Skocz do zawartości
  • 0

Interpretacja obrazu echosondy

termin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hb w apexie ma wyjście hdmi i będzie można przechwycić obraz

Tak, ale póki co daleka droga, bo ich nie ma praktycznie na rynku, poza tym nie mój tier finansowy ;)oby były i oby ktoś pokazał jak tam wygląda jakość fullhd i czy faktycznie będzie increase SI

• 0

Dzis testowalem pionierski system 360 dla Lowrance, Tworca jest kolega forumowy Maciej_K. Zasieg i obrazowanie takie same jak na zwyklym SI. W koncu na postoju wiadomo o co chodzi:) Pelene odswiezanie trwa okolo 30 sekund. Do pracy wymagana siec nmea , point 1 oraz tradycyjny przetwornik z SI - 3w1/2w1/tt/3d/lss2 co tam kto ma.  Takze dzieki towarzyszu Macku za machine, dzis juz pierwsza rybe namierzylo i zlowilo :)

post-55026-0-39653200-1624819629_thumb.png

post-55026-0-61647100-1624819637_thumb.png

• Like 3

• 0

Dzis testowalem pionierski system 360 dla Lowrance, Tworca jest kolega forumowy Maciej_K. Zasieg i obrazowanie takie same jak na zwyklym SI. W koncu na postoju wiadomo o co chodzi:) Pelene odswiezanie trwa okolo 30 sekund. Do pracy wymagana siec nmea , point 1 oraz tradycyjny przetwornik z SI - 3w1/2w1/tt/3d/lss2 co tam kto ma.  Takze dzieki towarzyszu Macku za machine, dzis juz pierwsza rybe namierzylo i zlowilo :)

Popraw Adamie- twórcą są koledzy z Rosji. Ja mam z nimi kontakt i podzieli się patentem. Generalnie przydatna sprawa ale roboty  z tym sporo no i trzeba się pogodzić z pewnymi niedogodnościami, bo to jest sprzęt, który nie jest dedykowany od producenta, tylko twórcze wykorzystanie możliwości ekranów od Navico. 

• Like 1

• 0

Kolega utopił silnik, coś tam popróbowaliśmy poszukać moim carbonem i jedyne co znaleźliśmy to coś takiego - silnik 4t 25km . Jak się na to zapatrujecie

attachicon.gif IMG_20210630_233012.jpg

przy dużej wyobraźni widać ,że odpalony jeszcze po dnie jechał . :D :D :D . Ale to tylko moja mocno walnięta interpretacja  ;) :P

• Like 2

• 0

przy dużej wyobraźni widać ,że odpalony jeszcze po dnie jechał . :D :D :D . Ale to tylko moja mocno walnięta interpretacja ;) :P

No właśnie wszystko się zgadza, że to jest to miejsce, spadł odpalony na pół gazu więc mógł tam sobie jeszcze popłynąć trochę. Ale równie dobrze może to być jakaś kłoda, co mnie zastanawia to skala czy możliwe jest to że to silnik. Niestety jest to w rzece, woda jest mętna

• 0

No właśnie wszystko się zgadza, że to jest to miejsce, spadł odpalony na pół gazu więc mógł tam sobie jeszcze popłynąć trochę. Ale równie dobrze może to być jakaś kłoda, co mnie zastanawia to skala czy możliwe jest to że to silnik. Niestety jest to w rzece, woda jest mętna

Masz loga? Dobrym softem otworzę i może coś więcej się uda wypatrzyć

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• 0

Niestety nie zrobiłem logów , mam tylko pozycję i screenshoty. Jak myślisz ten przedmiot nie jest za duzy jak na silnik? Bo kształt i miejsce gdzie spadł się zgadza

Wiesz, ja tam nie widzę nic kompletnie. Nie masz w okolicy jakiegoś zaprzyjaźnionego karpiarza z kamerą podwodną?

• Like 1

• 0

Wiesz, ja tam nie widzę nic kompletnie. Nie masz w okolicy jakiegoś zaprzyjaźnionego karpiarza z kamerą podwodną?

Też tak uważam. Z lewej strony chyba silnik robi zakłócenia i jakość słabsza. Przydałby się też inny kontrast bo nic nie widać.

Pozdrawiam,

Piotrek

• 0

Taki zapis, w takiej odległości od brzegu.

Ciekawe co to może być.

Patrząć na obie foty od Ciebie to tak: jest to w okolicy ok. 20m od lódki, czyli być może przy samym brzegu, tak by wykazywało pierwsze foto. Patrząc na pierwsze foto i na konstrukcję tam postawioną, to myślę że budowlańcom do wody wpadła jedna konstrukcja tego betonowego ogrodzenia i wbiła się w dno podstawą do góry

• Like 1