Skocz do zawartości
  • 0

Interpretacja obrazu echosondy

termin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na jakich modelach z tych firm masz porównanie?

Rozważam Striker Plus 9 cali i Helix 9 cali.Czy różnica w bocznym obrazowaniu na korzyść HB jest tak wyraźna?Bo różnica w cenie drastyczna, a obie mają rozdzielczość w pikselach i wielkość identyczną?

Striker 7sv, 1 generacja. Od dwóch lat nim walczę i z nim walczę. Mam jeden z tych pierwszych egzemplarzy gdzie nie zapisują się ustawienia sonaru po wyłączeniu jednostki. Edytowane przez karkoszek
  • Like 1

• 0

Jest ok. Widać patyki, drzewa, duże skupiska drobnicy, ukształtowanie dna, roślinność, wraki. Duże ryby na bocznym widziałem tylko w Szwecji. U mnie kiepsko z drapieżnikiem.

Generalnie jest ok, jednak tyłka nie urywa.

• 0

witam:) z racji tego ze jestem początkującym w kwestii nowszej technologii,prośba do bardziej doświadczonych kolegów o interpretacje moich zapisów z dnia wczorajszego.cale życie pracowałem na mark5x pro i tam były troszkę inne schematy,tutaj doszło DI SI kolory itd(bardzo dużo czytam i staram się uczyć  jak tylko sie da,a przede wszystkim interpretacji ..z wczoraj wrzucam  8 ponumerowanych rożnych zapisów,woda na jakiej pływałem to sztuczny zbiornik utworzony w latach 70tych,stare fundamenty,duże kamienie,karcze,pozostałości po lasach.gatunek jaki przeważa to zdecydowanie sandacz,sum,okoń (mowa o drapieżnikach) panowie czy bazując na waszym doświadczeniu zatrzymalibyście się widząc takie zapisy?jeżeli tak to po krótce napiszcie co wy widzicie na screenach,z góry wielkie dzięki:) (dla lepszego zrozumienia ponumerowałem-elite 7ti)

post-67348-0-50282600-1530107132_thumb.jpg

post-67348-0-14472000-1530107138_thumb.jpg

post-67348-0-67887000-1530107142_thumb.jpg

post-67348-0-08260500-1530107147_thumb.jpg

post-67348-0-95993000-1530107153_thumb.jpg

post-67348-0-16389700-1530107192_thumb.jpg

post-67348-0-62035900-1530107197_thumb.jpg

post-67348-0-84343300-1530107209_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Karcze, kamienie. wszystko to tworzy ciekawe sandaczowe miejscówki. Na wszystkich miejscach ze zdjęć warto się zatrzymać i trzymać za kieszeń (rwanie) lub: 

-używać rozginających się haków 

-zainwestować w odczepiacz

-nauczyć się na pamięć "bezpiecznych" ścieżek prowadzenia przynęty.

Nie widzę ustawień colorline ale wszędzie wygląda na twarde dno. 

• 0

witam:) z racji tego ze jestem początkującym w kwestii nowszej technologii,prośba do bardziej doświadczonych kolegów o interpretacje moich zapisów z dnia wczorajszego.

Wędkarsko bardzo ciekawe zapisy, intuicja dobrze ci podpowiada.

BTW. Lepsze screeny z echo zrobisz kombinacją klawiszy w echosondzie [screenshot] - znajdziesz w dokumentacji.

• 0

Kuba , chciałbym mieć na swojej wodzie choć jeden z tak jednoznacznych zapisów , które zaprezentowałeś . Są duże struktury na dnie , są łuki po zbóju - jednym słowem bajka . Powiedz lepiej  co przyniosło obławianie tych miejscówek , bo jak rozumiem wędki miałeś na pokładzie  :) ? Jak dla mnie to puki i pstryki gwarantowane  ;) .

• 0

Co do wyników w tym dniu nie były jakieś rewelacyjne.prawdopodnoe wynikało to z tego że czas byl ograniczony a na tej wodzie byłem 1 raz i bardziej skupialem się na szukaniu miejacówek.ciekawych.dołków.przeszkód..jak juz cos znalazlem to oddalem po prostu kilka kontrolnych rzutów..oczywscie miejsca zapisane na echo i teraz na pewno na każde z tych miejsc poświęcę więcej czasu.woda wygląda optymistycznie i buduje na przyszłość po tak kiepskim początku sezonu sandaczowego w moim regionie