psd27 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Jeśli pytasz o wiązanie, to do 0,4 jest to łatwe i przyjemne. Od 0,5 fluorocarbon będzie już sztywny i niewygodny, ale z drugiej strony nie sadze, abyś potrzebował aż takiej mocy (~20lb na węźle), bo sandacz to nie sum. Co do wytrzymałości FC, to tez nie byłbym tak optymistyczny - to, co na pudełku, to jedno, a to, co faktycznie na węźle, to drugie. Z moich doświadczeń wynika, ze 10lb Stren Sonic +łącznik bezwezlowy wytrzymywały więcej niż FC daiwy opisany jako 20lb, wiązany analogicznie, jak opisano w którymś z postów wyżej w tym wątku. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez psd27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Kolega poprosil zeby mu uzbroic przypony fluoro ok. 0,5 grubosci i je zakupic.Mialem troche malo czasu na zakupy,a w najblizszym sklepie byly tylko w odcinkach 50m,a to troche za duzo.Odkopalem stara szpulke fluorocarbonu Dragona,mysle ze miala ok. 10 lat, ale byla przechowana w torebce strunowej.Wytrzymalosc podana cos ok.25lb.Dowiazalem do ciezarka od lodki,ktory wazyl 13kg i linka wytrzymala podnesienie tego do gory.Nastepna proba na tym samym odcinku po przewiazaniu 11kg. Wiec linka nie stracila na wytrzymalosci. Absolutnie nie mam nic wspolnego z Dragonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 A ja cenię obiektywne uwagi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Z pozdrowieniami od muszkarzy dla spinningistów Ostatni z prezentowanych. Przy zaciąganiu powinien charakterystycznie kliknąć. Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez mack 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 W internecie natknąłem się na węzeł, który będzie alternatywą dla Centauri: IMG_20200412_195445.jpg Przynajmniej dla mnie o wiele łatwiej się wiąże. W pkt 2 robię trzy obrony. Trzyma mocno. IMG_20200412_195541.jpg IMG_20200412_195558.jpgja wiąże właśnie tym o niebo łatwiej się wiąże i trzyma mega mocno. Testowałem tylko tak wiąże polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 aha dodam, że fc 1mm sg prorex ale w pkt 2 robię 4 obroty wychodzi spora bułka może muszę spróbować 3 obroty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi