Skocz do zawartości
  • 0

Interpretacja obrazu echosondy

termin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Marcin ,u mnie na ok 2m, tam max 4m jest. Woda mętna od torfu, sandacze tam są nadal , ale nie wiem czy to ich robota.

No to u mnie podobnie , tyle że około 2.5m są te dziury a max głębokość to 3.8m. Więc głębokość ta sama i sandacz tam występuje licznie

• 0

Witam. Jestem nowym uzytkownikiem deepera chirp+. Czułośc ustawiona na 65-70%.

Widzi ktoś w tym gąszczu drobnicy okonie lub szczupaki? Ew inne drapiezniki ;)

O ile szczupaka jako tako na czuja jestem w stanie rozpoznać tak z okoniem dużo cięzej ;) Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.

post-69843-0-12064600-1602590519_thumb.png

post-69843-0-31523700-1602590552_thumb.png

post-69843-0-13056300-1602590566_thumb.png

• 0

Według mnie to plankton, bo termoklina jest cieńsza, ale oczywiście mogę się mylić.

Jednak sądzę, że termoklina bo równo w dół spada siła sygnału. Za idealne odcięcie. Termoklina może mieć ponad 10m grubości, ale może mieć 0.5m.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 0

Jednak sądzę, że termoklina bo równo w dół spada siła sygnału. Za idealne odcięcie. Termoklina może mieć ponad 10m grubości, ale może mieć 0.5m.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Fakt, natura takich prostych linii nie lubi za bardzo. Termometr albo kamera podwodna może dać odpowiedź. Dziś pisałem na FB, ze kiedyś zimą opuszczałem kamerę w taką zupę i drobiny planktonu mocno świeciły się w IR

• 0

To nie są dołki po gniazdach sandaczy,to pozostałości po żerowaniu Białorybu,sandacz robi dość duże kratery,poniżej wrzucam taka "bazę" snadaczowa,nawet można policzyć ile sztuk jest aktualnie na miejscówce:)

Te gniazda nie są aż takie duże, tu filmik który pomoże trochę w zobrazowaniu jak wyglądają gniazda

https://youtu.be/UifJzbZU5hU

• Like 1