termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Czy dobrze kombinuje, że przyczyną stanu że obraz z lewej burty jest znacznie ciemniejszy od widoku po prawej burcie jest fakt że głębokość wody na lewo od kierunku przemieszczania się łodzi gwałtownie się zwiększa. A może jest tego inna przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Jeśli kolumna silnika nie zasłania i wcześniej było ok to tak ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Czy dobrze kombinuje, że przyczyną stanu że obraz z lewej burty jest znacznie ciemniejszy od widoku po prawej burcie jest fakt że głębokość wody na lewo od kierunku przemieszczania się łodzi gwałtownie się zwiększa. A może jest tego inna przyczyna? 03NOV19_0637_00.jpgPaweł, ale tam widać ryby po tej ciemnej stronie mocy, a to może oznaczać, że jednak stopa silnika zasłania lewą stronę SI. Btw, też mam gt30 i powiem, że nawet, nawet daje obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Jeśli kolumna silnika nie zasłania i wcześniej było ok to tak Paweł, ale tam widać ryby po tej ciemnej stronie mocy, a to może oznaczać, że jednak stopa silnika zasłania lewą stronę SI. Btw, też mam gt30 i powiem, że nawet, nawet daje obraz. Trafne i celne spostrzeżenia.Dziękuje i pozdrawiam - Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 choinka.jpg Mega kartka świąteczna. Maciek gratuluje pomysłu Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 (edytowane) Polecam film, można zweryfikować swoją wiedzę na temat tego co pokazuje nasze echo.https://youtu.be/B3jjfniVRpM Edytowane 14 Stycznia 2022 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 https://www.youtube.com/watch?v=O7KXhXiGEwo Polecam pozostałe filmy tego szweda. Łeb urywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Szweda? Co nie zmienia faktu, że filmy klasa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Węgier.Pisałem z gościem trochę za pomocą translatora bo nie rozumiałem co on mówi na swoich filmach a napisów nie ma.Obiecał wtedy wersję angielską i słowa dotrzymał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Ongiś Cezary Karpiński rysował sprawy obrazowania echosondy, chyba na kanale Kowalczyka się to pojawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Węgier.Pisałem z gościem trochę za pomocą translatora bo nie rozumiałem co on mówi na swoich filmach a napisów nie ma.Obiecał wtedy wersję angielską i słowa dotrzymał.YT tlumaczy każdy film w którym gość Mówi wyraźnie w swoim języku. Jako że z językami jestem na bakier ogladam tak bardzo dużo filmów. Najwięcej ruskich itp. Nie musi być wersja angielska. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Stycznia 2022 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 YT tlumaczy każdy film w którym gość Mówi wyraźnie w swoim języku. Jako że z językami jestem na bakier ogladam tak bardzo dużo filmów. Najwięcej ruskich itp. Nie musi być wersja angielska. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Super.Włącz proszę wiec translację w filmie poniżej. Ewentualnie napisz do autora i mu wytłumacz że niewyraźnie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Piotr, dawaj lepiej coś spod lodu.Brałeś lvs na twardą wodę? Ja pewnie u siebie nie doczekam się lodu, a czekam jak mało kiedy, a tu lipa, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Maciek, byłem jak pisałem wcześniej, od tamtej pory nie dane mi było. LVS nie brałem i brał nie będę za dużo gratów aby to ciągać ze sobą, box, ekran 12" (bo taki mam) i większe zasilanie bo to jednak zima.Z plotek wiem że jest różnie, a większość przestała ryzykować, a niektórzy wręcz wrócili do łódek na głębszych jeziorach, nawet ja zaczynam myśleć aby wyciągnąć już umytą i przygotowaną na maj łajbę, Jak mnie tak dalej będą koledzy kusić to tak zrobię. Mam pewien plan mini z Panoptixem na lód, tylko to inwestycja by musiała być, a nie wiem czy jest sens, przy obecnych zimach.... Choć gdzieś tam w długoterminowej.. tfu tfu oby nie zapeszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Trochę ryb w nowym kolorze sonaru bocznego dla FS, HDS Carbon i Live- czyli nr. 11. Te największe ryby ok 1m mają. Karpie albo tołpygi, bo nic większego u mnie nie pływa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 aż miło popatrzeć na takie odczyty w zimowy czas..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 To skutki zapisywania danych sonarowych- logów. Można potem nacieszyć oko, sprawdzić co żyje w wodzie. U mnie to pochodna robienia map. Te zapisy są akurat sprzed 2 tygodni, bo jeszcze nie zamarzło po brzegach i można było się zwodować, popływać na małym mrozie, pogapić się w ekran i planować nowy sezon na tej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Matteoo, mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Edytowane 4 Marca 2022 przez Maciej_K 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Maciek, no normalnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Maciej Ty to jesteś gość !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Maciek, są na youtube amerykańskie filmy k sonarach. Uważam, że jeżeli zrobisz materiał poglądowy dla początkujących, czyli gdzie jest łódka a ile od łodki dane miejsca na ekranie to amerykanie mogą zapomnieć o polskich widzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Maciek, są na youtube amerykańskie filmy k sonarach. Uważam, że jeżeli zrobisz materiał poglądowy dla początkujących, czyli gdzie jest łódka a ile od łodki dane miejsca na ekranie to amerykanie mogą zapomnieć o polskich widzach.Tutaj masz w Lowrance dwie opcje- włączasz sobie linie podłużne w sonarze bocznym i masz namiar- ale psuje to widoki, a druga opcja- to użycie widoku mapki i sonaru jednocześnie- tagujesz obiekt na sonarze bocznym i pojawia się on tobie także na widoku mapki= względem aktualnej pozycji łodzi. W sumie, kosztem nieco niższej jakości sonaru bocznego można to zrobić inaczej jeszcze- na mapie , ale to może w jednym z następnych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) Z dzisiejszego KSW sonarowego: Solix10 vs. GPSmap 923 xsv i GT56. Dzięki @siarq A tutaj raw data: https://drive.google.com/drive/folders/1Sc5-j-Csj0mxp_eGG8cn9qsLxTVfWfpB?usp=sharing Edytowane 13 Marca 2022 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Nie śledzę nowinek technologicznych w popularnych brandach ale widzę że Garmin nie próżnował i w dużej części lekcje odrobił.Oba obrazy dla mnie mocno porównywalne. Kolor w Graminie niebiesko-żółty to efekt odwróconych kolorów w edytorze? Czy nowe urządzenia moją dodane nowe palety kolorystyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adis Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) Dzięki Maćku.Co dla niektórych to może być spore zaskocznie:) A na kanale Maćku pojawi się jakiś material z tego porównania ? Edytowane 14 Marca 2022 przez adis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi