termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 WitamU mnie na jeziorze też są takie dziury, ale sandaczy tam nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Marcin ,u mnie na ok 2m, tam max 4m jest. Woda mętna od torfu, sandacze tam są nadal , ale nie wiem czy to ich robota.No to u mnie podobnie , tyle że około 2.5m są te dziury a max głębokość to 3.8m. Więc głębokość ta sama i sandacz tam występuje licznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 No to pptencjalne miejsce na gniazda sandacza. Ale co powoduje takie dolki ? Czy sandacze az tyle dolkow tworza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 To najprawdopodobniej dołki po gniazdach sandaczay, w czerwcu często jeszcze widać jak stoją w nich ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 To nie są dołki po gniazdach sandaczy,to pozostałości po żerowaniu Białorybu,sandacz robi dość duże kratery,poniżej wrzucam taka "bazę" snadaczowa,nawet można policzyć ile sztuk jest aktualnie na miejscówce:) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rakso147 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Witam. Jestem nowym uzytkownikiem deepera chirp+. Czułośc ustawiona na 65-70%.Widzi ktoś w tym gąszczu drobnicy okonie lub szczupaki? Ew inne drapiezniki O ile szczupaka jako tako na czuja jestem w stanie rozpoznać tak z okoniem dużo cięzej Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Na obrazie z 2d nie rozroznisz gatunku ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rakso147 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Na obrazie z 2d nie rozroznisz gatunku rybyWiem, ze nigdy nie będzie 100% pewności, ale chodzi mi bardziej o to gdzie w takiej ławicy ewentualnie szukać drapieżników, pewnie są osoby, które maja już doświadczenie i wprawne oko coś moze dostrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 W ławicy, pod ławicą, nad ławicą, obok ławicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 dokladnie tak jak kolega wyzej napisal...obstawiam ze ta lawica nie ciagnie sie kilometrami takze pozostaje tylko obadanie czy cos sie kreci i gryzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Na obrazie z 2d nie rozroznisz gatunku ryby Eeee tam , są fachmany co rozróżniają 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 W ławicy, pod ławicą, nad ławicą, obok ławicy.Obok ławicy może sobie leszczyk stać albo inny Karp i się przyglądać na płotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radim_78 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Myślicie,że może to być sielawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Termoklina [emoji2][emoji2] Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radim_78 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Mówisz poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 (edytowane) Na dużej powierzchni jeziora na 12-15m głębokości to widziałeś? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Października 2020 przez mercoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radim_78 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Jak widać.Głębokość 20m,a ten ślad na 12-15m,ciągnęło się ok.200-300m.W innym miejscu podobny zapis,też na ok.20,ale już blisko dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Jak widać.Głębokość 20m,a ten ślad na 12-15m,ciągnęło się ok.200-300m.W innym miejscu podobny zapis,też na ok.20,ale już blisko dna.Według mnie to plankton, bo termoklina jest cieńsza, ale oczywiście mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Dla mnie to nie ryby, tylko warstwa wody o innej gęstości/temperaturze. Pewnie na całej długości było tak "równo odcięte" od góry. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Według mnie to plankton, bo termoklina jest cieńsza, ale oczywiście mogę się mylić.Jednak sądzę, że termoklina bo równo w dół spada siła sygnału. Za idealne odcięcie. Termoklina może mieć ponad 10m grubości, ale może mieć 0.5m. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Jednak sądzę, że termoklina bo równo w dół spada siła sygnału. Za idealne odcięcie. Termoklina może mieć ponad 10m grubości, ale może mieć 0.5m. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaFakt, natura takich prostych linii nie lubi za bardzo. Termometr albo kamera podwodna może dać odpowiedź. Dziś pisałem na FB, ze kiedyś zimą opuszczałem kamerę w taką zupę i drobiny planktonu mocno świeciły się w IR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Stajesz, opuszczasz kotwicę na tą samą głębokość, jak się zapis opuszcza to ławica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 To nie są dołki po gniazdach sandaczy,to pozostałości po żerowaniu Białorybu,sandacz robi dość duże kratery,poniżej wrzucam taka "bazę" snadaczowa,nawet można policzyć ile sztuk jest aktualnie na miejscówce:)Te gniazda nie są aż takie duże, tu filmik który pomoże trochę w zobrazowaniu jak wyglądają gniazda https://youtu.be/UifJzbZU5hU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Wielkość raczej będzie w zależności od wielksoci osobnika w gnieździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 To raz Marcin,a dwa bardzo ważny aspekt,zależy ile lat już ma gniazdo mysle ze im więcej tym jest większe,na filmie to jest jakiś staw hodowlany o niewielkiej powierzchni,nie wiem czy ma to związek ale to też jakeis odstępstwo od "normy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi