termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Po częstotliwości od razu widać, że to HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 (edytowane) Na jakich modelach z tych firm masz porównanie? Rozważam Striker Plus 9 cali i Helix 9 cali.Czy różnica w bocznym obrazowaniu na korzyść HB jest tak wyraźna?Bo różnica w cenie drastyczna, a obie mają rozdzielczość w pikselach i wielkość identyczną?Striker 7sv, 1 generacja. Od dwóch lat nim walczę i z nim walczę. Mam jeden z tych pierwszych egzemplarzy gdzie nie zapisują się ustawienia sonaru po wyłączeniu jednostki. Edytowane 23 Czerwca 2018 przez karkoszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Jak oceniasz jakość side view w tej 7-ce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Jest ok. Widać patyki, drzewa, duże skupiska drobnicy, ukształtowanie dna, roślinność, wraki. Duże ryby na bocznym widziałem tylko w Szwecji. U mnie kiepsko z drapieżnikiem.Generalnie jest ok, jednak tyłka nie urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 witam:) z racji tego ze jestem początkującym w kwestii nowszej technologii,prośba do bardziej doświadczonych kolegów o interpretacje moich zapisów z dnia wczorajszego.cale życie pracowałem na mark5x pro i tam były troszkę inne schematy,tutaj doszło DI SI kolory itd(bardzo dużo czytam i staram się uczyć jak tylko sie da,a przede wszystkim interpretacji ..z wczoraj wrzucam 8 ponumerowanych rożnych zapisów,woda na jakiej pływałem to sztuczny zbiornik utworzony w latach 70tych,stare fundamenty,duże kamienie,karcze,pozostałości po lasach.gatunek jaki przeważa to zdecydowanie sandacz,sum,okoń (mowa o drapieżnikach) panowie czy bazując na waszym doświadczeniu zatrzymalibyście się widząc takie zapisy?jeżeli tak to po krótce napiszcie co wy widzicie na screenach,z góry wielkie dzięki:) (dla lepszego zrozumienia ponumerowałem-elite 7ti) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Karcze, kamienie. wszystko to tworzy ciekawe sandaczowe miejscówki. Na wszystkich miejscach ze zdjęć warto się zatrzymać i trzymać za kieszeń (rwanie) lub: -używać rozginających się haków -zainwestować w odczepiacz-nauczyć się na pamięć "bezpiecznych" ścieżek prowadzenia przynęty. Nie widzę ustawień colorline ale wszędzie wygląda na twarde dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 No właśnie corlonine miałem na 68proc.ciezko było mi znaleźć jakis klarowny punkt odniesienia(teraz nie wiem czy nie miałem zbyt wysokiej wartości).trzeba pływać testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 witam:) z racji tego ze jestem początkującym w kwestii nowszej technologii,prośba do bardziej doświadczonych kolegów o interpretacje moich zapisów z dnia wczorajszego. Wędkarsko bardzo ciekawe zapisy, intuicja dobrze ci podpowiada. BTW. Lepsze screeny z echo zrobisz kombinacją klawiszy w echosondzie [screenshot] - znajdziesz w dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Dzieki za odp!.wiem wiem to są właśnie screeny Ale zabrakło karty żeby przerzucić na laptopa:)dlatego poszlo foto z tel przeglądając zapisy w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Kuba , chciałbym mieć na swojej wodzie choć jeden z tak jednoznacznych zapisów , które zaprezentowałeś . Są duże struktury na dnie , są łuki po zbóju - jednym słowem bajka . Powiedz lepiej co przyniosło obławianie tych miejscówek , bo jak rozumiem wędki miałeś na pokładzie ? Jak dla mnie to puki i pstryki gwarantowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Co do wyników w tym dniu nie były jakieś rewelacyjne.prawdopodnoe wynikało to z tego że czas byl ograniczony a na tej wodzie byłem 1 raz i bardziej skupialem się na szukaniu miejacówek.ciekawych.dołków.przeszkód..jak juz cos znalazlem to oddalem po prostu kilka kontrolnych rzutów..oczywscie miejsca zapisane na echo i teraz na pewno na każde z tych miejsc poświęcę więcej czasu.woda wygląda optymistycznie i buduje na przyszłość po tak kiepskim początku sezonu sandaczowego w moim regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 polecam ciekawy artykuł naukowy - " Geometria sonaru bocznego - klucz do zrozumienia i interpretacji obrazów sonarowych https://www.researchgate.net/publication/281903847_Geometria_sonaru_bocznego_-_klucz_do_zrozumienia_i_interpretacji_obrazow_sonarowych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Super artykuł - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konktenbit Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Witam. Jak by ktoś pokusił się o kilka zdań. O ile pierwsze trzy zdjęcia to raczej ryby.To dwa ostatnie nie wiem. Drzewo, tyczka?Środkowa Wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ostatnie to drzewo, reszta myślę że ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ostatnie to drzewo, reszta myślę że ryby.A mnie się wydaje że na dnie leży szczupak i mu mały własnie pyknął na widok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dkowal Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Kilka strzałów ze strikera.Część z płaskich twardych blatów.Bez efektu, mimo prób. Białoryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Na moje to Leszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Albo wypasione cierniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) ogłaszam, że pyton warszawski został namierzony Edytowane 15 Lipca 2018 przez mpruszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 No wkoncu bo już myślałem że trzabedzie panoptixa z axiom i 3d Lowrance polaczyc ,aby gada namierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Ryba czy przeszkoda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Przeszkoda. Nie ma u nas tak dużych ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Czyli skala z zasiegu na boki jest zgodna z obrazem w SI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Wg tego ryba musiała by być bardzo długa. Zasięg masz po 20 m, a ten obiekt wygląda jakby miał kilka metrów długości.Ale to coś jakby nad dnem było. Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi