Skocz do zawartości

Grzyby 2017


turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

No to nieźle, ale wczoraj kolega podjechał się pochwalić swoim zbiorem  :blink:  :rolleyes:  :whistling:  nie liczył tylko tak + - najbidniej 300 szt - same prawdziwki. 

Najlepsze jest to , że powiedział , że wszyscy którzy tam byli wczoraj nie zeszli poniżej 200 i ludzi w bród.

Chciałbym to zobaczyć na własne oczy , wprost nie do UWIERZENIA !!!!!!

Trzeba będzie zapukać flaszką i próbować wydębić namiary  :D  ;) .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Loooooo - kanie ;-)

Super. Wiesz jak je utrzymać przy "życiu" na zimę?

 

 

Tapatalknięte z komórki

 

 

Bardzo rzadko trafia się nadwyżka jak z ostatniego wyjazdu, więc są konsumowane na bieżąco, w panierkę i na patelnię.  Jak już jest więcej to suszę i później ścieram/ mielę na proszek genialna przyprawa do zup grzybowych, sosów. Marynować, czy mrozić nie próbowałem. Mrożę opieńki i kurki, rzadziej prawdziwki. Dużo marynujemy w domu, ale to juz zadanie mojej mamy, zona nie ogarnia :) muszę ją wysłać na szkolenie żeby wiedza nie zanikła :)

 

Tylko te dwie metody znam, chętnie bym wypróbował czegoś nowego bo w tym sezonie z kaniami w moich stronach całkiem nieźle. 

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tylko te dwie metody znam, chętnie bym wypróbował czegoś nowego bo w tym sezonie z kaniami w moich stronach całkiem nieźle. 

Zasusz całe kapelusze. A zimą, wsadź do mleka na noc i potem usmaż jak latem. Kapitalny temat - po prostu mistrzostwo. Chyba, że nie lubisz smażonych kani latem...

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Świętokrzyskie - borowików bardzo dużo. Nie wstawiam zdjęć bo piękno grzyba kończy się wraz z jego wycięciem i umieszczeniem w koszu. To tak jak z dzikim zwierzem , piękny jest żywy na tle otaczającej natury , z chwila jego upolowania zamienia się w kopę miecha.

Pozdrawiam grzybiarzy. Może niech ilość na zdjęciach zamieni się w jakość.

  • Like 5
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...