termin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 A nie jest tak że w osi pionowej wielkość/długość obiektów będzie zależna od prędkości łodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Może to być ryba, akurat długość jest ciężka do określenia. Zależy przede wszystkim od prędkości płynięcia łodzi, a ta była bardzo niska.Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 może to ładny sum u mnie na helixie 10tce metrowe krokodyle to na sondzie 1cm kreseczka mowiac na SI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Na moje to łódka jest, praktycznie nie ma cienia po obiektem- jakby częściowo w dnie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 cokolwiek by to nie bylo na dnie , to na 800khz + chirp to jakoscia nie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Ryba czy przeszkoda ? IMG_20180811_204538.jpg Wygląda jak zatopiony kajak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 moze to wieloryb :-D A tak na poważnie to tak jak wyżej prawdopodobieństwo jest wieksze ze to łódka niż ryba. napłyń jeszcze raz jak bedziesz mial taka okazje z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 cokolwiek by to nie bylo na dnie , to na 800khz + chirp to jakoscia nie powalaOgraniczenie forum do 2mb robi swoje , musiałem zredukować rozdzielczość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Jestem świeżym użytkownikiem Garmin DV70. I zielonym jak szczypiorek Co ja patrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Nic ciekawego :-)O góry gazy idące z dna, na dole jakiś kamień czy korzeń, alp po prostu coś. Naplyń z innych stron. Dziwne że nie ma przy tym ryby. Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Nic ciekawego :-)O góry gazy idące z dna, na dole jakiś kamień czy korzeń, alp po prostu coś. Naplyń z innych stron. Dziwne że nie ma przy tym ryby. Pięknie dziękuję. Dopiero się uczę. 1) W ogóle jakbym mało ryb(łuków) widział na 5 godzin pływania. Spróbuję wrzucić zdjęcie konfiguracji. 2) Z tym zdjęciem nr2 to o tyle dziwna sprawa, że byliśmy zakotwiczeni. No może nie na sztywno(jedną kotwicą) ale nie było wiatru i krótkim czasie się to przemieściło. Ale jak mówię to moje początki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) O tej porze roku i przy tych temperaturach, zakwicie, szukasz ryby na zbyt małej głębokości. U mnie ryby siedzą na 6-8 metrach. Wszystko gnije od spodu, a u góry nie ma tlenu. Jeśli dryfowałeś nad tym czymś, to może być coś małego nawet. Na obraz echo, który widzisz, wpływa wiele czynników. Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 killer zander Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Są zbiorniki gdzie 2 metry wody to już głęboka woda a 3 metry to Max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Nawet nieopodal siebie mam taką kałuże że 80ha gdzie jest 1 dołek 2.3m a reszta 1.8-2m... osobiście nie lubię w takich Nieckach lowic Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 killer zander Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Jestem użytkownikiem lowrance hds pierwszej generacji od ośmiu lat. Posiadam przy niej przetwornik 50/200czyli morski z bardzo wąskim stożkiem i cóż mogę powiedzieć to co pod wodą to na ekranie. Leszcze lub karpie są obrazowane jako okrągłe echa im większe tym bardziej żółte, duży sum potężne echo podłużne ( wiem bo podczas holowania chowają się pod łódką a kilka ich wyholowałem ) pniak to pniak a rośliny to rośliny. Drapieżniki to podłużne echa oczywiście można pomylić z amurem ????W tym roku dokupiłem przetwornik 83/200 bo znajomy przekonał mnie że na płytkiej wodzie będzie więcej widać i co? Ano niestety nie, echa ryb są obrazowane jako łuki, pniaki jakieśstożkowe ogólnie lipa po 2 pobycie na łodzi powrócił przetwornik 50/200 może mniej widać ale za to w jakości HD???? jak ultra sonograf ( zobaczyć echo sandacza pilnującego pniaka chwilę przed braniem "BEZCENNE" a złowiłem ich setki) Wyśmiewanie się z kolegów twierdzacych że są w stanie rozróżnić ze sporym prawdopodobieństwem ryby widziane na ekranie echosondy jest trochę nie ma miejscu. Swojego czasu pływałem z kolegą po zalewie sulejowskim tłumaczył jak odróżnia sandacze od szczupaków i miał wyniki na poparcie swoich słów łowił 5-10 ryb dziennie głównie sandacze czasami bolenie. Złowił też suma 252cm który dalej pływa a było to 6 lat temu. Wypływał tysiące godzin na polskich i zagranicznych łowiskach a wiadomo trening czyni mistrza. Uff napisałem to na telefoniePozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 killer zander Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Jestem świeżym użytkownikiem Garmin DV70. I zielonym jak szczypiorek Co ja patrze ? Na zdjęciu pierwszym według mnie to lina od kotwicy Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez killer zander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jestem użytkownikiem lowrance hds pierwszej generacji od ośmiu lat. Posiadam przy niej przetwornik 50/200czyli morski z bardzo wąskim stożkiem i cóż mogę powiedzieć to co pod wodą to na ekranie. Leszcze lub karpie są obrazowane jako okrągłe echa im większe tym bardziej żółte, duży sum potężne echo podłużne ( wiem bo podczas holowania chowają się pod łódką a kilka ich wyholowałem ) pniak to pniak a rośliny to rośliny. Drapieżniki to podłużne echa oczywiście można pomylić z amurem W tym roku dokupiłem przetwornik 83/200 bo znajomy przekonał mnie że na płytkiej wodzie będzie więcej widać i co? Ano niestety nie, echa ryb są obrazowane jako łuki, pniaki jakieśstożkowe ogólnie lipa po 2 pobycie na łodzi powrócił przetwornik 50/200 może mniej widać ale za to w jakości HD jak ultra sonograf ( zobaczyć echo sandacza pilnującego pniaka chwilę przed braniem "BEZCENNE" a złowiłem ich setki) Wyśmiewanie się z kolegów twierdzacych że są w stanie rozróżnić ze sporym prawdopodobieństwem ryby widziane na ekranie echosondy jest trochę nie ma miejscu. Swojego czasu pływałem z kolegą po zalewie sulejowskim tłumaczył jak odróżnia sandacze od szczupaków i miał wyniki na poparcie swoich słów łowił 5-10 ryb dziennie głównie sandacze czasami bolenie. Złowił też suma 252cm który dalej pływa a było to 6 lat temu. Wypływał tysiące godzin na polskich i zagranicznych łowiskach a wiadomo trening czyni mistrza. Uff napisałem to na telefoniePozdrawiamMoże i pływałeś z kolegą po Zalewie Sulejowskim łowiącym te 5-10 ryb dziennie ale 15-20 lat temu... Wtedy nie mając echosondy łowiłem od kilku do kilkunastu sandaczy z jednej miejscówki Co do echa, to dziś pływając na Helix 10 Mega niektóre gatunki ryb (leszcze, karpie) rozróżniam bez problemu. Natomiast z sandaczami, to jest tak, że raz widzę ich kilkanaście sztuk obok siebie, a innym razem nie widzę żadnego a biorą Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 to wklejecie mistrzowie zrzuty ekranowe z: leszczem, karpiem ,sandaczem szupakiem i okniem . bedzie dla potomnych i sam sie naucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Z całym szacunkiem Adam, ale jeśli na HDS-ie nie rozpoznajesz stada leszczy, to powinieneś to sprzedać. Bo głębokość i twardość dna to można za pomocą cumy określić, tak to robiłem kiedyś.Cały czas oczywiście mówię widoku skanowania bocznego.Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 A ja z całym szacunkiem chciał bym zobaczyć takie zrzuty z uzasadnionym opisem A co.do sprzedaży, to może na wiosnę jeśli pojawi się coś fajnego.moze wkoncu zrobią coś gdzie bedzie mozna paski policzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 killer zander Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ryby dalej sąByłem w niedzielę trzy godziny i złowiłem trzy sandacze 52 58 63cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) ogólnie lipa po 2 pobycie na łodzi powrócił przetwornik 50/200 może mniej widać ale za to w jakości HD jak ultra sonograf Lejesz trochę miód na moje serce, bo w tym roku postanowiłem dla przekory powalczyć z morskim przetwornikiem 50/200 600W na Wiśle. No i zastanawiałem się właśnie, dlaczego za główką stoją paletki zamiast kresek i łuków. Podrążymy temat w takim razie, bo na razie jeden wypad. EDYTA: chociaż u mnie stożek 50kHz jest dosyć szeroki, 45st. Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 killer zander Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Lejesz trochę miód na moje serce, bo w tym roku postanowiłem dla przekory powalczyć z morskim przetwornikiem 50/200 600W na Wiśle. No i zastanawiałem się właśnie, dlaczego za główką stoją paletki zamiast kresek i łuków. Podrążymy temat w takim razie, bo na razie jeden wypad.Paletki no cóż może ryby grały w ping ponga???? a na poważnie przy morskim przetworniku pływam na 200 mhz, obszar penetracji mały za to odwzorowanie szczegółów super U mnie na 50kHz słabo obrazuje lepiej widać na 200kHz. Troszkę prądu więcej łyka przy tym przetworniku Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez killer zander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 WitamMam Garmin 70dv. Zainteresowało mnie oprogramowanie :1) Home Port2) Quick Draw Conturs Pytania:1) Czy to oprogramowanie jest obligatoryjnie w echu czy trzeba go dograć ?2) A jeśli trzeba dograć to jak to zrobić ?3) Ktoś korzysta, pomocne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 killer zander Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Może i pływałeś z kolegą po Zalewie Sulejowskim łowiącym te 5-10 ryb dziennie ale 15-20 lat temu... Wtedy nie mając echosondy łowiłem od kilku do kilkunastu sandaczy z jednej miejscówki Pływałem z tym człowiekiem dwukrotnie późną jesienią 2011Dla mnie jego wyniki to też był kosmos w tamtym czasiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
termin
Czy pol-łuki przy dnie to ryby czy rosliny czy cos innego. Zastanawia mnie ich pochylenie w jednym kierunku. luki w toni rowniez maja taki sam kierunek. Glebokosc to 8m predkosc lodzi 5km/h
.
Top użytkownicy dla tego pytania
225
110
88
70
Popularne dni
10 Wrz
29
21 Maj
28
5 Kwi
24
4 Wrz
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 225 odpowiedzi
siarq 110 odpowiedzi
goldi1231 88 odpowiedzi
Paprykarz 70 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2018
29 odpowiedzi
21 Maj 2019
28 odpowiedzi
5 Kwi 2019
24 odpowiedzi
4 Wrz 2019
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Przeglądałem ten temat z podanego linku i jestem w szoku. Goście mają niesamowicie rozbudowaną fantazję. Opisy typu: 2 foto , kilka zapisków drobnych sandaczy z prawej strony , foto 4 nie widać dobrze
Dano-G
Znalezione na fejsbuku [emoji23] Proszę o pomoc w interpretacji, bo mi się kojarzy właśnie tak jak wyglada [emoji23] Pozdrawiam Daniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IntruZ9
wczoraj miała miejsce akcja wydobycia rzekomo skradzionego jachtu typu kormoran,zaangażowanych kilka jednostek strazy.policja (od 2016 prowadzone śledztwo) mnie udało się go znaleźć i rozwiązać zagadk
Opublikowane grafiki
1803 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi