termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Normalnie stada makreli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 witam czy w tych dołkach na SI mogą znajdować się ryby? co to może być na SI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 kolego możesz mi pomóc czy to mogą być stada okoni? szukam jak to nazwałeś choinek. To zdjęcie z lewej wygląda jak okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 To zdjęcie z lewej wygląda jak okoniektóre dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 To Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Czyli takie obrazy w poszukiwaniu okonki powiadasz. Jeżeli się sprawdzi dam znać. Byłby to już jakiś krok w kierunku szukania ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Co sadzicie o tym, według mnie to 100% szczupak i to dość spory.Widac nawet ogon, jestem osobiście pod wrażeniem szczegółów.Jak myślicie jaka jego długość mogla być. Jest to zdjęcie z prawej wiązki przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 ja nawet nie mam pewności co do tego czy to ryba, tu jeszcze, że szczupak i do tego duży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 A jak wyglądala sytuacja na 2D i DI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Tam nic nie ma to jest daleko z boku. Ja tam widzę szczupaka sporego i drobnice po lewej. Myślicie że mój mózg myśli że tyle na sprzęt wydałem ze chce mnie zadowolić abym się cieszył ze są ryby w moim jeziorze? Dlatego widzę co chce zobaczyć? Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Września 2019 przez Michal Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 To jest stan pośredni pomiędzy tym co tam jest a co chciałbyś zobaczyć.Przyglądam się zamieszczonemu zrzutowi dłuższą chwilę i po lewej w słupie wody prawdopodobnie jest ławica drobnicy. Obraz jest rozmyty i kolejne napłynięcie rozwiązałoby wątpliwości. Natomiast te dwa obiekty prawie na środku to prawdopodobnie są ryby ( z dużym naciskiem na prawdopodobnie), ale czy to szczupak.... włosów na ręce bym sobie nie dał ogolić a co dopiero na jajach .No cóż, takie to uroki używania echosondy w tym sporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Zastanawiam się po co aż tak zagłębiać się w to co dany obiekt sobą reprezentuje.Masz korzystne ukształtowanie dna, widzisz jakieś sensowne zapisy, kotwiczysz obławiasz i płyniesz dalej.Echosonda za nas ryb przecież nie złowi....Pływam z echosondą 2 sezony, ekspertem zatem nie jestem ale ja robię tak, że tam gdzie widzę sensowne zapisy, ukształtowanie dna jest wg. mojej intuicji atrakcyjne dla gatunku, na który się nastawiam to po prostu zrzucam kotwę i obławiam. .Zawsze kieruję się ukształtowaniem dna, jego charakterystyką a to co jest w toni czy poprzyklejane do dna to tylko "dodatek" informujący mnie, że może to być ryba.Robię tak i nie narzekam - efekty są. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Zastanawiam się po co aż tak zagłębiać się w to co dany obiekt sobą reprezentuje.Masz korzystne ukształtowanie dna, widzisz jakieś sensowne zapisy, kotwiczysz obławiasz i płyniesz dalej.Echosonda za nas ryb przecież nie złowi....Pływam z echosondą 2 sezony, ekspertem zatem nie jestem ale ja robię tak, że tam gdzie widzę sensowne zapisy, ukształtowanie dna jest wg. mojej intuicji atrakcyjne dla gatunku, na który się nastawiam to po prostu zrzucam kotwę i obławiam. .Zawsze kieruję się ukształtowaniem dna, jego charakterystyką a to co jest w toni czy poprzyklejane do dna to tylko "dodatek" informujący mnie, że może to być ryba.Robię tak i nie narzekam - efekty są.i o to w tym wszystkim chodzi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) nie wiem ale kliknijcie na to i powiekszcie, przeciec obrys tego objektu pasuje to szczuplego, widac morde (zwezenie ) i ogon typowy ( trzy zgrubienia ) dla szczupaka. Co moze to byc kilkanascie cm nad dnem, po cieniu przeciez to widac. Czy naprawde tylko ja to widze ?? Rece mi opadaja ze nikt tylko ja jestem w stanie dopasowac obraz do wzorca szczupaka zapisanego w glowie Do tego jeszcze ma zwiniety ogon. jeszcze nigdy nie udalo mi sie takiego zarejestrowac. Edytowane 26 Września 2019 przez Michal Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Reefmaster ładnie pokazuje obrazowanie boczne, możesz użyć opcji linijki, by zmierzyć ten obiekt. Poza tym oznacz go waypointem i spróbuj napłynąć na niego następnym razem. Jeżeli nic nie będzie na sonarze 2D/DI- możesz mieć rację, że to była ryba, ale trzeba pod uwagę wziąć też dokładność echa i dokładność napłynięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Łatwiej rozpoznać duże karpiowate 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Reefmaster ładnie pokazuje obrazowanie boczne, możesz użyć opcji linijki, by zmierzyć ten obiekt. Poza tym oznacz go waypointem i spróbuj napłynąć na niego następnym razem. Jeżeli nic nie będzie na sonarze 2D/DI- możesz mieć rację, że to była ryba, ale trzeba pod uwagę wziąć też dokładność echa i dokładność napłynięcia. Zatrzymałes się na tej miejscowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Nie niestety, przeglądałem zapisy logow i znalazłem ten obrazek. Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) nie wiem ale kliknijcie na to i powiekszcie, przeciec obrys tego objektu pasuje to szczuplego, widac morde (zwezenie ) i ogon typowy ( trzy zgrubienia ) dla szczupaka. [..]Czy naprawde tylko ja to widze ??[..]Do tego jeszcze ma zwiniety ogon. Ale kolega ma fantazję... ;DJest przynajmniej czym żyć i się ekscytować przed następnym wypadem 8) IMO cień jest zbyt wysoki żeby to była ryba. Mi to wygląda na jakąś niszę [dołek] lub jakaś poprzecznie osadzoną deskę. Obok widać cień jakiegoś słupka Jaka była prędkość i głębokość kiedy robiłeś ten skan ? Edytowane 27 Września 2019 przez Crow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Skoro nie oblowione i nie zlowione to można gdybac. Wyglądać może ale nie musi tym być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Garmin 70dv.Czy dobrze widzę że przetwornik masz zamontowany z lewej strony łodzi? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Dzisiaj takie cudo natrafiłem. Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Resztki zabudowań koło koryta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 stare fundamenty po obiektach , u mnie na zaporowce tez mam takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 A ja znalazłem potwora z Loch Ness.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi