termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Dziwna, nie dziwna .... nie jestem specem od echo. W każdym razie na tych ustawieniach idealnie wszystko mi pokazuje. Drobnice, okonie obok, zielsko itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Masz drobnicę i parę atakujących "ubotów" Edytowane 10 Września 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Jak ktoś chce zobaczyć film z tego jeziorka to niech wejdzie do mnie na FB i zobaczy 3 min filmiku z zapisu echo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Bob, a ty w momencie ujęć płynąłeś czy dryfowałeś, na kotwicy stałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 elektryk na 3 biegu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawmen5 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Teraz zauważyłem na odczycie chirp 800mgh z prawej strony wyświetlacza. To na pewno kilka dużych ryb i raczej obstawiam jeżeli to drapieżnik to będzie to sandacz bo szczupak ma bardziej płaski łuk a jeżeli w akwenie nie ma sandacza to jakaś biała ryba ale raczej nie leszcz bo na odczytach jest ich znacznie więcej i są jeszcze bardziej łukowate. Pozdrawiam. Ja osobiście obstawiam drapieżnika, ryby stoją na granicy 8 metrów i czyhają na zdobycz. Edytowane 10 Września 2018 przez slawmen5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Nie ma tam sandacza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Mega dziwne są te obrazy na Garminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Nie ma w tym nic dziwnego, po prostu gdy : bardzo wolno płyniesz, dryfujesz, lub stoisz - przedłużasz "malowanie łuków" . W czasie pływania obraz jest "normalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 W niedzielę pływałem w trollu 2.8-3.5 km/h. Nie ma takiej opcji abym miał łuki na 3/4 ekranu. Dodatkowo one są rysowane na dwa metry w dół wody, patrząc od grzbietu do końca łuków. Poza tym gdyby stał nad rybami to byłaby linia ciągła. Wolę widoki bardziej prawdopodobne, które pokazuje Lowrance czy tam Simrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Przy takiej prędkości , to i u mnie pokazuje NORMALNIE . Te pokazane echa ryb są robione podczas leciutkiego dryfu na wodzie stojącej , a i przetwornik był ustawiony specjalnie pod vertykal - dlatego mam takie piękne malowanki . PS:Ja wręcz odwrotnie , aby oglądać takie piękne "malowidła" już nie wrócę do LOWRANCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Jak ktoś chce zobaczyć film z tego jeziorka to niech wejdzie do mnie na FB i zobaczy 3 min filmiku z zapisu echo ...To ja poprosze o link do profili FB na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 wpisz robert crocker i profilówka z oxem ... znajdziesz bez problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Przy takiej prędkości , to i u mnie pokazuje NORMALNIE . Te pokazane echa ryb są robione podczas leciutkiego dryfu na wodzie stojącej , a i przetwornik był ustawiony specjalnie pod vertykal - dlatego mam takie piękne malowanki . PS:Ja wręcz odwrotnie , aby oglądać takie piękne "malowidła" już nie wrócę do LOWRANCE Pisałem odnośnie zdjęć Robert Crocker NIE Twoich. Przy 3 km/h ryby grube na dwa metry I prze 3/4 ekranu? Mi to utrudnia, ale jak innym się podoba to looz i dlatego ten świat taki piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Poza tym , to nie do końca są "ŁUKI" ryb tylko bardziej "TRASY" ich poruszania się od dna do jakiejś wysokości i z powrotem. Przy dużym ekranie tak od 9" jest to do ogarnięcia w pokazany sposób . Przy innych ustawieniach widok normalny: Czegoś na tym ekranie brakuje ??? czegoś tu nie widać ??? Edytowane 11 Września 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawmen5 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Rodzaj odczytu zależą w dużej mierze od tego, czy ryba stoi w jednym miejscu, czy płynie. Zauważcie ten moment jak szybko atakuje okoń. Na odczycie gdy stoi, jest w formie owalu w kolorze żółtym przy dnie, natomiast gdy atakuje, widoczna jest tylko smuga w stronę ławicy. To są przepiękne widoki i trzeba przepływać bardzo dużo godzin na wodzie żeby to zobaczyć i potrafić to zinterpretować. Przeważnie gdy na dole są ataki okoni (żerowanie) to na powierzchni wody jest widoczna duża ilość uciekającej drobnicy. A z daleka taką wyżerkę można zaobserwować po atakach mewy, rybitwy z powietrza, przepiękny widok. A najlepszą metodą do zaobserwowania życia pod wodą , oczywiście na ekranie echosondy, jest pływanie w trolingu i stałe obserwowanie ekranu, zatrzymywanie się w miejscach gdzie jest dużo ławic małych ryb i oczywiście podczas wędkowania częsta obserwacja odczytów. Pozdrawiam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Takie dwie przykładowe foty z jednego z moich łowisk . Zastanawiające są łuki w toni,prawie już wiem co to jest ale teraz muszę się do nich dobrać. Wczoraj jeden zero dla nich ,dzisiaj na zero. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 ... Wczoraj jeden zero dla nich ,dzisiaj na zero.Dałeś się wczoraj złapać ? ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Dałeś się wczoraj złapać ? ;] Ja nie ,jeden z tych łuków prawie się dał złapać. Widać ryby przy każdym napłynięciu i kombinuję czy może vertem nie spróbować. Dzisiaj biczowałem miejsce pełnym arsenałem przynęt ,zazwyczaj skutecznych i oprócz okoni była dupa blada. Jakoś jigowanie w toni ,woblery i żelazo się nie sprawdziły. Wczoraj zapiołem zeda ,niestety spadł przy samej łodzi i dlatego podejrzewam że to mogą być sandacze. Jakoś w tym roku ryby w związku z odtlenieniem wody poniżej 7 metra nie przebywały,teraz sytuacja wraca do normy i mam coraz więcej zapisów w toni w granicach 8-10 metra. Troling odpada bo ostatnio mi nie po drodze z tą metodą ale może ktoś coś podpowie. Jakoś ostatnio zafiksowałem się na okonie i nie śledzę metod łowienia sandaczy w toni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 No mistrzowie od rozpoznawania gatunkow ryb z widokow sonaru, coz to za zwierz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 rekiny ten drugi niżej wygląda podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 No mistrzowie od rozpoznawania gatunkow ryb z widokow sonaru, coz to za zwierz ? Było już- pyton z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) No mistrzowie od rozpoznawania gatunkow ryb z widokow sonaru, coz to za zwierz ? Jak byś zwolnił jeszcze o 1 km/h to miał by ze 3,8m i stawiał bym wtedy na kajmana czarnego Edytowane 8 Października 2018 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Częściej widzę ryby jak stoję na wodzie niż jak szybko płynę. Więc jak płynę to powinien obraz przyspieszyć czy zwolnić abym widział ryby ? Teraz pływam w auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Co to znaczy szybko płynę ??? ... im szybciej pływasz tym powinieneś przyspieszyć przewijanie obrazu ... ale jak pływasz naprawdę szybko , to nie pomoże NIC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi