termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 80 metrów szprota, na odcinku paru mil, u góry widać jak łososie odrywają fragment tego zbiorowiska, żeby póżniej wyżerać taką ,,kulę" jak chipsy, do ostatniej sztuki.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Pierwsze pływanie zaliczone.Czy na pierwszym zdjęciu jest ryba? Drugie to ewidentnie zatopiona łódź. Tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Na wodzie dziś byłem, ryb sporo złowiłem ..na ekranie. 1 zdjęcie dla wątpiących, że można z podstawowego ducera wycisnąć 40m na stronę przy gł. 4m. Drugie na potwierdzenie - jak ważny jest dobór palety kolorystycznej w sonarze bocznym dla uzyskania zasięgu w warunkach lokalnych.Trzecie pokazuje możliwości przetwornika 3in1 w 800khz+ odpowiednia paleta kolorów, która pokaże dno. Jest ono w pełni widoczne w całym zakresie, no ale nic nie leży na nim w miejscu, w którym robiłem screena. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Czwarte pokaże najbardziej uniwersalną obecnie paletę u Navico, wzorowaną na HB, która i świeci ryby, i pokazuje strukturę. Jest ona użyta także w zdjęciu 1 i pokazuje swoją moc przy odpowiednim ustawieniu kontrastu. Zwracam uwagę na odległość cieni od ryb- pływają wysoko w toni.... Do zadań poszukiwawczych ryb, dla moich oczu najlepiej pokazuje obiekty w toni paleta niebieska ze zdjęcia 5: a na ostatnim - stadko karpiszonów/amurów nieco bliżej. Niestety, zanim przełączyłem się na inny przetwornik, towarzystwo ulotniło się i nie udało mi się ich ponownie namierzyć. Jeżeli ktoś ciekaw, to nad oknem sonaru bocznego mapa właśnie z sonaru SI, z naniesionymi izobatami. Twórczość w Reefmaster2. Właśnie takie wyjazdy jak dziś- krótkie, bez wędek są najlepsze na ogarnięcie sprzętu, rozpoznanie jego możliwości. Na ryby przyjdzie jeszcze czas. Z zabawkami, czy bez. Jeszcze muszę wypoziomować ducer, będzie ciut lepiej. Rozdzielczość ekranu równie dużo ma do powiedzenia, zwłaszcza na zoomie. U mnie jest 1200x720. Link do oryginalnych plików graficznych i wielu innych z dzisiejszego wypadu, bo tutaj muszę psuć fotki dość mocno,by zamieścić więcej niż jedno w poście. https://drive.google.com/open?id=1AbA6UttzY38eqYtqJApS8oPjs_FfeNWi Edytowane 7 Maja 2020 przez Maciej_K 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Kozaczek fotki tych uploadowanych pod linkiem.Muszę pokombinować nad kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Kozaczek fotki tych uploadowanych pod linkiem.Muszę pokombinować nad koloramiMechanika forum jest nieubłagana. Ty masz tę bursztynową - nią walcz. Ciemna sepia też nie jest zła- szczególnie na long range zabawy. Na jednym ze screenów jest moment przełączenia 3in1 na SS3D, obraz pali się żywym ogniem- moduł wzmacnia sygnał i to bardzo widocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lysyterrorysta Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 A mi udało się ustrzelić takie Ufo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Poniżej link do bardzo ciekawego, nowego materiału pomocnego w interpretacji i lokalizacji miejscówek na podstawie odczytów DI : https://www.youtube.com/watch?v=VpaXJbxgsTA Materiał jest w j.angielskim, ale wiele ciekawych zdjęć/rysunków pomoże zrozumieć prezentowane treści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 ryby nie brały, za to zdjęcia porobione 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) cz. 2 na dolnym zdjęciu, widać ślady po ciągnięciu kotwic przez statki. Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez mpruszek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 cz.3 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 cz.4 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 ostatni 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Super screeny. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Każdy ma swój kawałek Odry i swoje wraki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 @mpruszek to z Solixa G2? W cz. 4 na 3 zdjęciu chyba piękne sandacze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Kozak zapisy robi robotę solix. Kasa już odkłada się. Piękne zapisy sandala i kijanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Panowie to "stary" poczciwy helix mega si gn2 Czy sandacze ? nie wiem. Ryby nie wyjęte. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Pięknie rozpracowałeś tego helixa. A jak z przejrzystością wody w momencie tych zapisów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Teraz woda na Odrze w Szczecinie jest pełna glonów, pełno syfu. Wczoraj w nocy woda wręcz stała w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Teraz woda na Odrze w Szczecinie jest pełna glonów, pełno syfu. Wczoraj w nocy woda wręcz stała w miejscuZapisywałeś może loga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 stałem za węgorzem, echo zostało na lądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jose Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Cześć KoledzyPytanie wędkarza bardzo słabo obeznanego z echosondą (ta jest moja pierwsza). Czy to ewidentne uszkodzenie przetwornika, czy samej echosondy? Czy może trudno stwierdzić na podstawie zdjęcia? Echosonda Garmin Striker Plus 7sv.Wczoraj po uruchomieniu na łódce pojawiło się coś takiego jak na zdjęciu. Nie pomogła zmiana ustawień, reset do ustawień fabrycznych, sprawdzanie kabli, połączeń i inne tego typu, standardowe procedury. Echosonda pokazywała jakieś z kosmosu dane, np. na trzymetrowej wodzie głębokość 30-50 metrów, albo temperaturę wody 29 stopni, co w Szwecji nie jest rzeczą często spotykaną, szczególnie we wrześniu Zdjęcie ekranu zrobiłem już w domu, ale tak samo, lub podobnie wyglądało to na wodzie.Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jose Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Dodam, chociaż nie wiem, czy to ma znaczenie, że po powrocie do domu zaktualizowałem oprogramowanie echosondy. Zdjęcie zrobiłem już po aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 napisz do garmina może pomoga. A tak się spytam czy te kable z tyły echa nie można pomylić miejscami ? ja ostatnio miałem akcje w swoim 7plusie SV wypływam wszystko podłączone włączam a tam nic za przeroszeniem wielki UJ nie włancza mi się echo, mysle no połowione zjebało sie a sie okazało że 1 wtyczka sie sama wycisneła z gniazda. Wcisnąłem i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi