godski Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Jeśli można: Czy Luna 203 pomieści wystarczającą ilość PP lub innej plecionki 40/50 lb? Zastosowanie to kijek 2 metry i jerki 60-120 g.Czy może lepiej 253?Teoretycznie płytsza szpulka=dalsze rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Jeśli można: Czy Luna 203 pomieści wystarczającą ilość PP lub innej plecionki 40/50 lb? Zastosowanie to kijek 2 metry i jerki 60-120 g.Czy może lepiej 253?Teoretycznie płytsza szpulka=dalsze rzuty. Nie mam co prawda obu, ale różnią się chyba szerokością szpul, nie głębokością...Na 253 naładowałem ponad 120 m Spectrex IV 50 lb, i to jeszcze nie jest pod korek. Do jerkowania zapewne 203 wystarczy w zupełności.Aczkolwiek szpulkowo-rzutowe niuanse przy takich gramaturach to są raczej w granicach błędu statystycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Teoretycznie płytsza szpulka=dalsze rzuty. Nie. Płytsza szpulka nie gwarantuje dłuższych rzutów. Oba pomieszczą wystarczającą ilość linki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Czyli płytsza szpulka od 203 załadowana plecionką na full będzie miała to samą wagę jak 253 + plecionka ?? Myślałem, że płytsza z plecionką będzie lżejsza i w związku z tym odległość rzutu będzie ciut większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 a ile linki potrzebujesz? bo jak 300 metrow, to sie rozczarujesz ps. niuanse typu lzejsza szpulka przy takim kalibrze przynet wydaja sie ... przyajmniej mi ... na wyssane z palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 ps. niuanse typu lzejsza szpulka przy takim kalibrze przynet wydaja sie ... przyajmniej mi ... na wyssane z palca Tak, pitt masz 100% rację. Duża przynęta rozpędzi szpulkę i 0.5kg, gorzej z hamowaniem ale w przypadku takich przynęt i tak kciuk niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Czyli płytsza szpulka od 203 załadowana plecionką na full będzie miała to samą wagę jak 253 + plecionka ?? Myślałem, że płytsza z plecionką będzie lżejsza i w związku z tym odległość rzutu będzie ciut większa. Na długość rzutu raczej średnica szpulki ale też do pewnego mementu. Ale....nie brnijmy dalej. Nie ma to żadnego znaczenia, żadnego. Te multiki to klasa średnia/ciężka więc parametry szpulki są mniej istotne. Tutaj liczy się wytrzymałość, moc hamulca by metrówę, albo nawet 120 cm musky zatrzymać. Jak rzucasz mikroglutami to musisz chwilę zastanowić się nad multikiem, szpulką, hamulcem i wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Mam juz ta 201-ke i tak na pierwszy rzut oka jest ok , pojemna szpulka , nie szerokasny i ogolnie smart , mysle ze u mnie wykreci pare sezonow , jeszcze raz dzieki panowie eksperci za dobre rady , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi