Skocz do zawartości

Shimano Cardiff 301 - opinie

Mateush

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , multik ten swoimi parametrami pasuje mi w 100% , ale chcialbym wiedziec jak dziala ta maszynka w terenie. Czy jerki 40-70gr nie beda za ciezkie czy poprostu da rade? Szukalem opini w starszych postach ale nic konkretnego tam nie ma. Prosze piszczcie co wiecie o tym multiku , dzieki

Witam , multik ten swoimi parametrami pasuje mi w 100% , ale chcialbym wiedziec jak dziala ta maszynka w terenie. Czy jerki 40-70gr nie beda za ciezkie czy poprostu da rade? Szukalem opini w starszych postach ale nic konkretnego tam nie ma. Prosze piszczcie co wiecie o tym multiku , dzieki

przy tej wielkosci betoniarkach podana mase mozesz spokojnie jeszcze pomnozyc przez 2 a jak potrafisz sie rozsadnie obchodzic z maszynka to i nawet 3 X !!!

przy tej wielkosci betoniarkach podana mase mozesz spokojnie jeszcze pomnozyc przez 2 a jak potrafisz sie rozsadnie obchodzic z maszynka to i nawet 3 X !!!

Ja 201 machałem wobkami (jerkami) po 200g!

bo luna wymiata... wiem co mowie. mialem 203 - zmienilem na 253 i teraz przyszla pora na pozbycie sie plutona na rzecz ... kolejnej luny 253 :mellow:

Tak na pewno luna jest ok , ale cena to juz x2 cardiff, ok dzieki za szybki odzew, z Waszych odpowiedzi wynika , ze nie ma co sie bujac tylko zamawiac cardiffa - a pozniej moze lune :mellow:

A dlaczego chcesz 301?

Wielkosc mi pasuje , parametry techniczne , cena. Uzywalem kiedys niski profil okumy ale przy mojej technice i znajomosci jerkowania to niewypal byl, no musi byc 301 i juz B) . I raczej bedzie pasowal do kijka savagear 7` do 80g.

bo to mniej wiecej wielkość caimana 201 czy abu serii 6...

jest po prostu troche szerokasny i raczej srednio wygodny... dla mnie najlepszym rozwiazaniem jest luna 253. wystarczajaca pojemnosc linki przy zachowaniu na prawde rozsadnych rozmiarow... takie ciut wiecej niz klasyczne 2...

Miałem wszystkie 3. Wydaje mi się, że Caiman jest szerszy i chyba trochę niższy, a 6 była ciut mniejsza. Tak, czy siak rozmiar 300 nie był wygodny do łowienia z ręki. Do śródlądowego trola za normalnymi rybami też w sumie za duży, na morze za mały... No chyba, że do przybrzeżnego opukiwania dna.

Wszystkie Daiwy Millionaire sa swietne. CVZ, SW, Luna czy Bay Casting. Zaryzykowalmbym stwoerdzenie, ze okraglaki Daiwy sa bardziej udane niz niskie profile tego producenta. Ale po przerzuceniu wielu kreciolow doszedlem do wniosku, ze nic nie moze sie rownac z Shimano Calcutta Conquest! mam na mysli model bez systemu DC.

Mateush, chlopaki dobrze radza, do tego przedzialu przynet wielkosc 201 bedzie idealna...

A co, lepiej pytać takich co w ręku nie mieli, bo przytakną? :lol:

krzysiu na forach netowych niestety czesto zdarza sie ze ludzie pytaja po to by uslyszec to co chca uslyszec i beda tyle pytac albo tak zmieniac pytanie i zastosowanie by uzyskac satysfakcjonujaca odpowiedz :mellow:

oczywiscie nie znaczy to ze w tym przypadku mamy wlasnie z czyms takim do czynienia