Alexspin Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Właśnie o to mi chodziło. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Odgrzebie trochę temat i zapytam czy możliwe jest wyprostowanie przyponów z fc? W załączeniu przesyłam zdjęciu, na którym widać, że moje przypony są po prostu skręcone (tuż po zawiązaniu). Nie mogę ich naprostować. FC gruby - 1. Może mam złą technikę wiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Wystarczy rozgrzać FC przez pocieranie o jeansy i dosyć mocno naciągnąć. Jeszcze lepiej coś na nim zawiesić na kilka minut Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Przytrzymaj naciągnięty nad wrzącą wodą w czajniku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Jak kolega wyżej podpowiada;) nad parę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Para działa. Skuteczność 85% ale jest zdecydowanie lepiej. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Napnij porządnie te przypony. Mi karpiowe wychodzily proste jak drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 WitamJa również prostuje nad parą, a następnie dobrze naciągnięty chłodzę od razu pod zimną wodą.Pozdrawiam J.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Tak jak pisałem samo napinanie nie pomaga. To niezwykle sztywny FC o grubości 1 mm. Para pomaga, potwierdzam i raz jeszcze dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radim_78 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie doradzcie.Przy zaciąganiu węzła robi mi się takie małe zagięcie,czy to w jakiś sposób osłabia fluorocarbon?Nie wiem też czy jest wystarczający zaciągnięty,ale to grubość 1.02mm i momimo całych sił nie jestem w stanie zaciągnąć go bardziej. Czy uważacie,że fc 0.91mm też by wystarczył na szczupaki? Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez radim_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ja od wielu lat używam fluo od O,47 do ok 0,6 mm i nigdy nie miałem obcinki. Zdarzyły mi się dwie przy grubościach ok 0,35 mm, powyżej tego nigdy. O samą wytrzymałość bym się nie martwił, chociaż tutaj mógłby dwa słowa napisać @godski, który stosuje takie grubości i wiąże zestaw. Andrzej napisze też, że fluo zaczyna się nie od 0,5mm a od co najmniej 1 mm ale to już inna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Spróbuj zacisnąć trzymając końcówkę FC kombinerkami. Powinnien wyjść ładny węzeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radim_78 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Właśnie zaciskałem z pomocą kombinerek,ale i tak mocniej nie mogłem go zaciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Kilka prób i powinno być ok.W trakcie zaciągania układaj węzeł żeby ładnie wyszło. Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Sławek77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Nie jest łatwo, ale kilka prób i da radę. Ja kupiłem "regenerator" od SG - pierwsze testy za kilka tygodni... Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Odgrzebie trochę temat i zapytam czy możliwe jest wyprostowanie przyponów z fc? W załączeniu przesyłam zdjęciu, na którym widać, że moje przypony są po prostu skręcone (tuż po zawiązaniu). Nie mogę ich naprostować. FC gruby - 1. Może mam złą technikę wiązania? FC łatwo się prostuje, wystarczy go nagrzać. Trzeba go naprężyć najlepiej zaczepiając o coś stabilnego, można użyć suszarki albo pocierając szybko kawałkiem szmatki(rękawem) bo w palcach może parzyć. Jak poczujesz że jest już ciepły trzymaj przez chwilę mocno napięty. Po takiej operacji będzie prosty jak drut . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 W internecie natknąłem się na węzeł, który będzie alternatywą dla Centauri: Przynajmniej dla mnie o wiele łatwiej się wiąże. W pkt 2 robię trzy obrony. Trzyma mocno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 W internecie natknąłem się na węzeł, który będzie alternatywą dla Centauri: IMG_20200412_195445.jpg Przynajmniej dla mnie o wiele łatwiej się wiąże. W pkt 2 robię trzy obrony. Trzyma mocno. IMG_20200412_195541.jpg IMG_20200412_195558.jpgWg rysunku przez oczko powinieneś dwa razy przewinąć... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 ...ja ostatnio ,,ćwiczę" Jukatan z ,,zamknięciem" jak w FG . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Witam panowie żeby nie zaśmiecać proszę o polecenia jakiegoś sprawdzonego fluorocarbonu 0.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Witam panowie żeby nie zaśmiecać proszę o polecenia jakiegoś sprawdzonego fluorocarbonu 0.6Sunline siglon Fc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 a czy na sandacza rozmiar 0.6 będzie odpowiedni ? jeśli nie to jaki ? 1 raz chcę sam powiązać przyponów bo tak szybko znikają w zaczepach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Rozumiem, ze na metrowe sandacze się Kolega nastawia, skoro 0.6? Zadałeś Kolego, jak to najczęściej na tym forum bywa, pytanie, na które albo można odpowiedzieć „na odwal się” (Np „nie, nie będzie odpowiedni”), albo odpowiedzieć się nie da, bo brakuje informacji, na co, w jaki sposób i na jakim łowisku tego sandacza łowić zamierzasz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Jeśli chcesz spowolnić opad albo w lowisku są też możliwe przylowy niezbyt dużych szczupaków to można się pokusić o 0,6mm. Generalnie w większości przypadków średnicę 0,35 - 0,45 mm są w zupełności wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 sugerowałem się pewnym filmem na youtubie znanego łowcy że 0.6 spokojnie na sandacza starczy. Ja się nie znam chce po raz 1 zacząć wiązać bo w ostatnim czasie mam duże straty wolframu i oczywiście wytrzymałość jego nie jest taka jak deklarowana Dzięki za info saitt zakupię 0.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi