termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 W.helixie na bocznym przy 16 m już słaba jest jak.dla mnie widoczność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 W.helixie na bocznym przy 16 m już słaba jest jak.dla mnie widoczność.Mówisz o 455khz?SS3D póki co jest sonarem bocznym chyba o największym zasięgu w echach wędkarskich, bo te profi to mają więcej ale w niskich khz.Niestety, ilość kabli zabija. Cena też niemała.Myślałem, że w tym roku będzie pokazany następca,ale mignęła mi zapowiedź premiery na XII 2020r- czyli pewnie dla HDS Live2.Nie wiem na ile prawdy w tym terminie, pytałem w USA- cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Macku na 455 wiadomo że zasięg zdecydowanie zwiększa się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Najeżony Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Na takie coś natrafiłem. Jakieś pomysły? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Folia [emoji3] Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PLnK Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 ewidentnie pyton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 ewidentnie pyton Tak dokładnie, wygląda że jednak przezimował . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cometopudge Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Węgorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 z cyklu edukacja" co by wątek nie umarł ...screeny przedstawiają sandacze ,samce pilnujące gniazd,tarło pomału dobiega do końca coraz mniej sztuk pozostało na miejscach.(wcześniej wrzucałem same sandaczowe "kratery"-tak dla porównania)...no i gratisowo kolejny kajak na dnie,już chyba enty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gawron Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 IntruZ9 co to za echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Wygląda jak Low Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 HDS 9 z active imaging 3w1 o ile dobrze pamiętam Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Tak,Tomek ma rację,dobra pamięć! Jest to hds live,3in1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Tak,Tomek ma rację,dobra pamięć! Jest to hds live,3in1Czy w simrad jest też tak dobrze zrobione??coraz mocniej się rozglądam Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 A który model konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Chyba lepiej jest w HB, przynajmniej sądząc po tych obrazkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 A który model konkretnie?Simrad go 9 Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Tomek, simrady mają te same przetworniki co HDS live, rozdzielczość ekranu jest niższa u nich. Co do przewag HB w obrazowaniu, to nieduża , jeżeli w ogóle, za to uzyskać optymalny obraz jest trudniej, bo masz kilka parametrów obrazu do ustawienia, w sprzętach navico jest to bardziej przyjazne, bo sprowadza się jedynie do wyboru palety kolorów i kontrastu wyświetlania. Poza tym w HB obiekty są mocno powiększone w stosunku do obrazowania lowrance.Jeżeli interesują ciebie mapy, odpowiednik lowrance , czyli Ti2 będzie lepszym rozwiazaniem- Genesis live pozwala wyrysowac orientacyjna mapę na wodzie, simrady nie mają tej funkcji. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Też poszedłbym w elite ti2 właśnie że względu na Genesis live,choć stricte wizualnie smirady są przepiękne!!..porownywalem ostatnio elite9ti2 z hds,jest różnica w rozdzielczości przede wszystkim,w hds już nie ma pixelozy,ale na elite też fajnie widać,mozna spokojnie polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 A czym się różni elite od hds?? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Najprościej będzie jak wrzucę screen z katalogu lowrance,tam fajnie widać różnicę ..do tego dochodzi kwestia najważniejsza moim zdaniem czyli rozdzielczość w hds 9..1280 x 720 vs 800x480...powiem tyle,miałem obydwa urządzenia na łodzi,różnica kooolooosaaalna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 I ten Twój 3 w 1 ma wszytsko już tak?? Czy trzeba jakieś dodatkowe przetworniki?. Bo jeszcze jest wersja totalscan... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Tomek, totalscan jest starszym bratem 3in1, nie ma sonaru bocznego w częstotliwości 800khz a 455. Ten nowy przetwornik jest i będzie przez następnych kilka lat podstawowym ducerem Navico. Ma wszystkie podstawowe obrazowania: 2d, DI i sonar boczny. Edytowane 21 Maja 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Tak jak Maciek napisał,nic dodać nic ująć! Basta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 totalscan ma 800khzhttps://www.lowrance.com/en-sg/lowrance/type/sonar-transducers/totalscan-skimmer-med-high-455-800/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi