Skocz do zawartości

Netbook czy tablet?

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Jako ze skubnięto mi netbooka, szukam jakiegoś następcy, i tak dumam, czego szukać. Niby byłem już na jakieś netbooka zdecydowany, ale na Efftexie oglądałem foty na tablecie jakimś i... jakość nieporównywalna.

Zastosowania - biurowe, net, filmy czasem, raczej odpisywanie na maile etc niż pisanie wypracowań.

Moglibyście coś polecić w obu kategoriach, z orientacyjnymi cenami, żebym nie musiał się doktoryzować?

Kuba o ile dobrze pamiętam to ci od zalta mieli iPada 2.

Ludzie sobie chwalą.Cena zależna od tego w jakiej łączności i jaka pamięć flash.

Wersia WiFi3G 64GB coś ok 2300.

Wersja WiFi 64gb ok 2000.

Ostatnio bawiłem się przez chwilkę Eee Pad Transfomer od Asusa ze stacją dokującą posiadającą klawiaturę qwerty, która praktycznie zmienia tablet w netbooka.Trochę większy od Ipada

Cena ok 2000.

Jeśli tablet to tylko iPad. Polecam 2 chodź sam używam 1 i jestem super zadowolony – w dwójce wprowadzono kilka usprawnień, które moim zdaniem nie mają większego znaczenia z punktu użytkownika (na pewno na co warto zwrócić uwagę to, że jest cieńszy i lżejszy – 2). Nie daj się omamić na jakieś 64GB itd. W przypadku tego urządzenia 16GB jest już wystarczająca – tam aplikacje zajmują bardzo mało, a i nie ma na niego co wrzucać za bardzo co chciałoby się mieć dłużej niż 5 minut. Tablet to obecnie 90% zastosowania u mnie to www i poczta a resztę robię na zwykłym kompie 

Gdybym miał komputer – dokupiłbym iPada. Gdybym nie miał komputera – kupiłbym komputer. Inna relacja moim zdaniem nie istnieje 

Kuba, ma Galaxy Tab 7 od prawie roku, dali mi gratis za przedłużenie umowy na neta w Three. Używam go przede wszystkim do czytania książek i czasopism (PDF), trochę do neta, czasami pogram w Angry Birds

Ale 90 % czasu spędzam przed laptopem. Niedługo planuję zakup nowego. Na pewno będzie to następny Dell, prawdopodobnie XPS.

Hej

Mam normalnego kompa, do grafiki, z 22 więc nie potrzebuję drugiego.

Chodzi mi o maszynę na wyjazdy - net, poczta, foto poprzeglądać z aparatu, szybko pdfa przejrzeć i uwagi nanieść, ew jakiś film na dobranoc wciągnąć czy z podstawowymi funkcjami biurowymi podziałać.

Zrzucić od autora foty na dysk, przejrzeć je, żeby razem z nim pooglądać i wstępną selekcję zrobić.

Tylko tyle zastosowań, nic więcej.

Żadne 17 lapki, wielkie klumkry, coś małego, 7-10 max, tak zebym frunąc gdzieś to w torbie podręcznej chował bez kłopotu.

http://www.swedroid.se/category/tabletrecensioner/

tanie to nie jest ale moze cos wpadnie Ci w oko .

standerus a moze jakis dobry maly http://www.swedroid.se/category/telefonrecensioner/

z bajerami ,to jak maly komp .

pozdrawiam Termos

ps.kolega ma samsunga http://www.swedroid.se/32905/test-av-samsung-galaxy-4/ ,chwali sobie niesamowicie