termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Gdzie i jak tę korektę w RM zrobić.Cały log się podnosi lub opuszcza o żądaną wartość. Nie pamiętam dokładnie, poszukaj, to nie było jakoś skomplikowane Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Panowie, przekierujmy się tutaj:http://jerkbait.pl/topic/12344-jak-zaimportować-mapę-satelitarną-do-echosondy-lowrance/?p=2676549 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Pocztówka od TEAM COLIBRI 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Pomożecie w interpretacji? pierwsze? dwa kolejne to pewnie szczupaki lub sandacze? Edytowane 28 Grudnia 2019 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Bartek, weź wyedytuj posta- zwłaszcza drugą jego część, bo za chwilę otrzymasz wiele niekoniecznie satysfakcjonujących ciebie odpowiedzi......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 trochę popływałem w niedzielę, popatrzyłem w internecie i zrozumiałem, że te łuki to był białoryb. Pewnie leszcza którego jest w zbiorniku od zatrzęsienia. Ale nurtuje mnie jeszcze jedne zdjęcie.Czy to jest stado sandaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jak dla mnie to może być wszystko Ale jeśli to sandacze - pewnie zweryfikowałeś wędką, to proponuje zakrywać współrzędne na przyszłość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 W tym problem, że nie zweryfikowałem Ostatnie dwa dni tego sezonu ryby coś ze mną nie współpracowały, a pływałem głównie dla zabawy z echo które dostałem na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 To podstawa zweryfikować takie zapisy, przez internet nie znając zbiornika nikt Ci nie jest w stanie podpowiedzieć. Ja u siebie często takie zapisy omijam, szukam zbitych ławic drobnicy i przy nich/pod nimi takich właśnie łuków/kreseczek czy czegokolwiek przypominającego drapieżnika. Musisz badać zawsze kijem i będziesz wiedział kiedy warto się zatrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Sonar 2D nie daje praktycznie żadnych możliwości rozpoznania- za wyjątkiem suma pewnie. Owszem, można domniemywać, ale to zawsze jest loteria. Sonar boczny daje trochę więcej możliwości w rozważaniach, ale trzeba się napływać i zweryfikować wędką odczyty- tak jak zauważył czujnie Tobiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Czyli praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka. Wydawało się to łatwiejsze do puki człowiek echosondy nie kupił ???? Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Vertical daje zawsze jedoznaczną odpowiedź. A sandacz, choćby w ogóle nie żerował, rusza zawsze do przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Vertical daje zawsze jedoznaczną odpowiedź. A sandacz, choćby w ogóle nie żerował, rusza zawsze do przynętyTak, to na lodzie jest widoczne, gdy używa się echa - bardzo często ryby wychodzą, ale nie biorą. Okoniowate tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Do tej pory człowiek łowił na "pałę" teraz pływając z echo widziałem gdzie są dołki, górki, czy jakieś podwodne przeszkody. Na takich miejscach rysowały się banany, większe, mniejsze a nie raz i kropki czy chmurki, w pół wody i przy dnie. Rozumiem że takie miejsca trzeba obawiać zgodnie z zasadą gdzie drobnica tam drapieżniki i nie przejmować się szczególnie tym czy są charakterystyczne dla danej ryby łuki czy kreski? Sorry za niektóre głupie pytania ale nie za bardzo mam się od kogo nauczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Generalnie, tak. Albo obławiasz miejscówki typowe lub skupiska drobnicy, albo większe odczyty. Ewentualnie wiesz ,na jaką głębokość sprowadzić przynętę w trollingu.Czytaj ten wątek, sporo zobaczysz w różnych konfiguracjach ekranowych. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Tak, to na lodzie jest widoczne, gdy używa się echa - bardzo często ryby wychodzą, ale nie biorą. Okoniowate tak mają Nie tylko okoniowate, tu zabawa z pajkami https://youtu.be/7uit4CgreUw Edytowane 30 Grudnia 2019 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Nie tylko okoniowate, tu zabawa z pajkami Znam ból. Ostatnie moje wyjazdy wyglądają tak, że znajduję ryby i obławiam dany odczyt ok. 20minut, po 3-4 takich "rybach", gdy nie ma rezultatu- zwijam się do domu, bo to ryba rozdaje karty i nie weźmie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Dawno tu nie spamowałem.....sonar boczny nie tylko dla wędkarzy. Przyznać się, ktoś z naszych pływał?https://www.facebook.com/1846728458762145/photos/a.2158365310931790/2218182114950109/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Piękne odczyty. Pływając po Czorsztynie z dobrym SI i znając choć trochę historię zalanych terenów byłych wsi Maniowy, Mizerna można się ...zapomnieć... Czy pływam za rybami i tropię ich miejscówki, czy oglądam świadectwa podwodne przeszłej działalności człowieka ?? Drogi z rowami i inną infrastrukturą , mosty, fragmenty zabudowań, fundamenty gospodarstw, ogrodzenia - wszystko jak na obrazie z przeszłości. I obie formy eksploracji podwodnego świata mogą być równie fascynujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Ja w minionym sezonie zweryfikowałem mity na temat ryb karpiowatych i ich zachowań w zimnej wodzie- w listopadzie i grudniu. Mam takie jeziorko, niezbyt duże, uganiałem się tam za karpiszonami przed laty. Dzięki nowoczesnym systemom obrazowania zobaczyłem jak mobilne są te ryby w zimnej wodzie- przeczy to zupełnie książkowym naukom, które nakazują im schować się w zacisznej zatoce i czekać do wiosny. Zdarzały się zaćmienia sprzętu, który głupiał od ilości drobnicy podniesionej wysoko od dna. Niekoniecznie ryby bywają najważniejsze, niekoniecznie trzeba je złowić, by wrócić do domu zadowolonym. Jeżeli nie będzie lodu i wiatru zbyt mocnego- wypłynę zbierać dane do map mozaikowych, może trafią się jakieś ciekawostki godne wrzucenia do wątku. Btw, teraz są najlepszej jakości screeny i mozaiki- woda bez planktonu, zielsko oklapło. Jak ktoś ma czas i zdrowie- polecam. Taka rzecz odwdzięcza się mocno- zwłaszcza przy późniejszych poszukiwaniach okoniowo-sandaczowych. Sprzęty Lowracne mają nakładkę struktury, która na początek jest w zupełności wystarczająca i można robić ją jednocześnie z zapisem loga dla programów obrabiajacych sygnał z sonaru bocznego. A tutaj karpiowe wycieczki: Obraz z systemu 360, dwa screeny w interwale ok 20s, pokazują ruch stadka karpiszonów, które być może zobaczyły/usłyszały mnie i zarządziły odwrót. Najgłębsza część jeziora, środek tafli. Książek nie czytały, czy co? Są wysoko w toni wodnej- cienie daleko od ryb. To też przeczy ich dennemu charakterowi... W tych screenach nie chodzi o jakość, bo nie będzie widać płetw rybich przy dużej prędkości obracającego się przetwornika- nawet w nowym mega360 od Humminbirda. Widziałem wcześniej te karpiowe wycieczki i chciałem zobaczyć jak bardzo są mobilne- maksymalna prędkość odświeżania ekranu i palec na przycisku scr...Niekiedy w ciągu 30 min obławiania miejsca/ odczytu ryby takie wycieczki pojawiały się kilkukrotnie w zasięgu sonaru bocznegoNa ten sezon to chciałbym sobie złożyć kamerę podwodną i wpiąć ją w sonar, by zamknąć sprawy interpretacji obrazu dna na bocznym no i przy okazji zobaczyć jak wygląda podwodny świat jej okiem, nowocześniejszym niż przed laty próbowałem. Edytowane 21 Stycznia 2020 przez Maciej_K 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Tu nie ma co interpretować, piękne są na swój sposób. Nawet ten rower. https://imgur.com/gallery/DuD1p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Dawać panowie, wyciągać z kart te screeny z minionego sezonu....Dziś podczas zabaw Reefmasterem siatki znalazłem na wodzie, odtworzyłem sobie sytuację z dnia zbiorów- faktycznie, była łódka w krzokach tam, gdzie jest pusto, chyba nawet spalinę miała przypiętą a u mnie strefa ciszy. 2+2=4, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 No dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Aż naklepałem współrzędne, by zobaczyć, gdzie tak głęboko....Śledzie a pod nimi dorsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi