termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 To Simrad Evo3 z bajerem, który zaprezentuję szerzej- ale muszę najpierw odwiedzić kilka wód jeszcze, by nakręcić filmy z działania w różnych warunkach i z jakimiś strukturami na dnie typu drzewa. Brak zaporówki , nudnawo na zwykłych jeziorach. No i czekam na lód w tym roku jak mało kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Maciej_K. Czy lowrance też to posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Maciej_K. Czy lowrance też to posiada?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Witam Co bym musiał kupić abym miał SI 360? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Witam Co bym musiał kupić abym miał SI 360?pewnie coś, co obracało by przetwornikiem w koło. Ruscy chyba robili takie patenty z przetwornikiem lowrance. Edytowane 4 Listopada 2019 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Maciej to gość jakich mało. Zaraz będzie rozprowadzał gotowe urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Tak, oprogramowanie sterujące jest z Rosji. Na Ukrainie też robią takie rzeczy. Niestety sam napęd i sterowanie przetwornikiem to nie jedyne wydatki. Wprawne oko na moich screenach dostrzeże użycie kompasu point-1, (czerwona linia) ikona kotwicy oznacza silnik dziobowy. Całość jest dość kosztowna przez to. Krzysiek - nie, bo to garażowa produkcja, logistyka części z alli jest długa. Mi to zajęło za dużo czasu( od wiosny) i wydatków, by się nauczyć zrobienia części mechanicznej, lutowania elektroniki. W okolicach weekendu karty odkryję, bo to żaden już sekret, potrzebuję tylko dograć kilka materiałów video z działania w różnych warunkach. Edytowane 4 Listopada 2019 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Maciek ja to wszystko wiem i ciesze się że ci się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Dla człowieka, który nie robi w sprawach elektroniki, softów jest to jakiś problem. Niby mam dwie sprawne ręce, wynalazczość garażową uskuteczniam w wędkarstwie, ale to było dość kłopotliwe dla mnie. Sporo doświadczeń się zebrało przy tej okazji, odświeżyłem znajomość języka rosyjskiego Proszę o chwilę cierpliwości jeszcze, bym nagrał materiały poglądowe. Oczywiście nie jest to żadna gwiazda śmierci, ryb nie nałowi o czym miałem okazję się przekonać już wiele razy, niemniej pomocna rzecz i uwalnia od robienia mapy SI. To jest póki co główne zastosowanie. Niestety dla mnie- bo pontoniarzem jestem zdeklarowanym, chyba skończy się to poszukiwaniem jakiejś łódki -stabilność dętki z dziobowcem jest za mała a przez to odczyty się trochę psują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 A tutaj optymalne wykorzystanie do szybkiego pozyskania potrzebnych danych- boki- SI, góra mapa 2d, dolna mapa-- struktura pode mną. Uhm, faktycznie, świetny setup do pełnej orientacji w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Kurde nie nagłaśniajcie tego bo zabronią jak trollingu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Kurde nie nagłaśniajcie tego bo zabronią jak trollingu ;-)Spokojnie, najbardziej rewolucyjnym wynalazkiem ostatnich lat jest livescope/panoptix. Od tego zaczną)) Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Ty Maciuś, niestresuj mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Nie no, brand g.. miałby zostać pozbawiony zębów? Śpij spokojnie, jak już to zakażą wszystkiego jeno leszczyna, wiosła i łajba..... Kolekcjonerski sprzęt wędkarski....nowy dział na portalach aukcyjnych. )) Edytowane 4 Listopada 2019 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) witam pomoże ktoś w interpretacji zapisu?czy to mogą być na dnie ryby czy jakieś kamienie, pnie itp? Edytowane 16 Listopada 2019 przez goldi1231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 cd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MichałM Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Panowie, po uruchomieniu echosondy mam taki obraz. Czasami pojawia się normalny obraz ale prędzej czy później zawsze wraca do takiego poszatkowanego. Czasami pomaga ponowne uruchomienie echa, czasem nie. Macie pomysł jak sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 To może być przetwornik, odłącz i zobacz czy będzie jednolicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) Tutaj mam zapisy okoniowe.Na bocznym akurat widać szczupaka, bo akurat byl wypuszczony szczupak to 90+, łodka stałą na kotwicy wiec odczyt nie jest tak dokladny. Edytowane 17 Listopada 2019 przez Marcin1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) cd.. Screenshot_2019-11-16_16.45.25.png Screenshot_2019-11-16_16.44.11.png Screenshot_2019-11-15_17.13.23.pngŁukasz, jeżeli jes to to samo jezioro co zazwyczaj- to powinieneś zobaczyć już wcześniej struktury na dnie- o ile tam są- kamienie, pnie itp. Ja w moich jeziorach nie znalazłem takich atrakcji, z rzadka łódka zatopiona, jakieś śmieci przy brzegu. Kamienie nie leżą pojedynczo, ot tak. Zazwyczaj są widoczne na górkach. O tej porze roku ryby zaczynają gromadzić się przy dnie, oczywiście temperatura wody decyduje o tym. Prędzej obstawiałbym ryby aniżeli elementy struktury dna. Edytowane 18 Listopada 2019 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Maciej_KDziękuję bardzo za odpowiedź.Pływam po jeziorze i za każdym razem znajdę jakieś nowe miejsce, ale jeszcze nie potrafię zinterpretować zapisu sondy czy to mogą być drapieżniki (okonie, sandacze), czy jakiś białoryb. Aby to zweryfikować musiałbym się zatrzymywać za każdym razem i nie poplywalbym za dużo. Przed tem tak robiłem, często bez brania bo jeszcze źle interpretowałem/interpretuje zapisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Kup sobie sonar viewer/Reefmaster i po nagraniu loga- w domu, na dużym ekranie spokojnie to oglądasz, tagujesz waypointami i przenosisz do echa.Wielu kolegów tak robi i na ogół są zadowoleni ze zgromadzonych danych i ich interpretacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Maciej_K Tak tylko czy ogarnę program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Dasz radę, bardzo prosty program. Maciek chyba nawet mi wysyłał filmik instruktażowy jego autorstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Marcin1991Możesz mi podesłać!? Zobaczę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi