Skocz do zawartości
  • 0

Interpretacja obrazu echosondy

termin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie po pierwszym pływaniu jeszcze więcej niewiadomych... Podpowiedzcie czy dobrze myśle...

Fotka nr 1? Woda trochę zakwitła i echo wyłapuje syf i inne zielone rzeczy?

post-59720-0-61803600-1601302128_thumb.jpg

Nr 2 ? Ikony ryb włączyłem na próbę i czy to faktycznie one?

post-59720-0-65627400-1601302143_thumb.jpg

Nr 3 ? Tak CV obrazuje roślinność na dnie?

post-59720-0-54558400-1601302156_thumb.jpg

• 0

Wszystko zalezy od ustawien czulosci etc. Mi sie wydaje, ze na 3ciej  to moga byc ryby - moj garmin nieraz sie gubi i potrafi "zgubic dno" jak znajde duza lawice (czulosc mam na "auto low" i nizej nei znalazlem) - ja tam jak po kilku rzutach nie zlapie lodygi to uznaje, ze to ryby.

• 0

Maciek , ten screen to taki mocno "anatomiczny", czy tylko mi się kojarzy  :D ? A z prądem , a właściwie jego brakiem , miałem przygodę w mijającym tygodniu . W normalnym układzie ładuję moją baterię co cztery wypłynięcia i jest OK . Tym razem nie wziąłem poprawki na mocne wiatry i huragany,  z którymi walczyłem ostatnio . Kończąc łowienie chciałem jeszcze zrobić jedną miejscówkę już praktycznie po ciemku . Spływając do przystani pomyślałem , że chyba za szybko płynę,  bo gdyby tak zabrakło prądu ... I w tym momencie odcięcie i błoga cisza . Jest zupełnie ciemno , do celu jakieś 100 metrów a ja bez wioseł oczywiście  B)  :rolleyes: . Szczęśliwie mój przystaniowy był na miejscu i akcja ratunkowa się w pełni powiodła . 

Takie uroki litu , brak zwiastunów końca pracy i trzeba uważać . 

Edytowane przez malinabar

• 0

Maciek , ten screen to taki mocno "anatomiczny", czy tylko mi się kojarzy  :D ? A z prądem , a właściwie jego brakiem , miałem przygodę w mijającym tygodniu . W normalnym układzie ładuję moją baterię co cztery wypłynięcia i jest OK . Tym razem nie wziąłem poprawki na mocne wiatry i huragany,  z którymi walczyłem ostatnio . Kończąc łowienie chciałem jeszcze zrobić jedną miejscówkę już praktycznie po ciemku . Spływając do przystani pomyślałem , że chyba za szybko płynę,  bo gdyby tak zabrakło prądu ... I w tym momencie odcięcie i błoga cisza . Jest zupełnie ciemno , do celu jakieś 100 metrów a ja bez wioseł oczywiście  B)  :rolleyes: . Szczęśliwie mój przystaniowy był na miejscu i akcja ratunkowa się w pełni powiodła . 

Takie uroki litu , brak zwiastunów końca pracy i trzeba uważać . 

Bartek, właśnie dla tego go wrzuciłem. Ryby zrobiły mnie w .....a więc pasował jak ulał ;)

• Like 1

• 0

Ja przygotowałem się na obejście BMS (imbusik, kluczk i oka z Andersonem), żeby te 100m dociągnąć. Uruchamiałem też z lifepo4-15Ah , Mercurego 60 EFI, udało się, więc zabieram na wypadek zgonu głównego aku w morze.

• 0

Takie obrazki, na jeziorze jest miejscami sporo takich dołków jak na dole , co to może być miesca po tarle sandacza?

attachicon.gif Bez tytułu2.jpg

Ostatnio też mialem podobny zapis i sie nad tym zastanawiałem i nie wiem czy mam problemy z widzeniem czy co. Jedna strona sonaru pokazuje kamienie a druga dołki. Wątpię żeby było takie dno.

Pozdrawiam Piotrek S.

• 0

Takie obrazki, na jeziorze jest miejscami sporo takich dołków jak na dole , co to może być miesca po tarle sandacza?

attachicon.gif Bez tytułu2.jpg

Miałem dokładnie takie same odczyty rok temu wiosną, wklejałem je. Do dziś niezweryfikowane. 

post-55901-0-73614300-1602502740_thumb.png

• 0

Jezeli to plycizna to w lato można to zweryfikować. Jak u siebei znajdę takie zapisy to będę nurkowal i okaze się

Marcin,  chodzi o to, by załoganta tych dziur pochwycić ;) Sandacz będzie tam wiosną, karp cały rok poza rójką ochotki się nią karmi.