termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Co myślicie?Już na powierzchni :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Czarna Perła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Raczej Latający Holender . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Dla podbicia wątku- jeden przetwornik -3 częstotliwości na sonarze bocznym- w trybie auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Miękkie dno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Miękkie dno ?Tak, jedno z moich jezior , no i woda zimna, bo to z grudnia jest screen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 WitamPanowie potrzebuje podpowiedzi co trzeba zrobić abym mógł w Lowrance narysować sobie mapę od nowa ponieważ nałożyły mi się dane z jednego roku z drugim gdzie poziomy wody były różne. Mapa wygląda teraz dziwnie, wiecie o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 WitamPanowie potrzebuje podpowiedzi co trzeba zrobić abym mógł w Lowrance narysować sobie mapę od nowa ponieważ nałożyły mi się dane z jednego roku z drugim gdzie poziomy wody były różne. Mapa wygląda teraz dziwnie, wiecie o co chodzi.Usunąć pliki z karty sd Genesis live i zacząć od początku .poza tym włączyć zapis loga sonaru i nagrywać sl3 , bo z tego można zrobić mapę niezależnie od poziomu wody. Pliki stare z Genesis skopiuj na komputer i wyślij mi, zerkne do nich czy da się uratować coś i przerobić mapę normalną, czyli at5 Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Ok dziękuję.Jak wrócę znad wody postaram się to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Nie ogarniam obrazów za bardzo. Pomoże mi ktoś? Jest na tych fotach 100% drapieżnik ?1)2)3)4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Wszystkie zrzuty przy prędkości 0 , absolutne nie dają żadnego pola do sensownej interpretacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 (edytowane) Wszystkie zrzuty przy prędkości 0 , absolutne nie dają żadnego pola do sensownej interpretacji ??? To jaką mam mieć prędkość do interpretacji ???Główny problem jest taki , że w odach na których pływam coś tam widzę przy małej prędkości (i tak pływam na elektryku do 6,15km/h). Widzę ławice. Widzę to co powyżej ale "dużych łuków" grubych linii pod łodzią NIE WIDZĘ. Tzn. nie jestem w stanie "stanąć łódką sandaczowi na łbie" jak do vertikala. Edytowane 17 Lipca 2022 przez Jacky X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Na pewno musisz się przemieszczać, przy prędkości zbliżonej do zera ukleja narysuje Ci łuk na cały ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Pierwszy zrzut ewidentny drapieżnik ale co to już musisz złowić żeby dowiedzieć się co w wodzie pływa. Tak czy inaczej miarodajne odczyty są poruszając się. Chociażby 1-2km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 2703tomi Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Pierwszy zrzut ewidentny drapieżnik ale co to już musisz złowić żeby dowiedzieć się co w wodzie pływa. Tak czy inaczej miarodajne odczyty są poruszając się. Chociażby 1-2km/h. Pierwszy obraz - to szczupak. Wyraźnie (aż mnie bardzo dziwi) widać głowę po lewej, ogon po prawej i charakterystyczny kształt tułowia szczupaka. Trochę dziwne te zrzuty ,jak z katalogu reklamowego echosond. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Pierwszy obraz - to szczupak. Wyraźnie (aż mnie bardzo dziwi) widać głowę po lewej, ogon po prawej i charakterystyczny kształt tułowia szczupaka. Trochę dziwne te zrzuty ,jak z katalogu reklamowego echosond.Jak wróż Maciej. Zerowa predkość i klasyczny zapis szczupaka.Gratuluję fantazji i dealera Edytowane 18 Lipca 2022 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 2703tomi Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Jak wróż Maciej. Zerowa predkość i klasyczny zapis szczupaka.Gratuluję fantazji i dealera Ironia, cynizm, czy chcesz adres dealera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GalaktycznyWojownik Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Jak wróż Maciej. Zerowa predkość i klasyczny zapis szczupaka.Gratuluję fantazji i dealera Gdyby jeszcze to był boczniak.... Na 2D jak kolega wspomina, ekran staję się kryształową kulą.... Tutaj screen z zerową prędkością i szczupakiem w tle na bocznym, ..... a drugie sam nie wiem, mi to nawet przypomina człowieka Edytowane 18 Lipca 2022 przez GalaktycznyWojownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 2703tomi Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Panowie, po co bić pianę. Dla mnie wszystkie te zrzuty są przynajmniej dziwne. Padło pytanie com to za ryba to odpisałem -bardzo przypomina szczupaka. Chyba nie trzeba mieć tyle wyobraźni, aby dostrzec podobieństwo. Inna sprawa, czy na tym obrazowaniu i na postoju taki obraz jest w ogóle możliwy. Dlatego, jak wspomniałem zrzuty są jakby nie z tej planety.Tyle w temacie i darujmy sobie insynuacje o zażywaniu środków odurzających czy psychotropowych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Gdyby jeszcze to był boczniak.... Na 2D jak kolega wspomina, ekran staję się kryształową kulą.... Tutaj screen z zerową prędkością i szczupakiem w tle na bocznym, ..... Zapis historyczny na bocznym u Ciebie ewidentnie i może to być szupak. A u kolegi wygląda na @Jacky X dziwna ta prędkość 0 i trzy takie rzuty. Demo szło raczej @Jacky X - zacznij od tego Edytowane 18 Lipca 2022 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 PIWO DLA WSZYSTKICH (już wyjaśniam) Mam echo i pływam z nim już dosyć długo. Szukam ciekawych miejsc, rantów, górek , wiadomo. Ale nie mogę znaleźć drapieżników choć je łowię sporadycznie. Już byłem sfrustrowany , albo złe ustawienia albo ja nie umiem. Ale jak mi napisaliście , że to szczupak to bardzo się ucieszyłem. Z tym konkretnym nie mieliśmy kontaktu innego niż wiązka sonaru ale inny którego mi się wydawało, że widzę na echu wziął.Jak ktoś napisał , że to wygląda jak z katalogu czy reklamy echa to mnie to "połechtało" a prawie chciałem ustrojstwo wyrzucić Naprawdę mam wędkarską satysfakcję. Podwójną bo ten 50+ o którym piszę powyżej wrócił do wody. PS. Jesli uda mi się zrobić jakieś ciekawe zapisy to na pewno jeszcze poproszę o pomoc bo "cienki bolek" jestem z echa choć trochę mi się rozjaśnia. Największa trudność to identyfikacja ryb zwłaszcza, że jak pisałem zabogato to w wodzie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 (edytowane) Zapis historyczny na bocznym u Ciebie ewidentnie i może to być szupak. A u kolegi wygląda na @Jacky X dziwna ta prędkość 0 i trzy takie rzuty. Demo szło raczej @Jacky X - zacznij od tego Witaj. Na pewno nie jest to żart z mojej strony ani żadna prowokacja. Nawet nie wiem , że moje echo ma jakieś demo. Na pewno miałem prędkość zero, godzina, temperatura, głębokość się zgadza i pływałem sobie od rana jak zawsze i nic nie grzebałem w menu. Aż z ciekawości sprawdzę czy moje echo ma demo i jak działa. Acha i mam świadka Edytowane 18 Lipca 2022 przez Jacky X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 (edytowane) Upały- więc termoklina i oksylina widoczne jak na dłoni. 6,5m termoklina a od 7 praktycznie nie ma życia - tam też nie ma tlenu, co potwierdził doktor miernikiem podczas próbkowania dna- gdy opracowywaliśmy batymetrię Kiekrza jako wstęp do projektu badawczego tego jeziora. Edytowane 23 Lipca 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Ważne.Panowie, nie powinienem być może tego pisać, ale... no właśnie. Dałem ogłoszenie iż kupię silnik elektryczny i na moje ogłoszenie odpowiedział Maciej_K. Podobno na Kiekrzu zapierniczyli mu akumulator. Ten facet robi dla nas mega robotę i nie widzę innej możliwości jak trzeba po prostu mu pomóc. Wyprzedaż którą chce zrobić aby kupić nowy aku moim zdaniem jest wersją ostateczną. Jeżeli ktokolwiek ma jakiś pomysł, a najlepiej administratorzy, to czekam na propozycje. Maćku przepraszam, że tak bez rozmowy z Tobą takie ogłoszenie, ale myślę, że byś się nie zgodził. Najlepiej by było trafić złodzieja, ale pomagamy wielu a tego faceta na wyprzedaży zostawić nie można. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Akumulator będzie ogarnięty w przyszlym tygodniu , jak dojdą do mnie graty. Dostanie w cenie bez żadnego zarobku z mojej strony 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi