termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_M Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Zadam pewnie głupie pytanie. Kupiłem echosondę, jeszcze nie byłem z nią nad wodą, robiłem testy w domu. Po podnoszeniu przetwornika 1,5 m nad podłogę echo wyświetlało głębokość 2,8 m, przy zmianie częstotliwości głębokość się zmieniała. Czy takie coś może świadczyć o złym działaniu sprzętu czy też w warunkach na sucho echsonda nie pokaże nic sensownego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Na sucho pokazuje bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Zadam pewnie głupie pytanie. Kupiłem echosondę, jeszcze nie byłem z nią nad wodą, robiłem testy w domu. Po podnoszeniu przetwornika 1,5 m nad podłogę echo wyświetlało głębokość 2,8 m, przy zmianie częstotliwości głębokość się zmieniała. Czy takie coś może świadczyć o złym działaniu sprzętu czy też w warunkach na sucho echsonda nie pokaże nic sensownego?ni ma wody, ni ma odczytów. Tylko w wodzie echo działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Oczywiście, że tylko w wodzie będą prawidłowe odczyty. Nawet znaczenie ma "słodkość" wody. Przynajmniej w mojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Posłowiem.jeszcze, że w wiadrze/studni będzie tak samo kiepsko. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Się nie powinno bez wody , bo może się przetwornik przegrzać, miałem ostrzeżenie w instrukcji od któregoś z moich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_M Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Tak myślałem, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Się nie powinno bez wody , bo może się przetwornik przegrzać, miałem ostrzeżenie w instrukcji od któregoś z moich....Przegrzać powiadasz. A mógłbyś zrobić zrzut z tą niezwykle cenną informacją i załączyć do swojego postu ? Ciekaw jestem który to producent taką informację umieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Jakiś Airmar do pawężowych przetworników załącza tę niezwykle cenną informację....http://www.airmar.com/guides.html?cat=tm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Nie widzę tam takiej informacji, możesz zrobić zrzut ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Na szarym tle Warning....warning.....CAUTION: Chirp transducer—Always operate thetransducer in water. Operating in air will allow thetransducer to overheat resulting in failure.Airmar.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Może Airmar tak ma.Kilka lat temu przez przypadek zostawiłem włączone echo Humminbirda na łodzi w garażu, założona osłona na ekran - nie widziałem że działa. Po kilku dniach (bodajże trzech) robiąc coś w garażu usłyszałem "cykanie" przetwornika. Byłem pewien, że już po nim. Działał jeszcze kolejne kilka lat. Nie był nawet ciepły. Może Humminbirdy ćwierkają inaczej niż Airmary. Tym nie mniej jednak, uważam, że praca na sucho dla przetwornika nie jest zdrowa.PS. Akumulator na łodzi miał 100Ah zasilania starczyło na ten czas dla pracy echa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 witam czy ktoś się spotkał z takim zapisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 witam panowie przy takim zapisie na SI połowiłem sandacze, może się komuś przyda. Często występują jakby zagłębienia w dnie, w którym znajdują się ryby. Potwierdzone kilkukrotnie.zapis jest przeciągnięty (rozmyty) bo zatrzymałem łódkę.zauważyłem, że sandacze na SI są bardzo dobrze widoczne (tak jakby diody podświetlone)kilka zrzutów: pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 A porównałeś te odczyty z tymi letnimi? Widzisz, że teraz ryby są bliżej dna -a wtedy tak nie stały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 A porównałeś te odczyty z tymi letnimi? Widzisz, że teraz ryby są bliżej dna -a wtedy tak nie stały?dokładnie tak jak mówisz (piszesz). jeszcze kilka miesięcy nauki i człowiek trochę będzie się orientował w zapisach i nie mówię u o totalnej wiedzy, bo uczyć się będę cały czas aby to opanować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Amnen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 panowie przy takim zapisie na SI połowiłem sandacze, może się komuś przyda. Świetny materiał, faktycznie widać je doskonale. Dzięki kolego!btw. Jaka to echosonda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Świetny materiał, faktycznie widać je doskonale. Dzięki kolego!btw. Jaka to echosonda ? kolego to Lowrance HDS Live 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 witam koledzy, czy ktoś spotkał się z takim zapisem?czy mogą to być okonie?nie zatrzymywałem się nigdy na takim zapisie.! czy warto, czy dać sobie spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Może to być ławica drobnicy i okonie. Następnym razem się zatrzymaj, ryzykujesz co najwyżej zmoczoną plecionką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Na moim HB inaczej zapisuje ławice okonia. Chociaż czasem zapisuje mi właśnie w sposób takiej choinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Na moim HB inaczej zapisuje ławice okonia. Chociaż czasem zapisuje mi właśnie w sposób takiej choinki.Kolego możesz pokazać jak Twoje echo pokazuje okonie?Może coś przełoże na swoje odczyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Goldi jesteś twardzielem. Albo z innej przyczyny nie obrzucałeś miejscówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Nie potrafię, nie lubię łowić na lekko. Zaczynam od gum 10cm i najmniejsza główka 10g. Może musiałbym zainwestować w spinning typowo pod okonia, wtedy może lepiej było by widać opad. Oczywiście bez wiatru bo wtedy to 25g + guma mało - taki balon z plecionki, że brania nie widać albo za późno zareagowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi