termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 co to mogą być za rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Mi to wygląda na gubiki szablozebne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Po kolorze płetw wnioskuję że to bolenie 80+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 I takie pytania będą padać jeszcze długo w tym wątku. A i tak są lepsze od pewnych na 100 % stwierdzeń , "to zandery były i jeden okoń po lewej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Mi to wygląda na gubiki szablozebneNo co ty, gupiki mają głowę, a te nie. Czy to na pewno ryby? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 (edytowane) Dobre Edytowane 19 Września 2019 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Wiedziałem że takie odpowiedzi tu uzyskam Ale tak już poważniej bialoryb czy okonie bo na nie stawiam. Jeżeli nie to jaki obraz zostawiają na echu okonie ? Czy nie da się tego ocenić w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 (edytowane) Skoro wiedziałeś, to czemu nie wysiliłeś się z zadaniem pytania takiego jak teraz zadałeś?Realnie nie masz żadnej pewności w ocenie. Możesz posiłkować się wiedzą o zwyczajach ryb- typu dużo przy dnie= leszcze, pojedynczy odczyt może być drapieżnikiem.Zerknij na niemieckie testy, bojki rysowane są jako łuki, więc każdy obiekt będzie tak odrysowany w wodzie.Generalnie możesz być pewien tego, co pokazuje echo - jeżeli udało się to złowić. Innej drogi nie ma zwłaszcza w trybie 2D Edytowane 19 Września 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Podobne zapisy mam na Wisełce pod kantem.U siebie podejrzewam że to leszcze lub krąpie stoją.Pod spodem masz parę wyjść wąsatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 To drugie od góry fajne ???? ale coś wykończenia brakuje, chociaż po braniu to brakuje czasu na screeny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Wrzuciłem koledze przykład odnośnie jakiej ryby może być pewien. Do LUCAS.Od wyjścia do brania jest droga daleka.Jakiś miesiąc temu napłynięcie pod kant i wychodza 3-4 ryby,następny,sytuacja się powtarza i tak przez cały dzień.Podnosiły się,ale nie żarły.Za dwa dni pierwszy kancik,5 strzałów pogrzebaczem i branie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gawron Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Nie zawsze muszą być to wyjścia sumów... Ile razy głowiłem się czemu wychodzą a nie biorą. Livescope odpowiedziało ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Mi to wygląda na gubiki szablozebneDla mnie po analizie łuków to musi być Chimaeras Monstrosa Linnaeus Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 A tak serio bo moje doświadczenia pokazują, ze mogę powiewie ze to okonie na 99,9% tylko wtedy kiedy na ekranie luki układają się w kształt choinki świątecznej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 IMG_20190918_180501.jpg co to mogą być za rybki?Musisz zadać pytanie inaczej: Jak widzieliście takie same łuki na waszych echosondach jak są na mojej, i później złapaliście ryby z tego miejsca, co to były za ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Widzę łuki... Dużo łuków Od premiery tego filmu jedynie pewnie mogę się wypowiedzieć w temacie czy to co widziałem było ławicą, choć i tak nie do końca... w tym przypadku piłeczki zostawiają piękne łuki, niejeden pewnie powiedziałby że to na 100% sumy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Widzę łuki... Dużo łuków Od premiery tego filmu jedynie pewnie mogę się wypowiedzieć w temacie czy to co widziałem było ławicą, choć i tak nie do końca... w tym przypadku piłeczki zostawiają piękne łuki, niejeden pewnie powiedziałby że to na 100% sumy Nie od dzisiaj wiadomo, że echosonda odwzorowuje właśnie pęcherz pławny ryby. Stąd piłeczki są widoczne jako łuki. Nie wiem co w tym dziwnego. Poza tym - normalnie nikt nie "rozrzuca" piłeczek po dnach jezior i rzek. No chyba, że do takich filmików. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 (edytowane) Nie od dzisiaj wiadomo, że echosonda odwzorowuje właśnie pęcherz pławny ryby. Stąd piłeczki są widoczne jako łuki. Nie wiem co w tym dziwnego. Poza tym - normalnie nikt nie "rozrzuca" piłeczek po dnach jezior i rzek. No chyba, że do takich filmików. ;-)Którejś lekcji nie odrobiłem.Dosyć ciekawa teoria z tym pęcherzem pławnym, to w takim razie jak odwzorowuje obiekty które nie mają pęcherza pławnego ? Zatopione drzewa, skały kamienie, roślinność i inne struktury ? Wszystko co unosi się w toni zostanie pokazane jako łuk, pływający kawałek drewna i stara reklamówka tez. Edytowane 20 Września 2019 przez Paprykarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 ....a do tego pęcherz z definicji jest pusty, wiec sygnał nie przechodzi przez niego dokładnie tak samo jak przez pęcherzykowaty lód zimą. Tak jak Krzysztof napisał - każdy obiekt w sonarze 2d będzie przedstawiony jako wycinek koła, pod różnym kątem, albo jako duży obiekt o zaokrąglonych krańcach. Echo w tym trybie inaczej nie potrafi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 (edytowane) Gałąź,konar,reklamówka czy piłeczka?? Edytowane 20 Września 2019 przez Tomek Żyrardów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Za,wolno plyniesz a ryba płynie razem z tobą. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Gdzie wy macie takią ciepła wodę o tak porze? Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Gdzie wy macie takią ciepła wodę o tak porze? Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu TapatalkaFota z lata.Temperatura środkowej Wisły dziś rano 12,6,po południu 13,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 A tak serio bo moje doświadczenia pokazują, ze mogę powiewie ze to okonie na 99,9% tylko wtedy kiedy na ekranie luki układają się w kształt choinki świątecznej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkkolego możesz mi pomóc czy to mogą być stada okoni? szukam jak to nazwałeś choinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 A tak serio bo moje doświadczenia pokazują, ze mogę powiewie ze to okonie na 99,9% tylko wtedy kiedy na ekranie luki układają się w kształt choinki świątecznej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi