DelTor0 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 A co to za liscie masz w tym sloiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Pewnie laurowe na mole? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 17 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 kań nie zbieram bo się boję i się nie znam wie ktoś co to za grzybki? halucynki? bo nie wiem czy sobie pizzy nie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 W moim lesie kolejny wysyp podgrzybków. Aż mogłem pozwolić sobie na częściowy c&r ;-) :-D Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) Liść laurowy Grzyby mogą postać bardzo długo mam jeszcze takowe sprzed 2 lat I są ok. Kanie poza cechami mają też specyficzny zapach więc ryzyko pomyłki eliminuje się do 0... Edytowane 17 Września 2017 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 z dziś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Było trochę grzybów, ale wg mnie się już kończą prawdziwki, teraz gąski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Padł nowy rekord. Rekordowy Borowik Szlachetny znaleziony na wsi Baraki leżącej w zachodniej części województwa Lubelskiego. Grzyb waży 2,35kg oraz pobił średnicą dawnego rekordzistę polski o blisko 7,5cm. Jego średnica to około 42 cm. Mimo swoich gigantycznych rozmiarów był on zdrowy. Grzyb został znaleziony 17 września 2017 roku około godziny 10 w lesie grabowym przez pana Tomasza W. Wieloletni grzybiarz przyznaję, że nigdy nie widział tak wielkiego okazu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Po czarnobylu chyba takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Po czarnobylu chyba takie Po czarnobylu to wszystkie byłyby takie..., a nie tylko ten jeden Edytowane 18 Września 2017 przez Alaryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Fajne znalezisko. Ale ja wolę małe, te które w całości można zamknąć w słoikach z octem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Tylko pozazdrościć Panowie takiego wysypu grzybków. W okolicach Szczecina, mimo deszczowego lata w lasach sucho i grzybków nie za wiele. A jak człowiek jeszcze ma czas tylko w poniedziałek to już w ogóle wiele mu nie zostaje. Ilościowo to nawet, nawet ale tylko maleństwa straszne Gdyby wszystkie były choć tak duże jak ten na pierwszej fotce, to koszyk może by się uzbierał ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 I u mnie już jesień.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Zbiór dziś od 8 do 12 , znów jest wysyp tylko same podgrzybki i tylko 4 prawe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Kosa niech ci ta jesień trwa. Zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Byniek jak już się zacznął to ostatnie zbieram jeszcze z pod pierwszego śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Uważajcie Panowie bo sąsiad czuwa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 U mnie wciąż to nie jest to, ale powolutku... może po tych deszczach. Wreszcie bedzie można rydzów natargać i to jest plan na najbliższy weekend . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 U mnie wciąż to nie jest to, ale powolutku... może po tych deszczach. Wreszcie bedzie można rydzów natargać i to jest plan na najbliższy weekend . A u mnie znowu gdzie nie spojrzeć Rydze ale i innych grzybów sporo... Pozdrawiam, Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 A u mnie znowu gdzie nie spojrzeć Rydze ale i innych grzybów sporo... Pozdrawiam, Tomasz eSA ja w życiu Rydza nie jadłem ponoć marynowane są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Uważajcie Panowie bo sąsiad czuwa Popłakałem się ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 seiken rydze jak znajdziesz usmaż na masełku nie ma nic lepszego my jutro i w sobotę do lasu, ale już tylko czysta rekreacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 seiken rydze jak znajdziesz usmaż na masełku nie ma nic lepszego my jutro i w sobotę do lasu, ale już tylko czysta rekreacja U mnie Rydze nie występują , głównie podgrzybki i kurki .trochę zajączków i b.dużo "sitków" ale ja ich nie zbieram chyba ,że malutkie do marynowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 U mnie Rydze nie występują , głównie podgrzybki i kurki .trochę zajączków i b.dużo "sitków" ale ja ich nie zbieram chyba ,że malutkie do marynowaniaWszędzie występują i taki rok jak ten trzeba wykorzystać na maksa do odnajdowania miejscówek. Ja u siebie miałem jedno miejsce. W tym roku znalazłem trzy kolejne i mam jeszcze jedną potencjalną miejscówkę z której ostatnio musiałem zawrócić, bo sporo ludzi naszło, a ja miałem wyładowane koszyki i nie chciałem zdradzać miejsc. Przynajmniej u mnie bardzo ciężko i trudno zbiera się je i może przejść 10 osób przez miejsce, a Ty i tak kosz natniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Generalnie rydzyk górą i trochę prawdziwków jeśli chodzi o dzisiejszy pokos a rekonesans pół godzinki parę kroków od domu, sory za mizerną jakość, w pełnym rynsztunku jeszcze robione. Trochę się ugniotły przez drogę, nie miałem już więcej opakowania i wróciłem Wróciłem po kilku latach obaw przed kleszczami do zbierania i od razu jakie efekty. Pierwszy raz tydzień temu wiadro opieńków przez chwilkę i teraz znów. Mam nadzieję, że za niedługo nie będę równie ochoczo udzielał się w wątku z kleszczami. Edytowane 21 Września 2017 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi