę pamieci i ich późniejszego obejrzenia. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Proszę bardzo jest i łódka ....i na dnie łódki... ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Co to za echo? Co do tej ryby to nie byłbym taki pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Co to za echo? Co do tej ryby to nie byłbym taki pewienObstawiam Helixa 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Z załogantami na łodzi czy bez, Mega daje super wyraźny odczyt, w tym wypadku ukształtowania dna spokojnie czytelny na 20 dla każdej ze stron. I powiem ,że dla urozmaiconej wody, dałbym każde pieniądze(no może prawie) za dobrze poskładaną mapę mozaikową w tej rozdzielczości i częstotliwości.....A może ktoś wrzuciłby jakieś widoczki SI w 455khz+chirp? Najlepiej na maksymalnych zasięgach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Też mi wygląda na HB. Mój Garmin się nie umywa. Rozglądam się pozwoli za prezentem na trzydziechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Też mi wygląda na HB. Mój Garmin się nie umywa. Rozglądam się pozwoli za prezentem na trzydziechę Na jakich modelach z tych firm masz porównanie?Rozważam Striker Plus 9 cali i Helix 9 cali.Czy różnica w bocznym obrazowaniu na korzyść HB jest tak wyraźna?Bo różnica w cenie drastyczna, a obie mają rozdzielczość w pikselach i wielkość identyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi