Friko Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Z tego czteroskłada naprawdę jestem zadowolony jak na niego patrzę, dokładnie tak jak miało byc - widać progresję w ugięciu, pracują trzy pierwsze segmenty , czwarty juz tylko minimalnie. Dodam że waga blanku również mieści się w normie i wynosi 74.9 grama co jak na blank szczupakowy tej mocy i długości, zwłaszcza w czteroskładzie, jest moim zdaniem rozsądnym kompromisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 ładne ugięcie i parametry których szukam,a jak z grubością ściany ? aha to nie jest spigot rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 nie, żaden spigot - normalny put-over. Grubości ścianek akurat mam dokładnie rozpisane więc mogę podać wartości brzegowe tylko niech to wygrzebię... o jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 To zamawiaj od razu dwa <_< po ostatnich połowach piszę się na takie ustrojstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Easy, easy Paweł, nie ma czym się podniecać na razie jak przyjdą blanki będzie do czego się odnieść. Na razie mamy tylko fotki, jakieś parametry niewiele mówiące + ja mam wymiane spostrzeżeń z człowiekiem który je produkuje. Czyli kot jeszcze jest w worku, może już widać że czarny ale czy parchaty - jeszcze nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 To zamawiaj od razu dwa <_< po ostatnich połowach piszę się na takie ustrojstwo.Trzy koty zamawiaj U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Dobra, dobra. Mam jeszcze trochę czasu, ale mam również w pamięci ostatnią podróż i travela (szkoda mi było kasy i zabrałem chrust ze sklepu) który był opisany do 35gr a pod 19 pierdyknął w 3-cim rzucie. Przez litość nie podam marki sprzętu. Łowić się dało ale nic nie można było zaciąć. Kilak belon 1m+ mi spadło pod nogami, także muszę sobie coś ukręcić, może z muchówki w klasie 12 Kiedy to to będziesz miał w domu? PS. widzę że zaraz kontener zapełnisz blankami travelami:twisted: a jakoś nikt nie chce ściągać tarveli bo w polandii się nie sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 oficjalnie też pisze się na tego kota jak będzie natrę go żywicą <_< ,jak widzę te parametry to mi się zapowiada jednak ładny kotek z pazurem Pablom sie nie sprzedają bo ich niema w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Może i ten pierdyknie w trzecim rzucie, kto to wie <_< jakiś crash-test trzeba będzie zrobić Jak przejda poligon doświadczalny bez usterki pewnie pójdą do krzyśka do polerki bo zamówiłem bez farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Też się piszę na kota w worku, niepolerowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Może i ten pierdyknie w trzecim rzucie, kto to wie <_< jakiś crash-test trzeba będzie zrobić Na crash-testy to do Buja, on sprawdzi czy 200gr z niego pójdzie <_< <_< Jak przetrzyma jego łowienie to tylko czołgiem je połamiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Myślałem raczej że jak przyjdą to się jakieś wspólne spotkanie zrobić i razem spróbujemy je połamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 to ja obiecuję wygospodarować czas i pomóc w łamaniu travela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 oficjalnie też pisze się na tego kota jak będzie natrę go żywicą <_< ,jak widzę te parametry to mi się zapowiada jednak ładny kotek z pazurem Pablom sie nie sprzedają bo ich niema w sprzedaży Święta racja Hasior! Strasznie ułatwia życie taki travelek, wiem z autopsji bo mam klenio-jaziowego. Dobrze to wygląda, fajne ugięcie Nic dziwnego, że się lista chętnych zrobiła <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 the eagle has landed innymi słowy kot wyszedł z worka dla osób zainteresowanych customami postaram sie zorganizować jakieś spotkanie w najbliższym czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 the eagle has landed innymi słowy kot wyszedł z worka dla osób zainteresowanych customami postaram sie zorganizować jakieś spotkanie w najbliższym czasie... Zbrój szybko i przesyłaj do testów. Mam takie miejsce na sandacze gdzie trzeba używać główek 50 gram :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Nic nie trzeba zbroic w pospiechu, na to co mowisz mam juz odpowiedni kaliber w gotowosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Otóż to, co nagle to po diable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Zgodnie z zapowiedzią, zapraszam na pokaz blanków / wędek 24 marca, szczegóły tu:http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=27502&am p;start=0& ps. gotowe wędki na blankach można obejrzeć w galerii rodbuildingowej @krzyśka tutaj: http://jerkbait.pl/topic/12864-r%C4%99cznej-roboty-cd-customy-krzy%C5%9Bka/ ... fotka "grupowa" na zachętę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Poczytałem i dech mi zaparło . Zdałem sobie też sprawę jak mało wymagający jestem. Dopiero od roku mam wędki składane na zamówienie, a Ty sobie blanki zamawiasz, bo oferta ogólna jakoś Ci nie odpowiada mandrel (ang.) - trzpień (pol.)Friko, a powiedz chociaż w jakim kraju zamawiałeś blanki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Faktycznie, blankow takich jak te trudno uswiadczyc w ogolnodostepnej ofercie. Blanki nie sa 'mainstremowe' totez i nie sa robione w kraju 'mainstreamowym' jesli chodzi o rodbuilding/produkcje wedek ale w jakim to nie powiem, a co - musze zostawic cos dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Dobra, ponieważ kilka osób pytało mnie o to na spotkaniu i na priv także odchodzi molestowanie powiem krótko: jest możliwośc zamówienia traveli rozumiem to w ten sposób, że jak ktoś chce na własny koszt i ryzyko wziąć udział w testowaniu blanków, to pomogę mu się pozbyć kilku dolarów i zyskać nowe doświadczenie osoby zainteresowane proszę o kontakt wyłącznie na adres mailowy: friko77@wp.pl w tym wątku chciałbym żeby się pojawiły wyniki z testów i żeby temu głównie był poświęcony żeby zaoszczędzić czasu podam jednak warunki brzegowe zamówienia, są następujące: 1. Konfiguracje blanków: - 7'0 w trzech kawałkach- 7'6 w trzech kawałkach- 8'6 w czterech kawałkach [edit] po konsultacji z fabryką ograniczam liczbę modeli 2. Pozostałe parametry ( średnica szczytówki i dolnika, moc, c.w itp ) do uzgodnienia na priv - w końcu to custom mile widziany projekt 3. Realizacja zamówień: przyjęcie do realizacji przez fabrykę: koniec kwietnia, realizacja 4-6 tygodni 4. Złożenie zamówienia wyłącznie po wniesieniu przedpłaty 5. Jako modele testowe blanki nie są objęte jakąkolwiek gwarancją, cała zabawa jest na koszt i ryzyko testującego. 6. Ilość zamówień ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Pierwszeństwo mają uczestnicy spotkania z 24 marca br. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Witam , nie tak nachalnie , co z jednoskładami , jest tego chyba trochę ? Wędki wieloczęściowe , dzielone z myślą o podróżowaniu powinny być jednocześnie uniwersalne . Szczególnie pod względem długości po rozłożeniu jak też po złożeniu . Do bagażnika samochodu spokojnie wejdzie każda złożona do jednego metra . Jako bagaż podręczny w samolocie do pół metra . Nie każdy przewoźnik pozwala też wnosić wędki na pokład samolotu . Bagaż rejestrowany w samolocie przeważnie może mieć długość do jednego metra i siedemdziesięciu centymetrów . Chyba nie pokręciłem ? Z powyższego wynika , że mając na uwadze uniwersalność spinningu/castingu także po złożeniu , długość transportowa powinna mieć do 1,00 m . Stąd długość po rozłożeniu to 1,90 m , 2,85 m , itd . Praktyka dowodzi , że po rozłożeniu uniwersalna długość z brzegu i jednocześnie na łódkę to 2,65 m ~ 8 stóp i 9 cali . Równomierne ugięcie wędki rekompensuje niedobory długości ale smaczki poza długością tą po złożeniu w transporcie i rozłożeniu podczas wędkowania to kwestia upodobań . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Praktyka dowodzi , że po rozłożeniu uniwersalna długość z brzegu i jednocześnie na łódkę to 2,65 m ~ 8 stóp i 9 cali . Równomierne ugięcie wędki rekompensuje niedobory długości ale smaczki poza długością tą po złożeniu w transporcie i rozłożeniu podczas wędkowania to kwestia upodobań . Czyja praktyka? bo dla mnie taka wędka na łódkę na wodę stojącą do ręki może i jest szalenie uniwersalna, ale do niczego się nie nadaje... Nie bardzo sobie wyobrażam taki mix, że coś jest jednocześnie przeznaczone z brzegu na rzekę i na łódkę na jezioro, szczerze mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Update: pierwotnie zamawiałem blanki bez lakieru i szlifowane ( które w niektórych przypadkach @krzysiek tylko spolerował) żeby wyżyłować parametry, bo nie bardzo wiedziałem czego się spodziewać. Ponieważ blanki wyszły bardzo szybkie, tym razem będę zamawiał blanki w innym wykończeniu: (a) nieszlifowane ( z charakterystycznymi żeberkami po celofanie ) - w przypadku blanków lżejszych ( o cieńszej ściance ) ( lakierowane na kolor w przypadku blanków o większych mocach ( dostępne są praktycznie wszystkie podstawowe kolory ) - mała próbka z kolorów jakie są dostępne na zdjęciu poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi