termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Jaka to apka Marcin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navico.gofree&hl=pl I cokolwiek do przechwytywania ekranu smartfona:https://www.youtube.com/watch?v=QkHYmQ_I7qE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 A podziękował podziękował ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 To i ja coś wrzucę :o :o 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 To i ja coś zapodam. Wczoraj sprawdzałem palety kolorów na bocznym i mam kilka wniosków.Warunki idealne na wodzie, prędkość krążownicza- 3,5km/h. Co ciekawe, podczas pływania na echu nie można wyzerować kontrastu, a możliwe to jest podczas odtwarzania loga. Najnowsza paleta 9 Navico bursztyn- kontrast 60 Ubiegłoroczna sensacja- czyli turkus - paleta 1 - kontrast 54 i paleta nr 2- kontrast 34 a wczoraj na wodzie 28 A tutaj plik z przechwycenia ekranu: - potwierdza to że są palety lepsze i gorsze dla oczu- niski kontrast to podstawa dla rozpoznania miejscówki, moje nastawy zasięgu to nie są stopy - chyba chciałbym skonfrontować na wodzie 3in1, bo im wyżej w khz, tym lepiej.- każda z testowanych aplikacji dla przechwycenia obrazu z echa zabiera j czyli zostają screeny, ew. kamera ustawiona prosto w wyświetlacz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Palety to temat rzeka. W słonecznie dni to masakra. Założę polaroidy na oczy to z niebieskiej palety już jest lipa A bez jest bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fish28 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Moim zdaniem dużo więcej szczegółów widać z bursztynu niż z turkusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Darek, na echu te screeny wyglądają jeszcze lepiej. Paleta bursztynowa daje detalizację ale w colse combat Nr 2 zdecydowanie wymiata jeżeli chodzi o zasięg widzenia. Ma najlepszą dla mojego oka relację kontrastu na całej szerokości skanowania- nie przepala obrazu przy łajbie i widać jednocześnie z daleka strukturę dna.Normalnie jezioro mi się skończyło na bokach Do bliskiego rozpoznania- bez dwóch zdań bursztyn lub turkus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fish28 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 (edytowane) Ja to tam się nie znam w sumie, to moje pierwsze "poważniejsze" echo????Wcześniej miałem Dragonfly 7pro...Ja na wodzie 4-6m mam ustawione po 20-25m na stronę. Ostatnio tylko na 25m i moje oko więcej widzi na bursztynie niż na turnusie, choć wizualnie ładniejszy (modniejszy) jest turkus????Może trzeba brać też pod uwagę to, jakich patrzałek się używa????? EditA czy na takiej wodzie 4-6m to duży jest zasięg 25m dla SS, czy jednak mało? Edytowane 13 Lipca 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Całkowicie normalny. Totalscan dawał taki sam zasięg. Gdybym go jeszcze miał i równocześnie te nowe palety kolorystyczne, możnaby potestować. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fish28 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Rozumiem, dzięki ????Znalazłem coś takiego, może komuś się przyda ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Ja zdecydowanie wole bursztyn! czasem rotuje kolorami ale to zależy od wody,głębokości i czego np szukam.(ukształtowanie dna,strukturę,twarde miejsca pięknie pokazuje bursztyn) co zresztą chce pokazać na załączonych zdj z dzisiejszego pływania,sorka ze bezpośrednio z telefonu,ale to na szybko,.. a wiec,dwa zdjęcia z zaznaczonym czerwonym pokazują selektywnie wybrane puste juz o tej porze gniazda sandaczy na skrawku twardego obszaru,na pierwszym zdjęciu fajny "garb" na dnie...natomiast do szukania ryb tych w toni i nie tylko fajnie kontrastuje paleta numer 6 z hds,a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Kuba sprawdź nr 2 i zmniejsz kontrast mocno jak się da. Dla rozpoznawania struktury dna -long range. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 2 paleta jest biała? dobrze pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 U mnie jest to sepia/beż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Przeglądałem sobie screenshoty :Coś ciekawego ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Zastanawia mnie jedna sprawa. Łowią sandacze na vertikala . Idą pełnym ogniem, nagle znajdują sandacza,stają mu na "głowie" i podrzucają jaskółkę. Na jakim obrazie z echosondy ? Na jakiej częstotliwości ? Czyżby klasyczny obraz około 70kHz ? Przecież nie każdy kto łowi vertikalnie ma panoptixa . Podobnie sumiarze z kwokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Syfon Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ja nie idę pełnym ogniem. Używam dryfkotwy. Pływam głównie po bankowych miejscówkach. Używam high chirpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Dokładnie dryfkotwa i powolny dryf. Na sonarze 2D A częstotliwość zależną od glebokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Po co dryfkotwa ? A jak woda jest spokojna to co , potrzebna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) Przeglądałem sobie screenshoty :<...> Coś ciekawego ?jakie to echo ? Edytowane 30 Lipca 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 5 lub 7cv ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Toudinho Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Tak z lotu wygląda moja sandaczowa meta z tego sezonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 jakie to echo ? Garmin 70dv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Panowie, czy w trakcie korzystania z funkcji uczenia "demo" należy odłączyć przetwornik (próby domowe )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi