Skocz do zawartości
  • 0

Interpretacja obrazu echosondy

termin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Głębokość dość spora jak na Wisłę w Krakowie.Prędkość pontonu ok 1,5-2km.Zauważcie że na górnym obrazie na tym cieniu przy dnie jest jaśniejsza plamka,jakby pęcheż pławny.Cień jest niebieskawy ,to znaczy że jest miękki jeżeli przyjmiemy że sondy Lowrance pokazują przeszkody miękkie(tak podobno jest)na niebiesko a całe dno jezt żółte czyli twarde.To faktycznie prawdopodobnie duża ryba..

• 0

yyyyyy... Czy ja wiem...

Głębokość dość spora jak na Wisłę w Krakowie.Prędkość pontonu ok 1,5-2km.Zauważcie że na górnym obrazie na tym cieniu przy dnie jest jaśniejsza plamka,jakby pęcheż pławny.Cień jest niebieskawy ,to znaczy że jest miękki jeżeli przyjmiemy że sondy Lowrance pokazują przeszkody miękkie(tak podobno jest)na niebiesko a całe dno jezt żółte czyli twarde.To faktycznie prawdopodobnie duża ryba..

Yyyyy..... Pęcherz?  No weź... Kuźwa, muszę sprzedać swoje echo i kupić coś tańszego, bo widocznie moje nie ogarnia.

Ale że ryba spora - możliwe. Że nie spora, ale mała też mozliwe.

A jak miałeś ustawione odświeżanie echa? 

• 0

Chciałbym ci powiedzieć coś więcej ale naprawdę nie potrafię. Zacząłem przeglądać te logi z powodu jednego dziadka z którym rozmawiałem przed wczoraj ,wspomniał mi coś o rurze która przechodź głęboko pod droga i łączy dwa jeziora ,przy tym właśnie miejscu trafiają się duże ryby tak twierdz które czekają wlasnie przy niej ( nie ma tam żadnej pompowni itd zwykła droga,później może więcej zdjęć wrzucę)

Ten starszy pan ma 75 lat dalej wędkuje ale jego wiedza tkwi właśnie z tego ze całe życie tam wędkuje i mieszka nie używa żadnych wyszukanych sonarow jak my teraz może jakiś podstawowy posiada

Z drugiej strony wydaje mu się ze płynąłem za daleko od drogi żeby ta rura tyle wystawała w głąb jeziora to raz,a dwa nie zabardzo łącza się dwa najgłębsze miejsca pomiędzy droga. Pomyślałem ze ta rura dała taki cień ale tez mi to do końca nie pasuje.

• 0

Witam , mam pytanko jak zinterpretować niniejszy obraz co oznacza ten kolor zielony i czerwony ?? wedlug rozumowania zielony to jakaś roślinnośc a czerwony ? 

i tak w ogole mam kilka pytań odnosnie echo tf500 , pomoze ktos jak go chwile pomęcze na priv ?

<a href=https://zapodaj.net/e452e4ff28ff0.jpg.html>echo.jpg</a>

• 0

Czerwony to dno i jego rodzaj jak dla mnie raczej miękkie bo mało żółtego koloru który w większości echo oznacza twarde podłoże ustaw zakres głębokości na auto to będzie to lepiej widać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez lamiglas87

• 0

Witam , mam pytanko jak zinterpretować niniejszy obraz co oznacza ten kolor zielony i czerwony ?? wedlug rozumowania zielony to jakaś roślinnośc a czerwony ? 

i tak w ogole mam kilka pytań odnosnie echo tf500 , pomoze ktos jak go chwile pomęcze na priv ?

<a href=https://zapodaj.net/e452e4ff28ff0.jpg.html>echo.jpg</a>

gdybac to mozna, ja bym Ci polecil wziasc instrukcje od tej maszyny i sprawdzic jaki kolor jest przypisany do dna twardego ,a jaki do miekkiego...Nigdy sie nie spotkalem z ta firma . wiekszoc uzytkownikow bazuje na firmach znanych jak humminbird , garmin, lowrance czy rayimarine.

• Like 1